Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 09:02 8 742 31

Турция: Сделката с Русия за ракетите не може да бъде отменена

  • с-400-
  • турция-
  • сащ-
  • ракети-
  • русия-
  • чавушоглу

Турция със сигурност ще има руски ракети

Турция: Сделката с Русия за ракетите не може да бъде отменена - 1
Снимка: Shutterstock

Покупката на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 от Русия е решен въпрос и сделката не може да бъде отменена. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде „Ройтерс“.

Коментарът му беше направен на фона на информацията, че САЩ искат да въоръжат турските сили за сметка на Русия. От Вашингтон изразиха загриженост относно договора за руски ракети, имайки предвид, че Турция е една от водещите натовски сили и стратегически партньор на американците.

Първият турски дипломат обаче ясно подчерта, че страната му вече е подписала договор с Москва и няма намерение да обърне гръб на споразумението. „Сделката не може да бъде отменена“, заяви Чавушоглу. Очаква се ракетните установки да бъдат приведени в бойна готовност още догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    24 5 Отговор
    Турция не е изцяло удовлетворена от степента на сътрудничество, която получава от Саудитска Арабия за убийството на Джамал Хашокжи, и може да поиска то да бъде официално разследвано от ООН, ако контактите й с Рияд навлязат в задънена улица. Това заяви във Вашингтон турският външен министър Мевлют Чавушоглу след среща с американския си колега Майк Помпейо, предаде "Ройтерс". Чавушоглу съобщи, че Турция е предоставила на САЩ най-новата си информация за убийството на Хашокжи, и повтори позицията на Анкара, че трябва да се изясни кой е заповядал убийството на журналиста. Турция също така е предала на САЩ списък на 84 души, които иска да бъдат екстрадирани в Турция. Закупуването на руски противоракетни системи С-400 от Турция е приключена сделка, която не може да бъде анулирана, заяви турският външен министър. Той обаче добави, че Анкара се нуждае от още въоръжение и предпочита да го купи от САЩ. "Сегашната сделка е приключена и не мога да я анулирам. Нужни са обаче още (оръжия) и предпочитам да купувам от съюзниците си", каза Чавушоглу. Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че е обсъдил с Чавушоглу разширяването на взаимодействието между Вашингтон и Анкара по актуални въпроси, както и необходимостта от по-активни усилия за мирно решаване на кризата в Сирия.

    Коментиран от #15

  • 2 българин

    21 46 Отговор
    Това е зло за България. И Русия, и Турция са против нас.

    Коментиран от #8, #13

  • 3 999

    69 11 Отговор
    Турция балансира много добре между Русия и САЩ. Турция добре си изиграва картите в световен мащаб! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
  • 4 Иванов

    34 7 Отговор
    Ердоган: Решенията на Европейския съд за правата на човека не обвързват Турция. В коментара си пред репортери в сградата на турския парламент Реджеп Ердоган добави, че Европейският съд по правата на човека никога не е спрял терора срещу Турция, който продължава и сега и турският народ плаща цената.
  • 5 Иван

    35 0 Отговор
    А сега, кой на кого удари шавар !!!

    Коментиран от #31

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 никой не ги е видял

    7 28 Отговор
    На приказки много работи стават
  • 8 антиджендар

    25 5 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    А ми то е заради такива като тебе гендари на сорос
  • 9 cactus

    11 0 Отговор
    Купувам, плащам, съхранявам(в туркменистан). Подобно на S-300 на Кипър. Самата Турция настояваше да стане така...
  • 10 Мустафа

    15 17 Отговор
    Епа той Путин заради покупките им е приятел , да не мислят че харесва циганчета
  • 11 Turgut

    16 16 Отговор
    Хляб, образование, свобода. Турция се нуждае от това, а не от оръжия.

    Коментиран от #12, #25

  • 12 Мустафа

    10 9 Отговор

    До коментар #11 от "Turgut":

    А кажи им.... Ако такъв като тебе стане президент се връщам у Турция , а при тия фашисти никога
  • 13 Хахаха

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    България е една цаца в морето!Русия и Турция са господарите на България.
  • 14 Американски шамар

    9 18 Отговор
    Добро утро Турция. Ще има голяма глоба за семейната банка на Ердоган, Халкбак, за нелегалните й действия и изпирането на пари.
  • 15 Петър

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    Тия полета са за коментари,а не за копиране на цитати..! Нали правиш разлика..? Човек трябва да има собствена мисъл,и разсъждение а не да копира чужди.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тамерлан

    5 28 Отговор
    Пак ще има дузпи! Американският пастор, който Ердоган държа на инат в затвора, но като видя голямата тояга все-пак пусна струваще на турската икономика 500 - 600 милиарда долара и тъотален срив на турската лира. Представете си какво ще се случи на Ердоган и Турция заради руските ракети този път! Ердоган ще ги върне и дори ще си плати, за да не ги получава!
    Неговото не е никакво балансиране, а последователни пиянски залитания, които светът разпознава отдалеч и го бие през пръстите. Америка не е Кипър, за да си играе с нея.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Петър

    26 2 Отговор
    Някой задава ли си въпроса защо толкова ги боли американците,че някой страни като Турция са решили а други все по-упорито се интересуват от руския ПВО комплекс С-400...? Тия изказвания че били „несъвместими” с западното оборудване са глупости на търкалета да зарибяват невежите плямпаджии по сайтовете. Цялата работа е че която и страна ако реши да притежава С-400 става недостъпна за ВВС,на САЩ. А доктрината или стратегията на американците е такава че първо трябва да си осигурят въздушно превъзходство над „противника” и едва след това да пристъпят към следващия етап на бойните действия. Освен това,С-400 им е като трън в задника,защото се оказа че супер рекламирания им Ф-35 е ясно видим от тази система. Това на практика означава че цялата им програма за стелт бомбардировач струваща няколко стотин милиарда отива в кошчето.И те това го знаят,ама как да си го признаят,как..? За това и реагират като ощипани ако някоя страна си купи С-400.Рекламата е едно,а реалноста съвсем друго както се казва..!

    Коментиран от #30

  • 20 onq s konq

    6 4 Отговор
    Сделката с Русия относно С-400 явно не може да бъде развалена поради включени значителни неустойки,но пък те МОГАТ ДА БЪДАТ ПРЕПРОДАДЕНИ НА СТРАНА НЕЧЛЕНКА НА НАТО,стига да има желание от турска страна!И пак повтарям и напомням АРГУМЕНТА НА САЩ:В случая изобщо не става въпрос за "икономическа изгода" на запада,че по този начин се субсидира Руската оръжейна промишленост,а за НЕСЪВМЕСТИМОСТ НА РАКЕТИТЕ СЪС ЮЖНИЯ НАТОВСКИ ПРЪСТЕН НА ОТБРАНА!Което на практика значи,че С-400 са "ТРОЯНСКИ КОН" и в даден критичен момент вогат да бъдат АКТИВИРАНИ ДИСТАНЦИОННО ОТ КОСМОСА от Русия да ЗАПУКАТ ОТВЪТРЕ НАТО,НЕЗАВИСИМО ОТ ВОЛЯТА НА КУПУВАЧА ТУРЦИЯ!

    Коментиран от #22, #27

  • 21 Вили

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "Без име":

    На обикновените турци ще им се протрият потурите. А НАТО и Европа вече не разчитат на Турция.
  • 22 Герман

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Това което казваш се отнася точно за пейтриътите.Прочети малко,С400 ги продават с отворени кодове , всяка армия сама да си ги инсталира и да си ги управлява без външна намеса.Пък цената няма да я коментирам.

    Коментиран от #23

  • 23 onq s konq

    2 12 Отговор

    До коментар #22 от "Герман":

    НЕ ЖЕЛАЯ ДА МИ ЧЕТАТ ЦИТАТИ ОТ РУСКАТА ПРЕСА...ОБИДНО МИ Е!
  • 24 Герман

    4 0 Отговор
    ХА ХА ,това е информация от международната преса.

    Коментиран от #26

  • 25 ivan4o

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Turgut":

    Тва е за Исландия може да стане без оръжия, защото граничат с Делфините, а Турция граничи с терористите!
  • 26 onq s konq

    2 10 Отговор

    До коментар #24 от "Герман":

    НЕ ЖЕЛАЯ ДА МИ СЕ ЦИТИРА ПЛАТЕНАТА "МЕЖДУНАРОДНА ПРЕСА" С ПАРИ НА РУСИЯ ЗА РУСКА ПРОПАГАНДА...ОБИДНО МИ Е!
  • 27 Хасан

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Момент сега..а ще имали нападение на НАТО срещу Русия???..не е ли това само изкуствена заплаха с цел съюзниците на Сащ да се бръкнат по дълбоко за да финансират американската оръжейна промишленост??? ..и на мен не ми пука за това частните ам е рикански оръжейни компании да имат хубава печалба тая година а ми пука да си изхраня семейството си..

    Коментиран от #29

  • 28 Хасан

    11 2 Отговор
    Турция има нужда от отбранителни системи..поиска да купи от съюзниците си ”Патриот” и те му отказаха..даже немците си изтеглиха Патриотите в разгара на сирийската война ..и логично Турция сама да се грижи за отбраната си...следващото поколение отбранителни ще са турско производство
  • 29 onq s konq

    1 6 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Няма проблем да ИЗОПАЧАВАШ НЕЩАТА както ти е угодно и да твърдиш че въоръжаването на Европейските страни-членки на НАТО непременно финансират американската военна промишленост,след като НИКЪДЕ И НИКОГА ТРЪМП НЕ Е СПОМЕНАВАЛ че следва да се купува АМЕРИКАНСКО,А НЕ ЕВРОПЕЙСКО ОРЪЖИЕ-СТИГА ТО ДА Е ПОНЕ 2% от Брутния вътр. продукт на държавите.Въпросът е...ЗАЩО НА МЕН МИ ГИ ПРОБУТВАШ ТИЯ?!!
  • 30 Гюро михайлов

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    Евала
  • 31 CCCP

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Русия на САЩ
Новини по държави: