Last news in Fakti

28 Септември, 2018 20:00 3 850 53

Ердоган към ЕС: Ще изпълним визовите условия

  • германия-
  • турция-
  • визи-
  • ес-
  • реджеп ердоган-
  • ангела меркел

Ще отпаднат ли визите?

Ердоган към ЕС: Ще изпълним визовите условия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция възнамерява да изпълни оставащите условия за премахване на визите с Европейския съюз в близко време. Това каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел, предаде ТАСС.

"В най-скоро време ние планираме да изпълним оставащите шест условия за смекчаване на визовия режим. Възобновяването на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, актуализирането на споразумението за митническия съюз с ЕС ще бъдат от полза за всички", посочи турският лидер. Той отбеляза, че по тези въпроси Анкара "придава голямо значение на подкрепата от страна на Германия".

Ердоган също така изрази надежда, че "тези процеси няма да пострадат от капризите на някои кръгове или пречки от страна на политици". В началото на преговорите за облекчаване на визовия режим ЕС даде на Турция списък със 72 критерия, повечето от които страната изпълни още преди две години. Останаха обаче още няколко условия, сред които смекчаване на антитерористичното законодателство, признаване на легитимността на правителството на Кипър и решаване на редица аспекти в областта на спазването на човешките права, които Анкара още не е изпълнила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    11 18 Отговор
    Мно хора ще останат без работа у еу кът паднат визите

    Коментиран от #5, #14, #19, #34

  • 2 биг кюрдек

    29 11 Отговор
    ще стане...някъде към 2130година...хахаха
  • 3 ЧИБА ЧИБА

    33 16 Отговор
    ТАМ СИ СТОЙТЕ В АЗИЯ. ЕВРОПА НЕ ВИ ИСКА !

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дон Корнишон

    23 12 Отговор

    До коментар #1 от "ivan4o":

    ...те че няма да паднат,няма,ами ти поприбери ушите и се радвай още малко на БГ паспорта си ,че скоро и него няма да го има вече..да те питам тогава ,,ко шъ праиш''...глу...ако!!!!

    Коментиран от #7, #36

  • 6 Кико

    31 9 Отговор
    Видях ме ги скоро тези чисти и културни хора по нашите бензиностанции.На едно ниво с нашите роми. Останете си там където сте родени..
    Трето поколение в Германия и никакъв напредък във всяко едно отношение!
  • 7 ivan4o

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "дон Корнишон":

    Ти ли ще ставаш новия премиер на Б-я?
  • 8 Сульо

    14 5 Отговор
    Визи на-най ,на-най , на-най

    Коментиран от #10

  • 9 а бе тоя

    19 8 Отговор
    нали плюеше ес и германия , че били фашисти и , че турция не искала да влиза в ес а сега обърна палачинката ??? споко ердо...нито орбан,курц или вишеградската четворка ще позволи проближаване на турция към ес

    Коментиран от #20

  • 10 ivan4o

    6 11 Отговор

    До коментар #8 от "Сульо":

    И ко искаш да кажеш с тва най най, от най най яките и безсрочните ли?
  • 11 Турция вън от Европа

    14 7 Отговор
    Как ще паднат визите, по тази логика могат да поискат всички в света.. В Европейски съюз, как без визи, че то се обезсмисля тогава този съюз, как държави, които НЕ са членки на този съюз искат да влизат без визи. Това е абсурд. Те САЩ тогава и те ще искат без визи да влизат в ЕС. Русия също, Израел също, който се сетите.
  • 12 вчера едно-днеска друго

    15 7 Отговор
    нали чалмата викаше че всичко е изпълнено, и че европейците не дават, какво ще изпълни сега?
  • 13 Безкрайна грубост

    17 4 Отговор
    "признаване на легитимността на правителството на Кипър и решаване на редица аспекти в областта на спазването на човешките права" Добре познатите турци. Убиват, изнасилват, крадат имота и родината на кипърците, не ги признават за държава, но искат пари и визи от Европа ..........
  • 14 Onzi

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "ivan4o":

    Няма страшно и сега в Европа турците мият кенефите!

    Коментиран от #15

  • 15 само питам

    10 7 Отговор

    До коментар #14 от "Onzi":

    Че те за друго стават ли ??????....само питам...
  • 16 Selim Surpilik

    19 9 Отговор
    Старите поколения турци помнят Демирел и как се живееше при него, имаше социална политика, политика към бедните хора и равноправие. Не допускаше авторитаризъм сред обкръжението си. Затова дори след възродителният процес имаше много разумни български турци, които симпатизираха на Тошо, въпреки решението му по заповед на Москва. Защото виждаха спокойствие в животът във България. Изкарваха поминък, хранеха спокойно децата си. Въпреки това, което направи Живков. А сега някакъв клоун Ердоган, който превърна Турция в маскарад. Гледа се само интересът на върхушката горе. С какво помогна той на обикновените Турци? С какво ги нахрани? Емисар на кой е той, на олигарсите, не на баба ти и дядо ти, не бедният човек гласувал за него. Това е истината. Ако Днес стане и погледне съвременна Турция, Демирел ще се обърне в гроба. Български помаци и турци, които не помнят историята симпатизират на този Главорез, защото идват емисари по селата и малките градове, аз съм от Исперих. Всеки месец идват разни агенти от Туркей да облъчват Вас български турци, колко важни сте за Турция. За него ли? Него не го интересувате братлета! Той си гледа сарая. Наш Доган също.

    Коментиран от #18, #31, #32

  • 17 Selim Surpilik

    18 6 Отговор
    Колко Турци се чувстват по-спокойни във България, живеят в момента по-добре във България, това случайно ли е. Дали не им се иска да се върнат в Турция, искат. Но там ако ти не говориш хубаво за Ердо или не искаш да говориш за Ердо, агентите де докладват. Всяко трето семейство има агент на правителството Ти се подписваш доброволно, иначе тежко на семейството ти. Ако си журналист, архитект, адвокат, учител, ти си длъжен да докладваш, да предаваш хората. Това е истината. Но никой не смее да я каже. Как да живееш в такава Турция? Може ли? Нормален човек би ли живял под натиск и диктатура? Ами аз ако не харесвам Христо Ботев, тука във България в затвора ли трябва да ме вкарат? Нали е избор това, дали да харесваш някого или не. Или май не е.

    Коментиран от #29, #30

  • 18 дон Корнишон

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "Selim Surpilik":

    ЕВАЛЛА ЗА ДУМИТЕ ТИ...ПОКЛОН АКО СА ИСКРЕННИ И ОТ СЪРЦЕ--не приемай главните букви като викане,а като начин да изразя уважението си към теб....чети,иван4о и си прави изводите...гл...ако!!!

    Коментиран от #24

  • 19 Преброяване на бесните язовци

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "ivan4o":

    Да. Особено овчарите, теляците и дюнерджиите.
  • 20 ми да

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "а бе тоя":

    като човек няма чест и достойнство....
  • 21 Европеец

    10 4 Отговор
    Ха ха ха виц на деня анадолски козари без визи в ЕС.

    Ей тоя мустакат маймун довчера плюеше днес на същото място ближе.

    Орбан и Курц първи ще гласуват за анадолски емигранти , а поляците що турчин са изтрепали и как ги обичат веднага визи ще им дадат и с кифлички като баба Меркел ще ги чакат.
  • 22 Бесен пес

    2 2 Отговор
    Факти.бг , кога ще побликувате статия за разбилият се F35 >>> Кога да я очакваме ?

    Коментиран от #28

  • 23 Шарлатанче

    10 2 Отговор
    Турция никога няма да влезе в ЕС. Ердоган не го ли разбра. Или по вероятно е да знае, но да огъва ръцете на Меркел до краи.

    Коментиран от #25

  • 24 Голям прос

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "дон Корнишон":

    Иванчовците са кьорави или платени. Гледам ги наврени и в други сайтове да слухтят. Много малко са реалистите като това момче. Имах приятел, чист грък, но роден в България. Говореше, че тук не го приемат за българин, а в Гърция не е грък. Нашите турци са в същото положение, но някои не искат да го видят и хапят ръката с хляба. Пожелавам на такива прав и лек път към Турция. Няма да ни липсвате

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 дон Корнишон

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Голям прос":

    С тези два поста ,този човек спечели уважението ми...дано някога го срещна и стисна ръката му....а останалите клоуни..османЧо,хасанЧо,явузЧо...ми просто всички заедно не могат да му сипят вода на малкия пръст....ама не им се сърдете,толкова им капацитета между ушите...
  • 28 475

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен пес":

    Самолетите от този тип продължават да летят като част от тестовата програма, но и от потребителите, тъй като те са обявени за оперативни за 12 години от първия полет на F-35, 18 години, ако вземем предвид полетите на прототипите X-35 на програмата JSF. Като цяло, и след 310+ самолета, които са били построени, 12 години полети и 140 000 часове (през юни 2018 г.), са изгубени два самолета. Със сигурност на пръв поглед това показва впечатляващ рекорд за безопасност на полетите.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ХАСАН

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Selim Surpilik":

    Ти не си турчин а някакъв патриот провокатор..всеки турчин в Бълнария или Германия трябва да работи за културните ,политически и икономически интереси на Турция...така както прави всеки англичанин,всеки америаанец по света!

    Коментиран от #37

  • 32 ХАСАН

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Selim Surpilik":

    Имало "турци които симпатизирали за Тошо за възродитеьния процес"...всеки народ си има Поп Кръстьо...погледнато в този аспект поп Кръстьо беше истински предан османски подданик и предаде Левски

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Selim Surpilik

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "ХАСАН":

    Не са симпатизирали на Тошо за възродителният процес, не съм казвал това. А казвам, че въпреки възродителният процес нареден от Москва, нашите Турци виждаха в управлението на Тошо близости с управлението на Демирел, чувстваше се онова социално спокойствие, имаше хляб. Нямаше гладни. Хората бяха спокойни. Действително Демирел беше най-социалният управник до днес, и много Турци асоциираха Тошо с него, въпреки направеното зло възродителният процес, в който и аз бях със сменено име. Но какво от това! Аз съм на 67г, тогава може да е всичко, но бях по-сит, имахме зимнина, средства, градини пълни с продукция, строяхме къщи, пусках децата си спокойно на улицата. Сега какво прави Ердоган или нашите Български управници? Социална политика йок!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Selim Surpilik

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "ХАСАН":

    И ти Хасане си толкова турчин колкото мене! Щом знаеш четмо и писмо на Български така гладко, щом тука си преживял повечето си години, ти си колкото Турчин и толкова Българин! Тия приказки, на коя държава какво трябва да се защитава, хубу и аз съм ги слушал от тези същите в костюмите! Явно си един от тях вече колега. Ама ти в коя държава живееш вече, а децата ти са тука нали, трябва да сме благодарни малко поне и на България! Айде поне да не плюем в къщата си, че е просташко мисля си. Ти като искаш си ходи при Ердо, той ще ти говори приказки от 1001 нощ. На мен тука ми е добре.

    Коментиран от #40, #43, #45

  • 38 касапина

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Zzz":

    Колкото и да си мечтаят най големите просяци никога нямат да влязат в Европа, една от причините е и че са анадолци, а човекопобни никъде не искат,вижте ги на снимките на какво приличат,нормалните хора гледат с погнуса към тях. Селджуците да си направят анадолски съюз и там да си стоят, то и малоумните разбраха че тяхната никога няма да стане.

    Коментиран от #46

  • 39 хасаноооолу

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "ПЕЕВ":

    Той Путин го научи и на други работи, само като му чуе името и се нааква,дано на Путин да не му е много голям.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    късно е либе за китка!!!!основното условие на европа е ердо в турски затвор.само при подобно развитие може да се реанимират европеиско-турските отношения.така че ако ердо е толкова голям фен да се самозаключва!

    Коментиран от #44

  • 43 ХАСАН

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Selim Surpilik":

    Аз не злословя българите или България ..аз съм против тия които мразят турците и мюсюлманите били те българи,немци,англачани,руснаци или американци...Американците искат-да наложат тяхната култура и бизнес иниереси на целия свят ...немците искат това за Европа...а защо турчина да си наложи своята култура,лииература,музика,кино ,бизнес на целия свят???

    Коментиран от #47

  • 44 ХАСАН

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    А защо искаш демократично избран политически лидер да отиде в затвора???? Само защото си гони националния интерес!?

    Коментиран от #53

  • 45 ХАСАН

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "Selim Surpilik":

    Като турчин ти трябва да подкрепиш турските интереси,култура,бизнес...трябва да възпитаваш внуците си да бъдат примерни мюсюлмани,морални,с семейни ценности .....да не вземат да се "българизират'"...виж щерката на Орхан Мурат какво става ако се асимилираме..ставаме "бълхари"
  • 46 ХАСАН

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "касапина":

    Ние не искаме като тебе да се дупиме на Европа а да управляваме,да сменим колониалния расистки генотип на Европа

    Коментиран от #48

  • 47 Onzi

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "ХАСАН":

    Отговора е прост ,защото нямат такива! Каква култура имат турците,никаква.

    Коментиран от #51

  • 48 Onzi

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "ХАСАН":

    Точно вие пък се дупите по пет пъти на ден.

    Коментиран от #49

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Башбаканоф

    1 0 Отговор
    Ние много я уважаваме нашата родина и я обичаме.
    Но сме си такива квито са нашите родители, а ти май си бройлерче , или си от мааалата .
  • 51 ХАСАН

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "Onzi":

    Абе бълхарин ..вчера се дупеше на Москва,днеска на Меркел
  • 52 ХанкоБрат

    2 0 Отговор
    Браво на ЕС, дайте пари на султана, за да има с какво да завладее България.
  • 53 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ХАСАН":

    хасанчо не използваи думите демократично избран.огромния брои доказани машинации на изборите ,както и пълното информационно затъмнение и манипулация не са част от деморатичната система.преследването на опонентите и тяхното малтретиране и вкарване в затвора също!
Новини по държави: