Last news in Fakti

30 Август, 2018 11:24 6 182 33

Чехия се хвърля в защита на Русия

  • чехия-
  • милош земан-
  • русия

Милош Земан призова за отмяна на санкциите срещу Кремъл

Президентът на Чехия Милош Земан призова за отмяна на санкциите срещу Русия, съобщи ТАСС.

Земан заяви, че санкциите не помагат на никого. Според него те имат негативен ефект както върху Русия, така и върху Запада.

„Не виждам смисъл от тези санкции. От тях губи както Русия, така и Западът. Американците години наред налагаха санкции срещу Куба, но така и не промениха политическия режим в страната. Европейският съвет не бива да продължава тези санкции. ЕС само губи от тях“, заяви Земан.

Според него чешкият премиер Андрей Бабиш споделя същите възгледи за санкциите. Земан припомни, че тази позиция се поддържа от държави като Словакия, Унгария, Австрия и Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 справедлив

    36 6 Отговор
    Не е прав - помагат на САЩ. "Санкциите".
  • 2 Уточнение

    14 72 Отговор
    Не, Чехия а чешкия руски агент и подлога Земан, който подобно на нашата мазна фуражка се хвърля да защитава руските интереси.

    Коментиран от #4, #11, #30

  • 3 Владимир

    48 9 Отговор
    Нали това е идеята на краварите - слаба и разединена Европа. Много парички наля ЦРУ във вещицата Меркел. Отвори Европа за всякаква измет. А сега да си ги разпределяме.

    Коментиран от #6

  • 4 Чистач

    22 9 Отговор

    До коментар #2 от "Уточнение":

    Многу ти пямпа устата. Животът е пълен с изненади и всичко може да се случи...

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Уточнение

    11 30 Отговор

    До коментар #4 от "Чистач":

    Изненада като тази, някой да такова майка ти, пияната рускиня и да не и плати ли?

    Коментиран от #19

  • 6 Borislav Popov

    8 37 Отговор

    До коментар #3 от "Владимир":

    Слаба и разделена Европа е мечтата на кремълския психопат. сега трябва да очакваме и румен мазната фуражка да заквичи отново старата си песен за сваляне на санкциите.
  • 7 Реалист

    8 38 Отговор

    До коментар #4 от "Чистач":

    Ей подлого на ушанките нещо се опитваш да кажеш май, а? Гледай да не те носят скоро с краката напред. А чешките агенти на рашка като Келнер вече довтасаха в България но ще си заминат с подвити опашки и няколко милиона в по-малко.

    Коментиран от #15

  • 8 Наблюдател

    7 28 Отговор
    Хвърлят се руските агенти на влияние , ама като заклани петли!
  • 9 Тодоров

    22 8 Отговор
    И ако България в лицето на Бойко Борисов (ако вече му е дошъл акъла) каже едно голямо "НЕ" на санкциите срещу Русия, може и да му се случи следващ мандат. Веднъж вече каза "НЕ" на Меркел за Имигрантите, ако потренира с още няколко "НЕ"-та в интерес на България, може и да ни стане ЛЮБИМЕЦ.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Само питам

    9 28 Отговор

    До коментар #9 от "Тодоров":

    И защо да казва не на санкциите? За да изкефи руските слуги в България ли? Санкциите са наложени заради някакви причини и докато те не бъдат премахнати няма да има сваляне.
    И нали санкциите укрепваха рускатикономика, защо русофилите сте против тях? Нека да я укрепят още!

    Коментиран от #14, #27

  • 11 Тодоров

    27 6 Отговор

    До коментар #2 от "Уточнение":

    Драго ми "Уточнение". Както си се кръстил в среден род, ми звучиш точно като безполов джендър. Ако не знаеш, да знаеш, че едва ли има дружа държава в Европа като Чехия, която да изпитва по-голяма неприязън към руснаците. Чехите никога няма да забравят 1968 година. И никога не биха си избрали проруски настроен президент, най-малкото руски агент. Де не си взел някой "тревен" аперитив преди обяд и толкова рано. Просто Земан си мисли за Държавата и Народа и нищо друго. По твоята логика още малко ще изкараш и Виктор Орбан, и Себастиян Курц, че даже и Меркел - руски агенти.
  • 12 Сега

    4 12 Отговор
    Ако направи и няколко коремни на лоста думите му ще звучат по-тежко
  • 13 Любимец на

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "Тодоров":

    Русофилите ли?
  • 14 Тодоров

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Ти май САМО ПИТАШ. Ако си отговориш адекватно защо и поради какви причини са наложени санкциите, може да започнеш и да си отговаряш.

    Коментиран от #16

  • 15 Хахаха

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Говориш като интелектуалец - пазач в автокъща. Хахаха
  • 16 Само питам

    6 16 Отговор

    До коментар #14 от "Тодоров":

    Единствено дебили може да не са прочели какви са конкретните причини ЕС да наложи санкции, какво съдържат тези санкции, за какъв период са наложени и как става тяхното продължаване. Също така и какви са условията за премахването им.
    И питам за да разбера колко от дращещите тук също са ги чели. Оказва се например, че ти не си.

    Коментиран от #20, #25, #32

  • 17 Рубладжийче

    7 13 Отговор
    Санкциите единствено укрепват руската икономика и я правят много по-силна. Затова те трябва да бъдат продължени и засилени, за да крепне икономиката на матушката все повече. затова дълг на всеки русофил е да настоява за тяхното продължаване и усилване. Земан е соросоид!
  • 18 Радев

    6 15 Отговор
    Бай Милош вдигна летвата много високо. Сега се чудя какво да направя за да се харесам повече на Путин? Дали да не отида на 9-ти край Копринка да горя знамена на НАТО и ЕС и да псувам Америка или да инициирам референдум за излизане на България от ЕС и НАТО?
  • 19 Пешо

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Уточнение":

    Че ти да не си мислиш, че на майка ти им плащам?
  • 20 Тодоров

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Като ти гледам минусите, явно не съм аз ДЕБИЛЪТ. А ти от много четене, май си започнал да затъпяваш. И ПАК ПИТАШ, И САМО ПИТАШ. Това е много добра позиция, но издава едно - липса на интелект, умствен багаж и собствено мнение. Коментирай нещо смислено, нещо твое. Защо и кой не спазва Минските договорености ? Защо Путин никога няма да върне Крим ? - и т.н.
  • 21 патриотъ

    17 3 Отговор
    Европа взе да се събужда от блажените си мечти и да осъзнава капана в който попадна,благодарение на американците и на глупавата баба.
  • 22 стоян георгиев

    4 17 Отговор
    тези санкции са за да не ви освободят отново рунсаците другарю земан.щото след украина сте вие на ред.после ще се палят чехите в знак на протест амамще е късно.та затова санкциите трябва да са като в куба,за да могат местните сатрапи да мислят само за физическото си отселяване ,а не да им финансираме тъпотиите .

    Коментиран от #23

  • 23 Трол

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Мдааа, тръгнал джуджи да завладява Чехия,Унгария и т.н.! Мокри сънища на козяшко недоносено! Плашим гаргите и собствената си сянка!

    Коментиран от #24, #26

  • 24 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #23 от "Трол":

    Имаш развалени зъби, много ти мирише устата, затваряй я.
  • 25 Хм,хм

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Абе ти луд ли си или мислиш другите за луди?
  • 26 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #23 от "Трол":

    ами то и за украина никои не предполагаше преди четири години ама на.путин прави всичко на обратно на европа.абсолютно всички наши врагове ги реанимира или им е съюзник.освен това развива политическа и икономическа система отричащи тези в европа и сащ.демек тои сам се превръща в опонент на европеиската система и се бори срещу нея.основния коз в тактиката му е да успее да ни разеднини.успее ли да го стори чехите са едни от първите които ще усетят руския ботуш,балканите и балтика сме другите в групата на наи-рисковите.и тва не е мое мнение ,ана сериозни анализатори включително и на руски такива!
  • 27 8555

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    E да де! "Някакви" измислени причини, повод за санкции - елементарно като за елементарни орица. А право за тия санкции никакво. Доказателства, йок. Е така, само и само да има санкции и да пострадат европейците. Какво да коментираме повече - врагът на Европа е от запада, не от изтока.
  • 28 селянин

    8 2 Отговор
    Чехите за разлика от поляци и прибалтици..нямат студено болни мозъци,страдащи от северно течение..
  • 29 666

    2 6 Отговор
    много кухи самовари тука...

    Коментиран от #31

  • 30 Кон

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Уточнение":

    Мекере шопско и безмозъчно.
  • 31 Кон

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "666":

    Шопски плъх безмозъчен.Булгаристански байганьовско болен мозък.
  • 32 Реалист1

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Предполагам че в Русия не са толкова тъпи да си вкарат НАТО в двора. Особенно да си дадат земята на измислена държава като Украйна
  • 33 соросоидни кърлежи

    0 1 Отговор
    шорос направи Европа много мека китка, това е една мъст за погубени неговите роднини през 2 СВ, на този почти умрял господин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания