Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 18:50 3 650 17

Кръстосан огън по сърцето на ЕС (СНИМКИ)

  • матео салвини-
  • марин льо пен-
  • мигранти-
  • ес-
  • ек-
  • италия

Матео Салвини и Марин Льо Пен започнаха заедно кампанията си за изборите за ЕП догодина

Кръстосан огън по сърцето на ЕС (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Водачите на италианската и френската крайна десница - суверенистите Матео Салвини и Марин льо Пен - започнаха заедно в Рим кампанията си за изборите за Европейския парламент през май догодина с атаки срещу "бункера Брюксел", предаде AFP.

"Срещата през май ще е краят на едно пътуване, на една революция на здравия разум", заяви Салвини, лидер на партия "Лига", вицепремиер и вътрешен министър на Италия.

Салвини осигури на формацията си невероятен пробег. Преди парламентарните избори през март подкрепата за тях в допитванията беше под 10 процента, на изборите те спечелиха около 17 процента от гласовете, а сега за тях заявяват намерение да гласуват 30 на сто от участниците в сондажите.

Кръстосан огън по сърцето на ЕС (СНИМКИ)

След месеци на твърда антиимигрантска реторика, Салвини вече говори повече за социалните проблеми. "Истинското предизвикателство е борбата с трудовата несигурност, с безработицата, с празните детски люлки. Враговете на Европа са хората, окопали се в бункера Брюксел, хора като Юнкер и Московиси, които донесоха несигурността и страха в Европа и отказват да напуснат креслата си", каза той.

Италианският водач не пропусна възможността да атакува председателя на Европейската комисия и еврокомисаря по икономическите въпроси за критиките им към италианския проектобюджет, който предвижда увеличаване на разходите и на държавния дефицит в разрез с поетите от Италия до момента ангажименти.

Вземам под внимание оценките на борсите, пазарите и анализаторите, но ако един проектобюджет като нашия поставя в центъра правото на труд, на здравеопазване, на живот, на пенсия, това изпреварва останалите съображения, подчерта Салвини.

Кръстосан огън по сърцето на ЕС (СНИМКИ)

Той беше подкрепен по всички точки от водачката на партия "Национален сбор" (бивш "Национален фронт") Марин Льо Пен.

"Европейският съюз е построен върху много обещания, но съвсем малко реализации и резултати, и то жалки. Ние не сме против Европа, а против ЕС, превърнал се в тоталитарна система", заяви Льо Пен.
Намираме се в исторически момент. През май догодина ще се пише История с главно "И". Тогава ще се появи Европа на нациите, добави тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и как да

    16 7 Отговор
    азбираме европе на нациите ??? ами то и азия е на нациите, южна америка и тя е на нациите !!!! как континент разделен на нации ще се противопостави на америка,китай....та дори и турция е по-силна от поне 15-на европейски държави когато са разединени !!! с такова мислене няма как да защитят европейските граждани...виждаме как китай се опитва да подкупи отделни европейски страни само за да си осигури достъп на ес ....ами ако го няма ес нашите политици съвсем ще ни затрият и ще бъдат абсолютни безконтролни!!!просто тези в брюксел заедно с меркел и макарона трябва да се разкарат и да оставим орбан и себастиян курц да работят както трябва

    Коментиран от #4

  • 2 Алби

    41 5 Отговор
    Дай боже повече хора като Салвини и Марин Льо Пен,иначе Европа е загубена.......тотална Европейска катастрофа ни очаква,ако Европейците с главно Е не се събудят.....

    Коментиран от #12

  • 3 Емил

    7 24 Отговор
    Тези бяха ли на рожденния ден на Пут.ин или не са заслужили още (като Берлускони)!?
  • 4 Емил

    5 29 Отговор

    До коментар #1 от "и как да":

    Интересно как правилно разбираш функцията на ЕС, а не виждаш руската ръка, която дърпа конците на Орбан и Курц?! Нещо като българския ти език - знаеш да четеш, но трудно пишеш!

    Коментиран от #5, #6, #7, #10

  • 5 Стига глупости

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    А виждаш ли дългата руска ръка в брекзит?
  • 6 за писането

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    клавиатурата ми е на латиница и обърквам буквите ...понякога .а ти сигурно си платен от козяк или си урко или поляк....аз пиша ,че за европейците основната опастност идва от америка ,китай и регионално за нас от турция ти пак за русия говориш !! викаш американците и китайците са за силна ,единна и богата европа ли ??? ами нали сме им конкуренти !!! а русия си гони интересите но няма интерес от бедна европа защото сме пазар за полезните и изкопаеми
  • 7 а бе дали

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    виждам руската ръка е отделна тема но явно ти не забелязваш как америка ДИРЕКТНО КОМАНДВА суверенни европейски държави какви газопроводи да строят ,каква газ да купиват ,на кого да налагат санкции понеже оня нарушавал АМЕРИКАНСКИТЕ закони !!! едно е да се опитваш да влияеш задкулисно но друго е безцеремонни директно да заповядваш на чужди народи някой от който са поне толкова развити колкото теб !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СССРБарета

    14 1 Отговор
    най-после се намери международен политик който да каже това което казвам от доста време! западът се превърна в най тоталитарната система! и в основата на всичко е американският тоталитаризъм!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1234

    8 1 Отговор
    Дай Боже, да доживеем краха на педесализма и соросоидната гмеж!
  • 12 ШОП

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Алби":

    Тотална българска гибел ще последва ако планът европа на нациите се реализира. Нема еврофондове, нема да дават на източно европейци(вече мръсна дума на запад) да работят в техните дътжави и те така... Армагедонот ще пристигне по нашите земи и тогава требва пак да избираме - - Турция ли ще сме или Русия. Амин

    Коментиран от #15

  • 13 no name no face no number

    6 0 Отговор
    А дано спечелите изборите и дано наистина ЕС се реформира. Тези общи ценности са най голямата простотия. Нациите трябва да имат предимства в собствените си държави. И много други неша. Успех от мен аз съм ЗА.,
  • 14 LillieRamsey

    0 0 Отговор
    Аз правя $ 86 на час, работейки от дома. Бях шокиран, когато съседът ми каза, че средно е $ 95, но виждам как работи сега. Сега чувствам толкова свобода, че съм мой шеф.

    Това е, което правя >> www.Money47.com
  • 15 Иван Гешев

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "ШОП":

    Е, ти нали си избрал да бъдеш на гей парада, за нас не бери грижа.
  • 16 Реалист

    2 1 Отговор
    Нашите политици ще ни затрият така или иначе-като не се наемаме ние народа да ги затрием и опъндизим до един.Една шепа мутри са какво ни е страх ако им се испикаем всички и ще ги одавим с именията им по морето и на всякъде дето са ги строили с крадени пари от народа ! Но за жалост ние сме си виновни и докато търпим така ще бъде,то не беше ток,вода данаци и от всякъде и съдират гърба много жалко !!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Реалист":

    Прав си! Да избием гнилите комунисти, съсипали страната!Забрана на протурски и проруски партии! А иначе, ако смяташ да не плащаш за това което ползваш, да знаеш че си за затвора!
Новини по държави: