Last news in Fakti

25 Декември, 2011 10:16 1 260 0

Кораб потъна в Охотско море

  • охотско море-
  • алфа-3

Извадиха телата на трима моряци, спасителната операция продължава

Товарен кораб, плаващ под комбоджански флаг, потъна в пролива Лаперуз в южната част на Охотско море. На борда е имало осем души. Петима от тях са граждани на Русия, а трима на Индонезия.

„По предварителни данни корабът „Алфа-3” под камбоджански флаг е потънал в пролива Лаперуз, който разделя остров Сахалин и японския остров Хокайдо”, съобщи представител на руското министерство на извънредните ситуации, цитиран от РИА Новости.
.
„Екипажът на „Алфа-3” се е състоял от осем души, телата на трима загинали са извадени от водата, двама от тях са идентифицирани”, съобщи говорител на руския Морски спасителен координационен подцентър „Южно-Сахалинск”.

В спасителната операция взимат участие корабите „Залив Василиев”, „Атлас”, „Интер-Прайс”. За района излетя и хеликоптер „Ми-8” на министерството на извънредните ситуации. Бурята в пролива Лаперуз затруднява провеждането на руско-японската спасителна операция.

„В района на бедствието има северен вятър със скорост 20 метра в секунда и височина на вълните до шест метра. Температурата на въздуха е между 0 и плюс пет градуса”, уточни говорителят.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА