Last news in Fakti

17 Август, 2018 15:20 2 197 18

Русия: Финансовата ни система е абсолютно стабилна

  • русия-
  • рубла-
  • санкции-
  • сащ-
  • сергей скрипал

Основен натиск върху рублата оказаха опасенията за въвеждането на поредни санкции от САЩ

Русия: Финансовата ни система е абсолютно стабилна - 1
Снимки: БТА/АР

Финансовата и икономическа система на Русия е абсолютно стабилна въпреки силните колебания в курса на рублата. Това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Има многопосочна динамика. Съществуват определени силни колебания, но бих искал да напомня изявленията на нашите ръководители от икономическия блок, че финансовата и икономическа система в страната е стабилна", каза той в отговор на въпрос дали понижението в курса на рублата в последните дни безпокои Кремъл.

От началото на август до 13 август курсът на долара нарасна с почти 10 процента до 68,66 рубли. В същото време спадът на рублата спрямо еврото не беше толкова съществен - 6,8%, а единната европейска валута поскъпна 78,15 рубли. От 14 август рублата започна да си възстановява загубите и днес доларът се търгува за 67,55 рубли, а еврото - за 76,85 рубли.

Основен натиск върху акциите на руските компании и рублата оказаха опасенията за въвеждането на поредни санкции от САЩ.

Русия: Финансовата ни система е абсолютно стабилна

Миналата седмица стана ясно, че САЩ ще въведат от 22 август санкции във връзка с отравянето на 4 март във Великобритания на бившия разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Вашингтон ще вземе решението за въвеждането на втори пакет санкции срещу Москва след 90 дни в зависимост от това дали Кремъл ще изпълни редица предложени условия.

Русия многократно опровергава връзката си с инцидента със Скрипал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    11 9 Отговор
    Детекторите на лъжата се запалиха.....
  • 2 Kcaniba

    11 10 Отговор
    Мдааа прав си Вова,всички в Русия са стохилядници и милионери в..... рубли!
  • 3 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    7 10 Отговор
    68 рубли е днеска и отскочи ли над 70 да чакат 80 рубли след 2 седмици
  • 4 Kcaniba

    10 10 Отговор
    СССР говореше по същия начин,не много отдавна!

    Коментиран от #6

  • 5 Иванов

    6 9 Отговор
    До две седмици и Жужи ще маха с опашка и ще скимти на хамерите, че не си знаят истинските приятели. Ще има де жа вю, един вид.)))
    Мачкай Тръмпи, за руснаци и турци, никой няма да жали!
  • 6 любопитко

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    СССР го продадоха Горби, за нови бикини за Лариса. Не съм фен на НРБ БКП диктатурата никак, но говорим за фактите. Кръгът Горбачов разби соца така, както местните ни политици и генералитет разбиха БА и бг народ тук.
  • 7 Рубладжийче

    7 5 Отговор
    Всички български русофили вярваме в стабилността на руската финансова система и сме обърнали спестяванията си в рубли. дори и веднага обръщат половината пенсия в стабилни рубли!
  • 8 Ние сме с вас

    3 3 Отговор
    "Има многопосочна динамика,но финансовата и икономическа система в страната е стабилна". Дръж сА Вуте здраво за масата,поне докато динамиката не вземе да стане разнопосочна,че да литнете барабар с ЦАР долар като байконурска ракетка в далечния космос. От там,от високото да погледкате известно време.Умно да гледкате.Внимателно да гледкате....,че белким като слезите някой слънчев ден на Земята,да можете да определите примерно една по-справедлива и по-стабилна цена на природния газ за БГ .Примерно.А,и ако може-по един чисто нов автомобил ''ВОЛГА'' на калпак за всеки българин. Безплатно разбира се!И да не чакаме 10-годишен ред за Волгата,ей.Стига с това чакане. Ха сега,за всеки случай затягайте коланите и на добър час!!!Ние сме с вас!!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=SwIaHYgCpr0
  • 9 стаЛбилност

    6 4 Отговор
    Стабилност от всякъде .
    Всички резерви са изчерпани ,шефа на парламента говори за спиране на пенсиите . Обаче важното е стабилност да има.
    Апропо -случайно Тръмп се срещтна с краля на СА - и познайте за какво са си говорили - за масирано увеличение на добива на петрол . Вследствие на което цените ще паднат.
  • 10 Мадуро

    6 0 Отговор
    И руската е стабилна и венецуелската
    NO PASARAN товаришчи , ще ядеме плъхове ако трябва ,и на вас ще пратиме
  • 11 50 цента в рубли

    6 1 Отговор
    Руснаците много харесват американския рапър 50 cent ,само дето в Русия му викат 35 рубли.
  • 12 Жалко

    1 0 Отговор
    жалко за хората ..... не са заслужили и в отравянето и дядо коледа вярват само англо-саксонците.

    Вдигнали са и мерника и ще ги гонят до пълното рападане
  • 13 Заратустра

    2 1 Отговор
    Блазе ви? А, нашата ич я няма. Обраха ни и КТБто и ФГВ и сега 240-250000 застраховки на шофьори от Олимпик.... Държавата, в лицето на Гарантирано ви Ецнахме Раата в България или накратко ГЕРБ, начело с осигуряващият ни "стабилност" и стабилен геноцид, ловеца на слава от село Банкя, извинете съдя по маниерите на някои видни хора, а то било град! Нашта система е 4*4*2 = 4 обещания пред фолка, 4 лъжи и 2 поредни обира циклично на фолка. Всеки пъг. Уважаеми господин Путин, бихте ли ни услужили с две системи С-400 и два Миг-46, за да осигурим стабилно изпровождане на нашите финансови терористи до решетките в Пазарджик и карирани костюми? Ще ви върнем лихва - пускаме Южен поток да мине през центъра на София, като туристическа атракция и доставки директно до отоплението на Народния Сенат тук. Сделка или не?

    Коментиран от #14

  • 14 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Заратустра":

    Ядец, Путин бадева нищо не дава. Още повече, че Бойо е негов човек, българските олигарси също. Ти си мислиш че тук всичко е хамериканско, но пропускаш, че е по руски лиценз. Цялата тази кочина е made in USSR!
  • 15 Заратустра

    1 0 Отговор
    Не мисля, че злото е американско или руско, както твърдиш, а мафиотско и то с плдкрепа чадър на управляващите. Членове от управл. елит на Бул И сурейнз са в управлението и на кипърската офшорка Олимпик.... Няма случайни неща, само нежелаещи да разследват и наказват крадците институции. Лично съм фен на приятелство с Русия и САЩ, но не ние да плащаме печалбата на оъделни кръгове с псри, труд, живот. А местниге мафиозо от властта и зад кадър ни геноцидифаг. Ето, сега е момента Главна пронуратура да заведе дело срещу правотелството, че дават лицензи на фирми да оперират н пазара, по задължителиГО, а държавата задължила гражданите отказва да признае валидността на сключените зазтраховки, мотивирайки се, че е чужда компания. Чужда е, но я лицензираха да сключва имемно управляващите. Те носят отговорността от провала.... Все еднл да не признаят ДЦК, емитирани от тях?
  • 16 Гост1234

    0 0 Отговор
    Няма държава просто всички са една БАНДИТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ КФН са ЗНАЕЛИ ОЩЕ М. МАЙ ЧЕ ОЛИМПУС НЕ БИЛА ЛИКВИДНА !!! но това не им попречи да ги ОСТАВЯТ ДА ЗАСТРАХОВАТ ДО 10 АВГУСТ ???? НИЕ БАЛАМИТЕ ДА ГО ДУ× АМЕЕ КАКЪВ ГАРАНЦИОНЕН ФОНД КАКВИ 5 ЛЕВА ХОРА УПРАВЛЯВАТ НИ ОТКРОВЕНИ НАГЛИ БАНДИТИ
  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    новини по руски.долара се вдигнал с шест рубли ,а после бързо се въстановил ,но с половин рубла.
  • 18 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Руска рубла RUB 100 2.5461 39.2758
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания