Last news in Fakti

22 Декември, 2011 11:33 4 980 7

Откриха тялото на Живко Жеков

  • охотско море-
  • живко жеков

Останките му са намерени на около 10-12 мили южно от мястото на потъването на платформата

Спасителните екипи в Охотско море са намерили тялото на българина Живко Жеков, предаде руското издание „Лайф нюз”.  Тялото на 50-годишния Жеков е било намерено на около 10-12 мили южно от мястото на потъването на платформата „Колская“, съобщават от регионалното поделение на министерството на извънредните ситуации в Сахалинска област. В момента тялото на българина е на борда на кораба „Атлас”.

Живко Жеков е служител в английската застрахователна компания „Нобъл Дентън“, която има ангажимента да транспортира тленните му останки до България. Министерство на външните работи е готово да съдейства на семейството на Жеков за подготовката на необходимата документация.

Живко Жеков е от Варна. Той оставя съпруга и две деца. До последно жена му Бойка се надяваше, че мъжът й все пак ще бъде след олецелите.

През цялата нощ ледоходът „Магадан", спасителният съд „Атлас" и транспортният траулер „Каспийски" работиха на мястото на катастрофата. В течение на деня се планира въздушно издирване на мястото на потъването на платформата от два вертолета Ми-8. За изминалите дни в акваторията, където платформата е потънала, са спасени 14 души, а съдбата на 37 остава неизвестна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктора

    0 0 Отговор
    ДАНО ДА СИ ПРИ БОГА ПРИЯТЕЛЮ.
  • 2 robert

    0 0 Отговор
    bog da go prosti moreklaka e za smelite
  • 3 Меджит Джафер

    0 0 Отговор
    Защо в живота все така се случва
    да се разделим с най-добрите
    Защо все тях смъртта улучва
    и скрива им от нас очите !
  • 4 Радослав Николов

    0 0 Отговор
    Абе поне напишете го както трябва няма да надкарате с 2 мин повече ако го прочетете и поправите правописните грешки
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    лека му пръст на човека
  • 6 ани

    0 0 Отговор
    къде беше открито тялото на живко
  • 7 ани

    0 0 Отговор
    моите сболезнования