Last news in Fakti

27 Март, 2018 07:58 4 709 4

Сеул: Не знаем къде е Ким Чен-ун

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • китай

Южна Корея не може да потвърди, че севернокорейският лидер е в Пекин

Сеул: Не знаем къде е Ким Чен-ун - 1
Снимки: БТА/АР

Южна Корея заяви, че внимателно следи съобщенията за пристигане в Пекин на влак, който приличал на влака, използван от предишния севернокорейски лидер.

Сеул не знае кой пътува с него, но според някои медии с него в китайската столица изненадващо е пристигнал севернокорейският лидер Ким Чен-ун, съобщи АР.

Канцеларията на южнокорейския президент заяви, че не е в състояние незабавно да потвърди тези съобщения. Ако те са верни, това ще е първото пътуване в чужбина на Ким Чен-ун, откакто пое властта през 2011 г. Сеул каза също, че не може да потвърди и съобщенията, че с влака пътувала сестрата на Ким.

Южнокорейски дипломат, с когото е разговарял кореспондент на ТАСС в Сеул, също е заявил, че Южна Корея не разполага нито с потвърждение, нито с опровержение от китайска страна на тази информация. Източникът на ТАСС е предположил, че в Пекин може да се намира не Ким Чен-ун, а някой високопоставен представител на Пхенян.

Сеул: Не знаем къде е Ким Чен-ун

Позовавайки се на дипломатически източници, агенция Bloomberg съобщи, че лидерът на КНДР е пристигнал с влак в Пекин, за да разговаря за намаляване на напрежението на Корейския полуостров в контекста на планираните преговори на Севера с Юга и със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Средна възраст

    3 1 Отговор
    Яко
  • 2 уонтед

    5 0 Отговор
    Кимчо в момента кара ски с къси щеки в Алпите, а после, ще отскочи до Малдивите....така са тия 'дет имат ядрен арсенал мдааа
  • 3 шоп

    1 2 Отговор
    Пие си пиенето с Путин Как то на времето Колт и Елцин духнаха от охраната за по бира.ЩАП
  • 4 Истаната

    0 1 Отговор
    Кимчо е в Китай ! Само китайците могат да помогнат на свинчо с преговорите със САЩ .
Новини по държави: