12 Юли, 2018 17:18 2 952 44

Радев: Ставаме силно зависими от Турция

  • българия-
  • турция-
  • нато-
  • румен радев-
  • зависими-
  • ердоган

Трябва да има равнопоставеност, посочи българският президент

Радев: Ставаме силно зависими от Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Вече ставаме силно зависими от Турция. Това заяви българският президент Румен Радев преди срещата си с турския президент Реджеп Ердоган на срещата на върха на НАТО.

„Важните неща ги знаете – важността на Турция като наш съсед, наш партньор и съюзник. Не само за мигрантите, но и в енергетиката вече ставаме силно зависими от Турция“, заяви българският държавен глава пред Би Ти Ви.

„Още на 3 март в поздравителен адрес на нашия национален празник, Ердоган предложи да се срещнем и аз предложих да е на срещата на върха на НАТО“, посочи Радев. Той добави, че с Ердоган ще говори за изграждане на по-нататъшно взаимно уважение между София и Анкара.

Българският президент посочи, че трябва да има „равнопоставеност и ненамеса във вътрешните работи“. По-късно Радев се срещна и с американския президент Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    17 33 Отговор
    Позорно поведение пред султана и популистко каканижене пред медиите.

    Коментиран от #2, #4, #5, #18, #41

  • 2 моя страна моя България

    36 20 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    Тва дето казваш го може само Боко, Румбата е друга работа, и в момента е единственият държавник дето става за нещо.
  • 3 Истина

    36 14 Отговор
    Което си е така- Така си е! Сега да обяснява великият стратег от Банкя какви ги свърши. За 9 години този "гениален виртуоз" на Българската политика такова мамата на страната. Предлагам да го направим турски гражданин барабар с зялата му партия. Да ходи да се прегръща и целува с приятелят му Ердо
  • 4 гост

    39 12 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    Ставаме зависими заради продажници като Орешарски и Борисов които провалиха Южен поток и го направиха Турски.
  • 5 селфи

    24 9 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    Президента Радев е прав но нали великата ни грандоманска фукарееща се и пишеща си по комунистически шестици Банкянска фурия, градящ Западните Балкани, но зъсипващи нас Винету и десетки хиляди местни апачи, които лично нафичам Винету баба и 40 000 ЛАПАЧИ, получи къс пас в дисагите от зад Атлантика и се рзциври и дъ Плевня бой, да не сме зависели от руски газ? Е, сега заради Винету и Плевня бой зависим пак от руски газ, но с турски процент надценка.... Честито с ГЕвропейско Рушкае а България! Радев е по-пич от Банка и Плевня бой, човека не е като наш Рамбо, по гол тубак с Бистришки тигри. Докато хора пищет и умират ограбени, бити, убити, то Тиква бой си правеше селфита къде ли не, без да им пука....

    Коментиран от #13

  • 6 12345

    16 6 Отговор
    Той добави, че с Ердоган ще говори за изграждане на по-нататъшно взаимно уважение между София и Анкара.

    Голи приказки и нищо конкретно.
  • 7 Дам

    15 7 Отговор
    Ми великите стратези отсам и отвъд океана нали такъв план ни начертаха, трите енергиен пакет, ала-бала... И сега Доган султан държи крана на газта и ще шантажира брюкселските зелки...
  • 8 Ка2

    17 2 Отговор
    Сред обществото и в тези форуми не се води дискусия за Национална Доктрина, която да следва България! Доктрина, която да е на основата на независима политика, а не да о съждаме към американци ли да се лепнем или към руснаци. Да, пътят ще е дълъг, но трябва да го започнем - ние гражданите, които коментираме по форумите. НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА. Никой на готово няма да ни поднесе нашия собствен прогрес.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 А как така?

    12 3 Отговор
    А, как така? Ама и в енергетиката ли? И как една България, която е единствената държава на Балканският полуостров , която произвежда повече електроенергия, отколкото потребява, което логично погледнато, би трябвало да означава по-низки цени и съответно ние да сме в изгодна ценова позиция и да им продаваме ток, което пък да означава, че те да са зависими от нас до някаква степен, а не обратното! Г-н Радев, това което казвате, ми звучи като чисто сърдечно признание, че сме се оср.ли и на този фронт! И как може една действително развиваща се икономика , с растяща необходимост от електроенергия, ние да изпускаме възможност хем да печелим, хем Геостратегически да ги държим поне отчасти зависими! Някой в състояние ли е да обясни този парадокс?
  • 11 Габровец

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "ПЕЕВ":

    ПЕЕВ, ясно е че си нает за водене на хибридна война. Вече не прави впечатление спаменето ти. ПРОДАЖНИК.
  • 12 Хасан

    1 10 Отговор
    Какво му е лошото ?!това не е зависимост а взаимноизгодно сътрудничество и разбирателство..свинското за вази ,телешкото за нас ..ракията обща(това за Депесари)...а за останалите айряна е общ

    Коментиран от #17

  • 13 Госта

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "селфи":

    Този човек беше единственият висш политик от страна членка на ЕС на коронацията на султана. Защо отиваш там да се показваш пръв приятел, а после обясняваш, че същата тази Турция е установила зависимост над България.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 свободно мислещ

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Госта":

    До госта.кажи какво да прави генерала? Да се пъчи ли?Турция е регион.сила да не си навираме главата в пясъка.това е реалноста
  • 16 Без име

    5 4 Отговор
    Още многооо, ще се молите на Турция за Турски поток.. Не само в енергетиката, в бъдеще във всички сфери ще бъдете зависими от Великата Турция!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Голям прос

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    Кое му е позорното? Или да ръсим тъпотии без да обясняваме.
  • 19 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Салам Алеко":

    Кой си ти ,какъв си ??..ние сме тези които бяхме в занданите на Белене,ние сме тези еоито излязохме срещу танковете на комунистическия режим..направихме първите демонстраци....имаш ли Унгарска пролет,имаш ли Пражска пролет,имаш ли Солидарност в историята си ?не...но имаш турското демократично движение

    Коментиран от #22, #23, #28

  • 20 JPower

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Салам Алеко":

    Нашите помаци ядат свинско и им плющят ушите от кеф, стига само той да е единственият помак на софрата. И ни се моли, да не го издаваме, на другите помаци...туй ракията, даже не се крият. Само че, от 100гр.ги хваща и почва да пеят хайдушки песни. МИИИ, смешно е да ги слушаш как пеят ""край Босфора шум се вдига,'""!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 JPower

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    От ЧИФУТСКИ комунизъм не си страдал само ти... Много хора не знаят,че през 50 год. Комунистите са сменяли имената на силните и влиятелни български родове. По документи, баща ми, не е син на майка си и баща си. Чичо ми също. С различни фамилии сме.....и ся кво, дай да мразя България. Мой приятел, си върна истинската си фамилия. Аз също мислех да си я върна, но се отказах. Името не те прави българин!!! Важно е, как се самоопределя!!! Вие се определяте , като турци и чакате уважение от нас..еми няма как да стане!!!

    Коментиран от #24

  • 23 историк

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Лъжец такъв. През комунизма ви гледаха като писани яйца. Всеки турчин беше на работа. В университетите ви приемаха с двойки. В казармата ви даваха най-леката работа. Живот си живяхте, не се прави на ударен. Като отидохте в Турция, стояхте няма и 1 месец и се върнахте обратно, защото тук бяхте добре. Кого си тръгнал да лъжеш??? Ако не беше простотията с имената, и до днес щяхте да търсите онова време. Те много от вас го търсят де, но напразно.

    Коментиран от #25

  • 24 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "JPower":

    Ние сме си турци...тебе какво те бърка кой какъв се определя..ама си бил под робство!!''сърди се на Иван Шишман че е паднал..

    Коментиран от #29, #44

  • 25 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "историк":

    Едно е идеология ,друго е престъпление..това с предимства по университети тогава целта беше да се създаде турска комунистическа интелегенция ..и тя да влияе на левите партии и организации и Турция да се привлече към Варшавския договор...и в същото време Цру чрез Турция се опитааше да дестабилизира режима и да привлече към НАТО ..и запада победи ...в НАТО сме но пак турски и български комунисти и техните деца ни управляват
  • 26 axaxaxa

    0 0 Отговор
    турция трябва да е зависима от великите сили, няма нищо лошо в това взаимноизгодно сътрудничество и разбирателство..
  • 27 Морук

    0 1 Отговор
    Сериозно ли бе,ний си помислихме че тя е зависима от нас,я го стрестни малко тоя ердо
  • 28 ganio

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Точно в България е възникнала първата въоръжена антикомунистическа борба!
    Т.нар горани.
    Но откъде ром като теб ще знае тези неща.
    И точно турците бяха най-големите доносници по време на комунизма.

    Коментиран от #40

  • 29 ganio

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Аз съм роден в свободна България и не съм роб на никого.
    Хайде сега моето момче ходи да бъркаш цимент някъде, защото за друго не ставаш.

    Коментиран от #31

  • 30 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор
    По лошо от българското робство няма
  • 31 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "ganio":

    Олее не бил роб на никои муахахахахахаахха
  • 32 Ads

    2 1 Отговор
    И понеже сме ставали зависими, затова ли цъфна на коронацията на Ердоган на първия ред? Абе как нема един нормален управник?
  • 33 Чакай малко

    0 1 Отговор
    Чакай малко, че от простотиите на коментарите, забравих същността на статията и се наложи пак да я прочета.. прочетох.. внимателно. .. и това, което ми направи впечатление от прочетеното, е че комшията му е казал "дай да са видим, а нашия "да са видим, ама като съм "барабар Петко с мъжете", демек у Буруксел, у на-тото" , па му е отишъл на иногурацията в Анкара.. В статията, нещо куца хронологията, или нещо куца в изказванията на президента ми, поне по начина, по който е изложена същността на нещата!.. Не ме интересува Турция, интересува ме България! Но за мен беше важно да забележа днес, макар и оскъдни видео откъси от преки включвания на различни канали от света, че ръкостискането на Ердоган с Макрон беше подигравателно, а с Радев, беше уважително! Езика на действието, понякога говори много повече от "анал-иза" на "специалисти" , това е безспорно!
  • 34 L.V

    0 0 Отговор
    За всеки родител, който чете, безценна информация за бъдещето на децата си. Да ги насочва към изследвания, свързани с органичната химия, корабостроенето, инженерството и свързаните с природен газ, транспорта му и индустрията в това отношение. То ще има сигурна работа през целия си живот с много добро заплащане на глобален мащаб. Денят, в който този бизнес ще започне в Гърция и оттам до Балканите и цяла Европа, е много близък. Говорим за огромни депозити и оборот от много трилиони. (в това се дължат всички развития и противоречия на Балканите, включващи европейци, американци, руснаци и ... турци) Гърция ще преживее златна епоха на Перикъл и това ще е от полза за целия регион. Надявам се да съм ги напишал добре и разбираемо, защото българския, не е моят роден език.
  • 35 Ние сме в ЕС, НАТО и СОЛОМОН ПАСИ

    1 2 Отговор
    Туй шъ нъ спаси! Той е умен ! Той е Джу ! Моисей е с него и с нас. Дайте СПОКО ! Най-важното е да сме срещу РУСИЯ ! А с Турция сме били 5 Века, няма да е зле - магарета, крави, овце, схлупена къщурки,кой с квоти може да оре. Добре ей ! Ти ко ш кайш ? Само с РУСИЯ да не сме. Голям кючек! Чалга! Краси Радков - КУЛТУРА ! Радвам съ! И Слави и той е "мъжкар" ! Аз съм за ТУРСКО, ба.ем ще си идем у Източна Тракия. Ние с Македония немои съ сбра, но пък ТУРЦИЯ без проблеми - не сме казали, не съ ни платили !
  • 36 До елви'то, без пресли

    2 0 Отговор
    Разбирам психологията, в която си вкаран от една държава, затънала до гуша в дългове, от харчене на кредити, които мързела мисли, че е актив, а не пасив! Разбирам и ръководството на държавата ти, задачата на която е да държи ситуацията под контрол, иначе кредиторите ще я уволнят! Разбирам, че най-невероятното, което действа над масите, е мистериозното "богатство", което ще грейне като огъня на Прометей и ще реши всички насъщни проблеми!.. Драги ми съфорумнико, и на мен са ми разказвали, колко злато има под балкана! Толкова много, че даже опозиционни "лидери"ще се прегръщат, а западноеврогейци ще се натискат да идват у нас да търсят работа! .. И да не мислиш, че нямаме злато! Имаме! В Челопеч! Получаваме 1% от рудата! Не от крайният продукт! Моите адмирации, че си ни научил езика, но моят съвет е да си налягаш парцалите и да си плащаш кредитите, вместо да вярваш в дядо мраз..
  • 37 L.V

    0 0 Отговор
    Ексон Момбил и Тотал сключиха договори с Гърция и скоро ще започнат да сондират на юг от Крит и Пелопонес. Очаквани запаси от 16,8 до 27,2 трилиона кубически метра природен газ, еквивалент на 108 млрд. до 175 млрд. барела петрол. Направете сметката в долари. Действителните запаси на Саудитска Арабия са по-малко от 100 милиарда барела... А говорим само за този регион, защото има и друг, със същите запаси, който все още не е известно на широката общественост. Не случайно американският посланик в Гърция е Пайят, който преди е бил в Украйна, нито че Европа е отпуснала толкова пари за Гърция, повечето от които в историята на човечеството е дал някой на друг, нито лошите отношения които гърците имат напоследък с руснаците. Вижте какво се случва, на около и в България, разберете защо, възползвайте се от това и оставете плитките ненужни стереотипи, зад вас. Работа и пари за десетилетия ще има в района, родителите да насочат децата си да следват науки свързани с газа и промишлеността около него. И да знаете, газът ще бъде евтин, защото ще е от близо. Това играе роля в цената на газа. Дали идва от близо или от далече. А руския идва от много далече и минава и през Турция. Скъпа зависимост, и ... без печалба за народа. И нещо последно. Дългът, който казвате, страна с гръцкото население, и икономика, с първичните излишъци които трябва да бъдат постигнати за десетилетия, и контрола, който ще има също за десетилетия от ЕС, може да бъде изпълнен, само от една страна произ
  • 38 L.V

    0 0 Отговор
    само от една страна производителка на въглеводороди. Тези там, които са ги уредили нещата така, знаят защо, сега знаете и вие. Успех.
  • 39 Иван

    0 1 Отговор
    Радеф олунгера излезнамл от клетката най шматкият Президент в България даже погледаму като шматка гледа

    Коментиран от #43

  • 40 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "ganio":

    Какви горани?!те са били в такава нелегалност че никой не е знаел....като бай ти Тошо..и той е бил борец против фашизма ама нелегален..и никой не е знаел
  • 41 арджентата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госта":

    В защита на българските интереси!
  • 42 Иван

    0 0 Отговор
    Радев е шматка Бойко го върти на малкия си пръст .какви Президенти влизат сичкитеса шматкият боклуси
  • 43 JPower

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Иван":

    Пиши на турски, по ще ти се разбира!!!
  • 44 JPower

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Ходи си у туркия, докато все още я има!!Кво правиш тук??? Ейде чибааа..
Новини по държави: