Last news in Fakti

29 Август, 2018 15:49 5 114 26

Китай скочи срещу САЩ за Русия

  • китай-
  • сащ-
  • русия

Страната против налагането на санкции срещу Кремъл

Външното министерство на Китай обяви, че се противопоставя на решението на САЩ за нови санкции срещу Русия, съобщи РИА Новости.

Според Китай подобни решения не могат да решат споровете между двете страни. Китайските власти подчертават, че винаги са били против политиката на санкции в международните отношения.

През тази седмица влязоха в сила новите американски санкции срещу Русия, които бяха въведени, заради обвиненията срещу страната за участие в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал. Според Пекин двете страни трябва да разрешат споровете си чрез диалог и преговори.

Русия отхвърли обвиненията за роля в атаката срещу Скрипал. От там обявиха, че санкциите целят да подкопаят международната структура за контрол над въоръженията.

Очаква се диалог по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до там се докараха тия

    7 77 Отговор
    Значи Китай ще бърше нацапаният за*ник на Велика Русия.

    Коментиран от #6, #21

  • 2 Синан

    55 6 Отговор
    Китай и Русия трябва да се обединят срещу САЩ, да вземат Турция и Иран, Северна Корея при тях.

    Коментиран от #5

  • 3 Факт

    62 5 Отговор
    Още когато беше избран Си ,в първата си реч предназначена за меж.журналисти каза-" със Русия сме в една гео-политическа лодка-бъдещето ще го чертаем ние заедно"...

    Коментиран от #17

  • 4 kravarqdoni

    55 6 Отговор
    Нали се сещате,мили ми кравари,че съюз между двете,от трите най-велики сили до какво ще доведе?А,така,да,същото.До кафевите гащи на на чичо Дони и жълтеникавата слуз на ФАЩ.Союз нерушимь/!

    Коментиран от #7

  • 5 123

    5 52 Отговор

    До коментар #2 от "Синан":

    И да се обединят, западът пак ще е по-силен.

    Коментиран от #26

  • 6 Пешо

    42 3 Отговор

    До коментар #1 от "до там се докараха тия":

    Значи голям руско-китайски чеп ще разпори краварите!

    Коментиран от #8

  • 7 Кирлива Ватенка

    4 26 Отговор

    До коментар #4 от "kravarqdoni":

    Мдааааа -това е от РИА Новости да може безмозъчни тъпанари да си праснат по една тъпанарка.
    Иначе такъв съюз няма да има ,колкото и да хлипа Вовата Недоносения

    Коментиран от #14

  • 8 до там се докараха тия

    0 12 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Дали?Че като гледам,все гледкат на групички и тайфички да са,може би за всеки случай....
  • 9 баси простите говеда

    32 5 Отговор
    Ако китайците дружно пръднат, говедата дружно ще се насерат.

    Наистина трябва да си ЕКСТРЕМАЛНО ПРОСТ, за да не виждаш, че имаш най- големия съюз срещу себе си - 30 % от икономиката на света, най- мощните оръжия на планетата и милиард и половина умове.

    Коментиран от #10

  • 10 ти не виждаш

    0 16 Отговор

    До коментар #9 от "баси простите говеда":

    Те много добре го виждат,ама ти нищо не виждаш.Каква работа ти върши този съюз на теб?Ай?? https://fakti.bg/world/325545-kitai-sinonizaciata-v-palen-hod-izgoreni-krastove-i-partiini-znamena

    Коментиран от #11

  • 11 баси тъпите говеда

    19 7 Отговор

    До коментар #10 от "ти не виждаш":

    Върши ми, да. Край с педофилите в църквата.

    Коментиран от #13

  • 12 ТОЧКАТА

    28 4 Отговор
    Обикновено китайците са сдържани,дипломацията -още по-вече...За да ,,скочи,, явно яко им е писнало от простотии.....които вървят от доста време....
  • 13 ти не виждаш

    4 13 Отговор

    До коментар #11 от "баси тъпите говеда":

    Явно няма да разбереш,защото и време няма да ти остане за това.А иначе педофилията си е на почит по принцип надолу от южната ни граница,така че не се вързвай.
  • 14 евродебил

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кирлива Ватенка":

    Друго си е да те "информира" сИРИЙСКИЯ цЕНТЪР за пРАВАТА на чОВЕКА. Или царете на фейкнюза ббс и снн.
  • 15 се се се ре УМРЕ урааааааааааааа

    3 13 Отговор
    Рубла капут
  • 16 ХАСАН

    21 3 Отговор
    И какво стана сега? Комунистически Китай е за свободна търговия и е против санкции и мита ,а либералния Сащ е за санкции,мита,рестрикции!!!?

    Коментиран от #23

  • 17 936

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Китай попринцип е възможно да чертае някакво бъдеще ,предвид факта ,че са втората по сила икономика и технологично дърпат доста вече,но онея аборигени от Русия надали някога ще имат думата.Най-много да намажат покрай големите.
  • 18 Джон Маккейн

    2 11 Отговор
    САЩ заедно с техните съюзници могат да победят Русия и Китай заедно. По принцип има разработени планове и за такава война.
    Но Китай няма да се съюзи с Русия - не е в негов интерес
  • 19 onq s konq

    1 9 Отговор
    Китай имат мощна икономика,ЗАЩОТО ЗАПАДЪТ ИМ ГО ПОЗВОЛЯВА.Същото е и с Иран,за Турция НЕ ИСКАМ ДА ГОВОРЯ.Санкциите на САЩ не са от вчера за всякакви страни по света в различни периоди.Такова поголовно "санкциониране" на Източни държави от САЩ обаче е уникално за света и говори единствено за това,че НАЙ-ПОСЛЕ САЩ и Европа са решили да покажат на Света КОЙ КАРА/И ЩЕ КАРА/ ВЛАКА.Естествено ако някакво Източно обединение беше възможно като ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА САНКЦИИТЕ /БРИКС например/,то отдавна да е вкарано във икономическата битка,но УВИ...Всъщност за слабостта на въпросните държави/Китай,Русия и т.н./ красноречиво говори факта че основното им противодействие на САЩ са ВОПЛИТЕ,защото ако имаха реална икономическа способност,то отдавна МЪЛЧЕШКАТА ЩЯХА ДА СЕ ОПЪЛЧАТ МОЩНО И ЕФЕКТИВНО.

    Коментиран от #20

  • 20 na konq v onq

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    “Китай ще надмине Америка до 2032” Bloomberg Economics

    Коментиран от #22

  • 21 1944

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "до там се докараха тия":

    просто китай е новият собственик на сибир, продаден от великото импотентно джудже.
  • 22 onq s konq

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "na konq v onq":

    Първо:КАТО ВИДЯ "ЩЕ"...и не го чета,защото си представям едни шушомиги които с помощта на "ЕЛКАТА" сътворяват едни фалшиви неща ЗА ПАРИ.Второ:По какво КОНКРЕТНО Китай ще надмине Америка-по прираст на китайци ли,по злато в хазната ли/Китай-1847т срещу Америка-8133т/,или по ...бързо ядене на ориз?:)

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Санчо

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "ХАСАН":

    Развитие бе джаньм. Важното е да дигат пачка,пьк и са големи и го могат. Я кажи ко ша напраим ний ко от обора измучьт,че стават комундета . Дали няма си извадите червените биляти и да блеете постдемократично.
  • 24 Санчо

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Хи хи. По броя на крави "ЩЕ" надминат. Земи му файтон на коня,заслужава. ЩЕ респектирате сьвместно.
  • 25 jforfk

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Брутният вътрешен продукт на САЩ е по-голям от Китайският само привидно. Защото 65-70% от него е формиран не от реално произведена продукция, а от УСЛУГИ. А тези услуги са в най-голяма степен юридически и финансови. Демек т.н. лобисти. Е да ама те не са нищо в наличност. Просто едни пари преминават от един джоб в друг и се плащат данъци. При БВП на Китай не е така. Той е формиран основно /до 70%!/ от ПРОИЗВОДСТВО. И е некоректно да се сравняват услуги и произведени стоки. Защото едното е в наличност, а другото не. Златният резерв на САЩ е висок защото това е ВСИЧКОТО злато в резерва. А не само американското. Там има и немско и холандско, и на други страни. Вярно е, че златните резерви на САЩ са най-големи, но доколкото съм чел Китай държи държавни облигации на САЩ на стойност повече от 2000 млрд. долара. Ами това е сегашният военен бюджет на САЩ по три. А ако си ги поиска? Или реши да ги пусне на пазара? Какво ще стане с курса на долара??!
  • 26 Симо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Особено в наука.Съотношението във военно отношение е 6 към 1 в полза на Русия. В Европа никакъв западняк няма думата. А САЩ са въздух под налягане и стара слава.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания