Last news in Fakti

11 Февруари, 2012 11:40 849 0

Узбек призна желание да убие Обама

  • барак обама-
  • сащ-
  • убийство
Узбек призна желание да убие Обама - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

22-годишен узбекистанец призна, че е планирал да убие американския президент Барак Обама. Той се призна за виновен пред съда в Алабама. Улугбек Кадиров бе арестуван в мотел през юли миналата година. Ако бъде признат за виновен, той ще бъде пратен зад решетките за 30 години, предаде Би Би Си.

Кадиров е обвинен в опит за убийство на президента, притежание на автоматично оръжие и снабдяване с информация на терористи.  Освен това, узбекът е пребивавал незаконно в САЩ.  Той получил студентска виза, но никога не се е възползвал от  правото си да учи.

За да изпълни пъкления си  план, узбекът влязъл в контакт с член на екстремисткото движение в Узбекистан. Групировката е считана за терористична от Държавния департамент на САЩ.

С нейна помощ се родила идеята Обама да бъде застрелян от снайперист. Кадиров не може да борави с подобно оръжие и настоял Обама да бъде застрелян от близко разстояние. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА