Last news in Fakti

31 Януари, 2012 19:46 1 636 3

В Москва се самоуби създателят на „Восток”

  • восток-
  • евгений коскин

Москва е потресена от зрелищната смърт на един от конструкторите на космическия кораб „Восток” Евгений Коскин, съобщава Утро.ру.

На 17 януари 79-годишният учен се залива със спирт, самозапалва се и скача от апартамента си от 12 етаж в Москва.

Неговите съседи не могат да разпознаят самоубилия се заради тежките изгаряния по трупа. Те извикват полицията, която прибира тялото в съдебна медицина за разпознаване. 

Две седмици по-късно синът на Евгений Коскин отива в полицията и съобщава, че баща му е изчезнал. Разследването довежда силите на реда до анонимния труп в моргата. 36-годишният Игор Коскин разпознава баща си.

Евгений Коскин е един от пионерите на съветското ракетостроене. Той работи почти през целия си живот в ракетната корпорация „Енергия”, която създава космическия кораб „Восток”, извел в космоса първия човек – Юрий Гагарин.

„Това е тежка загуба. Не можем да повярваме! Всички познавахме Евгений Михайлович. Той беше един от ветераните. За съжаление той имаше тежката съдба да отглежда сам сина си. През последните месеци само с най-близките беше споделил, че не се чувства добре”, заявиха сътрудници на „Енергия” пред руските медии. Според тях неизличима болест е подтикнала учения да посегне на живота си.

През в. „Известия” служител от полицията разкрива, че през последните години Евгений Коскин се увлякъл по алтернативната медицина и по специално по създаването на настройки на спиртна основа. По тази причина той държал в дома си големи количества спирт за правенето на тинктури.

„Енергия” води началото си от 1941 г. като ОКБ-1. След края на Втората световна война предприятието става флагман на съветските амбиции за развитие на ракетната програма на Съветския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 )-:

    0 0 Отговор
    :-(
  • 2 НЕДКО САВЧЕВ

    0 0 Отговор
    всички учени рано или късно изтрещяват.
  • 3 чочко

    0 0 Отговор
    Или някой им помага. Спомнете си случая с българина, който запали водата. ''Самоуби'' ли се?