Last news in Fakti

29 Август, 2018 19:55 1 707 10

Техеран: Няма да има никакви преговори със САЩ

  • иран-
  • сащ-
  • преговори-
  • ядрена сделка-
  • аятолах али хаменей
Техеран: Няма да има никакви преговори със САЩ - 1
Снимки: Shutterstock

Ръководителят и духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че на този етап преговори със САЩ не са възможни на никакво ниво, предава ТАСС.

„На този етап, отчитайки агресивния и невежествен тон на Вашингтон, преговорите със САЩ са невъзможни на всякакво ниво“, се казва в заявление на Хаменей, разпространено на официалния му уебсайт. При това той добави, че „ползата от предишните споразумения със САЩ е минимална“.

„САЩ искат да ни накарат първи да поискаме преговори. Както вече казах, това няма да се случи“, подчерта ръководителят на Иран. По-рано Хаменей отбеляза, че САЩ са нарушили договорките по ядрената сделка, „След като получиха това, което им трябваше“.

„Излизането на Америка от Съвместния всеобхватен план за действие доказва, че не трябва да се вярва на Вашингтон“, написа той. През май президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви оттеглянето на Вашингтон от споразумението по иранската ядрена програма и обеща не само да върне старите, но и да наложи нови санкции.

Техеран: Няма да има никакви преговори със САЩ

Първата част от американските ограничителни мерки бе въведена в действие отново в нощта срещу 7 август и те обхващат автомобилостроенето на Иран и покупко-продажбата на злато и редица други метали. Останалите санкции ще влязат в сила на 5 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф

    18 7 Отговор
    Докато чифутите не бъдат изтребени от лицето на Земята, светът няма да усети вкуса на мира!

    Коментиран от #7

  • 2 СссереМ

    3 14 Отговор
    Петрола къде ще продавате бре чалми прости?

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Има макар и теоретичен вариант да продават петрол на Русия,която ДА ГО ПРЕПРОДАВА.След като обаче АЗ го знам,значи и Тръмп го знае.А ТОЙ НЕ СИ ПОПЛЮВА и ще накаже жестоко СТРАНИТЕ ВНОСИТЕЛКИ на въпросния "прекупен петрол".Лошото е,че спътниците в небето НИКОГА НЕ СПЯТ и всичко каквото зърнат,директно го портят в Тръмповото ушенце.
  • 4 Маркиз дьо Отзад

    2 0 Отговор
    Факти, какво е „Невежествен”?
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Редакторът им

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Това беше за #4
  • 7 Ванци

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Адолф":

    "Чифутите" трябва да се оставят да живеят както си искат, но пиявиците( САЩ) пият кръвта на всички, без изключение.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Obersturmbannführer

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ванци":

    Защото САЩ са чифутите бе, мой човек, ти това не го ли знаеше, сега ли го разбираш?
  • 9 Да речем

    3 0 Отговор
    А Иран не могат ли да пласират на Китай петрола а ония пък да си продават стоките към Иран
  • 10 Бат Саше

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ванци":

    Израел е малката еврейска държава, приятелю, а голяма е САЩ. Затова са всичките световни издевателства на американците, под натиска на еврейските им шефове. А американският народ е най-поробеният в света. Под мотото на демокрацията и "американската мечта" влачи еврейския хамут.