Last news in Fakti

1 Октомври, 2017 09:59 5 551 8

Истинска драма със самолет на Air France

  • air france-
  • драма-
  • самолет

Машината кацна аварийно в Канада след взрив на нейния двигател

Самолет на Air France кацна аварийно в Канада, съобщи The Telegraph.

Самолетът е летял от Париж до Лос Анджелис. Причина за кацането е била, че един от двигателите на машината е избухнал.

Самолетът е бил „Еърбъс А380“. Той е превозвал 520 пътници на борда. Пътници споделят, че в един момент самолетът е загубил надморска височина. Те чули и шум от кабината.

От авиокомпанията съобщават, че пилотите са се справили изключително добре в случая. Те са успели да извършат успешно кацане, избягвайки евентуални усложнения.

Според пътници самолетът е треперил около 20 минути, преди пилотите да успеят да го стабилизират. Няма пострадали вследствие на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я пак!?

    9 1 Отговор
    Да няма грешка с океана?
  • 2 уЧУДЕН

    15 4 Отговор
    ''Самолетът е летял от Париж до Лос Анджелис. Причина за кацането е била, че един от двигателите на машината е избухнал по време на полета над Тихия океан.''-Какво ще прави над Тихия океан от Париж за ЛА.
  • 3 Бай хой

    6 2 Отговор
    Това че един от четирите двигателя е отказал не е чак истинска драма.
    А навярно по време на полета атлантика е бил тих и кротък та самолета е изгубил надморска височина а не над океанска.
    Веднъж и Росето да сбърка.

    Коментиран от #4

  • 4 ГОСТ

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    На Куантас един А-380 преди няколко години пръсна диска на турбина (на двигател Ролс Ройс). Бяха намерили едното парче от диска - на снимкта парчето беше около 1/3 от диска и пишеше че тежи 70 кг, тва се върти с 4000-5000 об/мин. Не е никак безопасно.
    Описанието на инцидента звучи да е такова нещо.
  • 5 Captain Joe

    11 4 Отговор
    Чак драма... Един от двигателите. Един от 4те. A380 има цели 4. Пилотите са добре обучени за подобни ситуации, нищо невероятно не се е случило, недейте да плашите хората с такива новини. Ако бяха гръмнали 3 от двигателите може би щеше да има драма, но това е малко вероятно да се случи. Няма по-надежден транспорт от авиацията, най-опасната част от пътуването със самолет е докато пътувате към и от летището с наземен транспорт :)

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Кики

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Captain Joe":

    Зависи от гледната точка.Аз предпочитам да пътувам с наземен транспорт. Преценявам, че шанса да оцелея е голям. Какъв е шанса да оцелееш, като започне да пада самолета?
  • 7 Гост

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Captain Joe":

    Надежден надежден, колко да е надежден? Ако ми се повреди автомобила спирам в страни и чакам пътна помощ. Няма самолет останал във въздуха. Ако погледнеш лицата на пасажерите дето напускат самолета на летището, дори и след незначителен проблем във въздуха , не са обсъждали статистиката , и не са пресмятали вероятности, а са се молили на Бог , много горещо.
  • 8 ГОСТ

    11 0 Отговор
    В световен мащаб от самолетни катастрофи загиват малко над 1000 човека годишно. Само в БГ загиват почти толкова в ПТП. Коментатори 6 и 7 схващате ли какви глупости сте написали
Новини по държави: