1 Октомври, 2018 19:57 2 294 9

Тръмп няма милост - митата за стомана и алуминий остават

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • канада-
  • мита
Тръмп няма милост - митата за стомана и алуминий остават - 1
Снимки: БТА/АР

Митата за внос на стомана и алуминий от Канада и Мексико остават, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от CNN.

По думите му, митата ще останат "докато Мексико и Канада не започнат справедлива съвместна търговия". На пресконференция в Белия дом, посветена на постигнатото снощи търговско споразумение между САЩ, Мексико и Канада (USMCA), той отбеляза, че новото споразумение е изгодно и за трите страни.

Тръмп увери, че има и други опции на разположение, ако Конгресът на САЩ отхвърли новото споразумение за свободна търговия с Мексико и Канада.

Той подчерта, че възможността да се търгува със САЩ е привилегия и страни като Китай и страните от Европа не трябва да приемат такава възможност като даденост.

Доналд Тръмп приветства постигнатото в последния момент търговско споразумение с Канада и Мексико като "най-важното" в историята на САЩ.

Новото споразумение, наречено ССАЩМК (USMCA), ще замени Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), подписано преди близо 25 години. То трябва да получи одобрението на парламентите на трите страни, за да влезе в сила.

Тръмп няма милост - митата за стомана и алуминий остават

По думите на Тръмп търговското споразумение с Канада и Мексико ще подкрепи създаването на хиляди работни места в САЩ. Двата търговски партньора на Вашингтон са се съгласили по трудовите въпроси, интелектуалната собственост и природозащитните клаузи, допълни той според бележки, разпространени в Белия дом.

Според Доналд Тръмп митническият натиск е оказал влияние, без митата нямало да се постигне споразумение с Канада и Мексико.

По думите му, Индия и Япония са изразили готовност да започнат да обсъждат незабавно нови условия за двустранната търговия.

Според него е прекалено рано Вашингтон да преговаря с Пекин по търговско споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хронология

    11 5 Отговор
    Съюза САЩ Мексико Канада просъществува точно 120 минути нов световен рекорд за идиотизъм на ТРЪМП!
  • 2 Borislav Popov

    8 1 Отговор
    С какво ли ги е рекетирал бай дони ?
  • 3 Hhhhhhh

    1 0 Отговор
    Нямам думи но това е кой им вярва вече.
  • 4 Batushka

    2 8 Отговор
    Преди много години Антиох Велики нападнал едно царство клиент на Рим....Рим изпратил един сенатор който направил един кръг в пясъка около себе си и наредил на царя да напусне завладяно то царство...Антиох бил бесен и го попитал кое ще му попречи да го убие веднага ....сенатора отвърнал ,Рим(легионите)..та така и с САЩ(самолетоносачите)....така е било ,така и ще бъде....
  • 5 мъка

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: възможността да се търгува със САЩ е привилегия и страни като Китай и страните от Европа не трябва да приемат такава възможност като даденост.
    Ко речи??????

    Коментиран от #6

  • 6 Перник

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "мъка":

    Знае той ко речи! Най-мощният от покупателна възможност пазар са САЩ.

    Коментиран от #7

  • 7 Да да

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Перник":

    Тъпофилите като говорят за дълга на САЩ, мед им капе от устите! Като четат че Китай им е продал в пъти повече отколкото е купил, направо се окакват от кеф! А сега викат, че не били голям пазар :D. Не са голям, най-големия са!
  • 8 Усмивката

    4 1 Отговор
    Да бяха включили и България .Нали затова нашия се натискаше ,но го отсфириха.Последният вариант е да притиснем САЩ икономически и да ги принудим силовашко да размислят.......
  • 9 стоян

    1 1 Отговор
    Тръмп е президент и бизнесмен който мисли за Америка и народа и