Last news in Fakti

21 Декември, 2017 19:20 2 764 78

Кремъл: Санкциите срещу Кадиров са незаконни

  • рамзан кадиров-
  • чечения-
  • владимир путин

Чеченският лидер е включен в "черните" списъци на Държавния департамент на САЩ по обвинения в екзекуции без съд и присъда, изтезания и изчезвания на хора

Кремъл: Санкциите срещу Кадиров са незаконни - 1
Снимки: БТА/АР

Кремъл окачестви като "незаконни и неприятелски" санкциите, които САЩ наложиха на чеченския лидер Рамзан Кадиров, когото Вашингтон обвинява, че е лично замесен в тежки нарушения на човешки права, предаде ТАСС.

"Смятаме тези санкции за незаконни и неприятелски, не сме съгласни с тях", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Може да се допусне, че е много вероятно да бъде спазен принципът за реципрочност", добави той в отговор на въпрос дали Москва ще предприеме подобни мерки към американски официални лица.

Чеченският лидер Кадиров, който е съюзник на руския президент Владимир Путин, вчера бе включен в "черните" списъци на Държавния департамент и финансовото министерство на САЩ по обвинения в екзекуции без съд и присъда, изтезания и изчезвания на хора.

Кремъл: Санкциите срещу Кадиров са незаконни

Новите мерки, които са насочени и към други руски официални представители, усложняват сближаването между Вашингтон и Москва, въпреки че имаше такива очаквания както към Путин, така и към Доналд Тръмп преди встъпването му в длъжност като президент на САЩ преди близо година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    16 25 Отговор
    Ами сега??? Империята на злото е на колене!Что случилась...? Хахаха ,ами разбира се ,че доброто винаги побеждава злото,дори и в империята на злото и лъжата!

    Коментиран от #4, #47

  • 2 OMG WTF

    19 24 Отговор
    И сащ си го преместиха в другия джоб. Много са ми смешни обаче като почнат да налагат "реципрочни" наказания. Сигурно ще запорират сметките на Бил Гейтс в руските банки? Или пък няма да позволят на Илон Мъск да отиде на курорт в Сочи... Хахахаахах жалки ушанки!!!

    Коментиран от #16

  • 3 Kcaniba

    7 3 Отговор
    Ако не се изцепи каката с балоните, говори тоя с нищо в панталоните!!!! Ха-ха!
  • 4 Kcaniba

    27 18 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    А ми сега!!
    Спецназа на Кадиров - кадировците, попиляха америте и главорезите им кат ланяни чували!!!
    Това ли е отъмщението на фащ!??
    Толкова дребничко и подличко???
    Ви те толкова могат горкичките...
    Кадиров ако отиде у фащ, ще ива недостиг на памперси в световен мащаб!!!

    Коментиран от #9

  • 5 Kcaniba

    24 11 Отговор
    Изобщо не му дреме на чеченеца.

    Коментиран от #8

  • 6 киро

    15 7 Отговор
    Абе тука няма ли да се появи, ,юрист,, да пише или вече си е легнала милата.
  • 7 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    21 12 Отговор
    ИСТИНСКИ МЮСУЛМАНИН ЗАЩИТНИК НА СВОЯ НАРОД И ДЪРЖАВА РОССИЯ ! МОЛОДЕЦ. Когато вицепрезидента на Афганистан посети Грозний и видя каква прелест и красота притежават в Чечня, той неможеше да повярва на мира , сигурността и спокойствието и се разплака. А как живеят в Афганистан и Пакистан - войни ежедневни ? А кой мъти водите там ? И защо не живеят както в Чечня ?

    Коментиран от #22, #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kcaniba

    7 7 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Да не се поп икаш от радост козяшсо пале.
    На здраве в коневръза - парцуца, бояришник, хапчета!!!
  • 12 Бесен Язовец

    13 10 Отговор
    Рамзан е Велик войн и шовинист някави си санкции от недостойници са му през к.......
  • 13 Гост1212

    21 9 Отговор
    Понеже не разбирам хич от политика (като много .... да не казвам ВСИЧКИ от пишещите тук), да попитам... с тези санкции какво става? Спират развитието или почват да им се молят да ги отменят? Нито едното виждам, нито другото да се случва сред всички "санкционирани" до момента-Сев. Корея, Русия, Куба и т.н. Ама то май е нормално вече-даже може да се почувстваш пренебрегнат ако не си им в списъка? Нормално е, понеже май нищо друго не им остава на американците. Малко като едновремешното "порицаване пред училищния строй за лошо поведение"! Преместваш го в левият крачол и всичко по старому! Смее им се вече целият свят на тея! :)

    Коментиран от #77

  • 14 Гост1212

    10 5 Отговор
    Ава доколкото помня.... Русия наложи санкции само на един. И много бързо стана така, че като му кажеха да скача-само питаше" Колко високо?". Та.... на кой санкциите са ефективни? За един прЕател питам?
  • 15 Kcaniba

    7 11 Отговор
    Накрая всичко ще отпадне.Все пак нали има руска намеса в изборите.Значи Тръмп е руски кон.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 бай село

    10 6 Отговор
    Какви са американците , че да налагат санкции? Кой ги е упълномощил? Защо България не може да наложи санкция на никоя държава? Нали и ние се водим за ,,демократична ,, държава. До сега не е имало случай ,когато някоя държава е направила забележка за американската политика , още по малко да им наложи санкции. В демократичните държави , всички трябва да имат еднакви права и задължения но!До като света търпи своеволието на тия диктатори, завоеватели, манипулатори , убийци , отрепки , които са сбирщина от цял свят , и се именуват за демократи тежко и горко ни! Който не може да реши своите проблеми се бърка в чуждите! А това на тия така наречени американци е хоби. На тях им доставя удоволствие , и най вече печалба от страданието на невинни хора! Те не са властелини на света , правят ги такива ,,хора ,, като нашите управници , които са с едни и същи гени! Това не е съдбата на света , това се дължи на покорството , и страха , но това с общи усилия е преодолимо.

    Коментиран от #74

  • 18 Румяна Костова

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Като се изхвърляте да пишете на руски си оправите правописа,,денги,, не върви с кончилас.По-добре пишете на български,ако руския Ви е на ниво трети клас.

    Коментиран от #20, #75

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Kcaniba

    9 13 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Санкции от ЕС ще има, докато путлер не върне Крим на Украйна, не си изтегли руските военни от суверенната територия на Украйна и докато не се махне от терористичните образувания днр и лнр, както и докато не плати официално на Украйна към 85 милиарда долара за окупацията на Крим и част от донбас!
  • 21 юрист

    7 17 Отговор
    Хахаха- руските кучета си лаят, кервана на ЕС си върви и никак не се впечатлява от тях:)

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бесен Язовец

    12 10 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Кервана си върви кучето си лае РУСИЯ още ще си анексира полагащите и се по -закон божи и човешки тиритории и сородите си квичът а Русия все по-велика ла-ла-ла лааааа воала

    Коментиран от #27, #29

  • 25 Румяна Костова

    7 9 Отговор
    Да,санкции ще има.Но въпросът е колко са ефективни и какво постигат?Северен поток 2 ще работи,мостът,свързващ Крим с Русия се строи на пълни обороти,развиват се отрасли в Русия,за да попълнят свободните ниши на пазара.След някоя и друга година ще се окаже,че само са направили добра услуга на руснаците.А Кадиров не мисля,че е от тези олигарси,благосъстоянието на когото пряко зависи от вложенията му в чуждестранни банки.Така,че,ще му накривят капата на Кадиров,който ръководи 20000 специални бойци.
  • 26 Бесен Язовец

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    А Христо Сираков на 61 г.ще се жени за 23годишна ко ши каиш са 21 век БГ в ЕС??
  • 27 юрист

    10 14 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    Пробвайте руснаците да анексирате Варна, и на секундата ще скъся поне дузина от вас с по една горна глава, независимо как- с оръжие, скалпел или чрез употреба на електроника... Нищо лично- това е мой дълг и чест в качеството ми на бг. гражданка и българка...
    КОНСТИТУЦИЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ Чл. 59.
    (1) Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.

    Коментиран от #28

  • 28 Бесен Язовец

    7 8 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Коя глава точно ще ми режеш ? Ако за по-дребната може да се спазариме да оставиме Варна хехехехе
  • 29 юрист

    11 10 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    Та- кога долу-горе да те очаквам като военен руски агресор без опознавателни знаци, да пробваш да щурмуваш сградата на община Варна, за да забиеш там руското знаме и да я провъзгласиш за част от русия? Само кажи, защото познавам главната юрисконсултка там- да запозная жената с щенията на руските граждани-собственици на недвижими имоти във Варна...

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Румяна Костова

    5 7 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Тенденциите в сексуално-битовия живот на някои чеченски граждани нямат отношение към мира и спокойствието като цяло в републиката.Едното не определя другото.

    Коментиран от #33

  • 32 Бесен Язовец

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Еееее изненада изненада нали знеш ако кажеш кога вече няма да е интересно ама ти за всеки случай се готви

    Коментиран от #36

  • 33 юрист

    8 7 Отговор

    До коментар #31 от "Румяна Костова":

    Глупости- https://bg.rbth.com/2015/06/24/zhenite-v-myusyulmanskite-republiki-na-rusiya-ne-sa-gotovi-da-zashchitavat-pravata-si_146195 “...Контролът започва с дрехите. В Чечня през 2008 г. бе въведен дрескод. В учебните заведения и държавните учреждения жените се допускат единствено, ако носят дълга пола, сако с дълги ръкави и шал, който покрива косите им.„По-рано чеченското общество беше по-толерантно: през годините на войната ходех из Грозни обута в панталон и никой не ми обръщаше внимание. Дори и днес за обикновените хора няма значение как е облечена жената. Това по-скоро вълнува местните власти, които използват консерватизма за свои цели“, отбелязва Сокирянска.Тя обяснява, че в другите мюсюлмански републики на Русия, включително в Татарстан, ислямът е по-мек, а и властите не го издигат като държавна идеология. В Чечня обаче ако едно момиче пуши, то може да бъде арестувано, а извънбрачните връзки могат да приключат с „убийство на честта“ – броят на подобни случаи нараства...“ Уж сте с женски ник, а никак не Ви вълнува потъпкването на правата на жените в чечня- защо така?;)

    В момента в чеченската столица Грозни тече дело срещу Султан Даурбеков, който удушил своята 38-годишна дъщеря. Тя била разведена и сама гледала 10-годишния си син. Съседите видели, че до дома й я кара непознат мъж. В съда един от свидетелите припомнил на съдията, че „убийството заради чест“ е оправдано от Рамзан Кадиров.

    Коментиран от #37, #41

  • 34 Бесен Язовец

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Е не е вярно, щото гледай кво стааа у Факултета от деца и кво става при българите тезата ти отново с мн.мана покрита
  • 35 Румяна Костова

    6 4 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Размечтала се горката за глави...Човешко е,ама тук не е мегдана за тези работи.Има специални сайтове.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Трябва да има ред и дисциплина иначе ще дойде американската свободия а после и гей браковете.

    Коментиран от #39

  • 38 юрист

    5 10 Отговор
    Санкции от ЕС ще има, докато путлер не върне Крим на Украйна, не си изтегли руските военни от суверенната територия на Украйна и докато не се махне от терористичните образувания днр и лнр, както и докато не плати официално на Украйна към 85 милиарда долара за окупацията на Крим и част от донбас!
  • 39 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Ами тогава да подпукаме всички мюслими в България и да отнемем всичките ви човешки права и свободи и да ви направим второстепенно население, а?:D Махаме чл.6 от нашата бг. конституция и вместо него , се вписва друг, който официално прогласява всички мюсюлмани в България за лица с по-малко официално признати права и свободи- т.е. поставяме ги в правното положение на “рая“- ще имат правото само да плащат данъци, но ограничени по вид и размер- като напр. само ддс и акциз, но в замяна на това няма да имате право да гласувате и да бъдете избирани на избори/ активно и пасивно избирателно право/, да служите в армията; да заемате държавни длъжности, да бъдете държавни служители и да участвате в правосъдната система на Р. България:) Просто в България традиционната религия е християнството, а има и много атеисти като мен, та само мюсюлманите ни са на главата или пък въображаемото днешно “нарушаване“ на правата им...
  • 40 Гостъ

    4 1 Отговор
    Aaaa.....Росиянеца м@де клатор е нощна смяна! Що триеш е келеш?
  • 41 Румяна Костова

    7 6 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Дъщерята на Кадиров е преуспяващ дизайнер.Има ревюта в модните столици.Дрехите,които създава са красиви (според мен).Консервативни,разбира се има забрадкаНе ми е на мен работа да коментирам избора на жените там как да се облича.Дали тази Сокирянска ходи с панталони в Грозни или без никак не ме вълнува.Факт е,че животът е спокоен,няма престъпления.

    Коментиран от #43

  • 42 киро

    9 5 Отговор
    Господина,,юрист,, явно е привърженик на западната демокрация.И се опитва да промива мозъците на хората.
  • 43 юрист

    4 7 Отговор

    До коментар #41 от "Румяна Костова":

    “...Публикувано във факти.бг: Дъщерята на Кадиров е преуспяващ дизайнер...“ Да, де- само, че създава мода според ...изискванията на корана:D https://daily.afisha.ru/infoporn/1207-doch-kadyrova-zanyalas-musulmanskoj-modoj/ и https://www.youtube.com/watch?v=sMvPy-IEwqs Защо всичките й модели са ошмакосани със шалове тип ислпмски забрадки, а?:)
  • 44 юрист

    3 10 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Не ми е на мен работа да коментирам избора на жените там как да се обличат...“ Ааа- така ли? Но коментираш как съм писала за ...“глави“- нима това ти е работата, след като не си бг. гражданка, а руска гражданка и аз ти цитирам БЪЛГАРСКАТА, а не руската конституция? Твоя работа ли е да ревизираш конституционни текстове от бг. конституция? Защитата на България е ДЪЛГ И ЧЕСТ на всеки бг. гражданин/ гражданка, поняла? Това положение НЕ МОЖЕШ да промениш- много си дребна за целта!

    Коментиран от #45, #46

  • 45 кви са ?

    7 3 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    Господин юрист ти като си мъж да не би да носиш панталони та това ти е проблема в Чечения.

    Коментиран от #52

  • 46 Румяна Костова

    5 4 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    Как ме разсмива тази жена .Отново надроби каша от долни мъжки глави,дълг и чест,конституция,руско гражданство...Малко магданоз и черен пипер.

    Коментиран от #48, #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 киро

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Румяна Костова":

    Мой е мъж а пише че е блондинка хубава с 18 години стаж като журналист.
  • 49 юрист

    6 11 Отговор
    РУСИЯ Е АГРЕСОР В УКРАЙНА И ОКУПАТОР В КРИМ И ДОНБАС- ЗА ТОВА СА САНКЦИИТЕ, А НЕ ЗАЩОТО НА НЯКОГО НЕ МУ ХАРЕСВА СТАРЧЕСКАТА МУТРА НА ПУТЛЕР!

    Коментиран от #50, #51

  • 50 Бесен Язовец

    10 4 Отговор

    До коментар #49 от "юрист":

    САЩ са агресор и окупатор в Афганистан и в Ирак и Либия и туй е проблема а не рошавата прическа на набора ти Тръмп!
  • 51 Бесен Язовец

    9 3 Отговор

    До коментар #49 от "юрист":

    Пусни си песни на Любе и разпусни малко "Позови,меня ,тихо по имени"
  • 52 юрист

    2 11 Отговор

    До коментар #45 от "кви са ?":

    Не съм мъж, а хетерожена. Много ми е чудно- в русия нямате ли си жени- адвокати, та е толкова голям феномен за вас жена- адвокат в България?:)

    Коментиран от #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бесен Язовец

    6 4 Отговор

    До коментар #57 от "юрист":

    Тая велика армия българска що чака руската армия да я освободи от турците след 500 г.?

    Коментиран от #60

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "юрист":

    Въпроса от номер 58 продължава да виси ЧАКАМ отговор
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бесен Язовец

    6 4 Отговор

    До коментар #64 от "юрист":

    Ха-ха-ха ха-ха хахахахаха смех по - 10 по - Рихтер ха-ха-ха
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Диди

    6 8 Отговор
    А тоя ходжа горе на снимката е УБИЕЦ и заслужава смърт. Един от вас пита дали американците имали доказателства за тоя убиец,дали е убивал и т.н Алоууу,в кой свят живеете.Америка ли нямала доказателства за такива мишки,които искат да станат велики.Ха ха.
  • 68 Бесен Язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "Диди":

    Корав фасон

    Коментиран от #70

  • 69 Kosio

    6 7 Отговор
    До бесен язовец. чета ти коментарите и стигнах до извода че,нещо не си наред.
  • 70 Диди

    3 5 Отговор

    До коментар #68 от "Бесен Язовец":

    Човече,не досаждай с примитивноста си.
  • 71 стоян георгиев

    5 5 Отговор
    като в русия се правят на разсеяни за кадиров ,ще получат инфо от американските служби или могат направо от нета да си извадят клипчета как кадиров и компанията колят руски воиници.интересно путинофилите що не са гледали въпросните клипчета?или са ги гледали ама хич не им се коментират.другари,кадиров преди да стане партия на путин колеше руснаци като овце,но явно за вас тва няма значение:)!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 OMG WTF

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "бай село":

    бай сельо, ти имаш ли представа какви са санкциите на САЩ? Като нямаш, по-добре си седи на село, паси си козичките, дои си овцичките, копай си градинката. Геополитиката я остави на по-умните.
  • 75 Кcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Толкова му е капацитето на хохолскокозяшкия троль!!
    Колкоторуския, толкова и български го владее-трети клас.
  • 76 стоян

    2 2 Отговор
    До Румянчето Костова -Ти да на живееш в Чечения че обясняваш с толкова подробности за дъщерята на оня с брадата или информацията е от Руското посолство
  • 77 ихуахо

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост1212":

    Научи малко това и онова и ще разбереш какво се случва.Нещата взимат ефект в дългосрочен план.Русия например изгуби 30% от икономиката си и рублата падна двойно (не че досега имаше стойност) от както САЩ им наложиха санкции преди няколко години.Това че обикновенния русофил не го вижда ,не значи ,че няма ефект.И как така какво се случва с другите държави ? Не виждаш ли че всичките са заседнали в 19 век ,това малко ли е ? А най-смешното от цялата статия е ,че Русия щала да наложи и тя санцкии ХА ХА.На какво ще наложите санкции бе рубладжийчета ?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания