Last news in Fakti

9 Декември, 2018 08:03 2 843 7

Тереза Мей може да отложи гласуването за Брекзит

  • брекзит-
  • гласуване-
  • отлагане-
  • мей-
  • брюксел-
  • правителство

Британският премиер може и да си отиде

Тереза Мей може да отложи гласуването за Брекзит - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Напълно възможно е британският премиер Тереза Мей да отложи насроченото за 11 декември гласуване на сделката за Брекзит и да посети в началото на следващата седмица Брюксел за нови преговори, съобщи „Сънди таймс”. Вестникът се позовава на „министри и помощници", според които премиерът на Великобритания ще обяви днес (бел. ред. 9 декември), че отлага гласуването.

Мнозина прогнозират, че тя ще загуби вота и министрите се притесняват, че поражението може да доведе до падане на правителството.

Очаква се Мей да замине за Брюксел следващата седмица, за да отправи последен призив към Европейския съюз за по-добри условия в сделката за излизането на Острова от Съюза. Целта й е да може да спечели подкрепата на депутатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо кчо

    4 4 Отговор
    много си приличат с меркел и двете са за зайр при махамбите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1944

    4 2 Отговор
    брекзит няма да има.
  • 5 среднощен

    6 0 Отговор
    Ще станем свидетели на поредното манипулиране. По време на референдума тази манипулация само започна, сега губещата страна /хората на Сорос/ се опитват да обърнат нещата. Истината е, че от гласуващите много малко неща зависят..!? Прекрасен пример за манипулиране и задкулисие..!!
  • 6 30.03.2019

    2 1 Отговор
    Дойде време разделно. Стана ясно, че втори референдум няма да има. Каквото постанови парламента това е. Три са възможните изходи. Напускане по план, напускане без сделка и загуба на Шотландия и Ирландия, оставане.
    Крайно време е ЕС да има крайно твърда политика по отношение на Великобритания. Не е редно да се допускат повече британски номера.

    Коментиран от #7

  • 7 Джентълменът русофил

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "30.03.2019":

    Вижте, това не са британски номера - самите британци са доста объркани по въпроса за брекзит. В най-общи линии брекзит се подкрепя от крайните националисти и от държавните служители, които опиянени от властта си вярват, че брекзит е спасение за Великобритания. Това са и хората, гледащи с лошо око на имигрантите. И в България е пълно с подобни безполезни "патриоти". Интелигинтната и разумна част от британското общество няма никакви проблеми с българските или с които и да е имигранти, защото те осъзнават, че светът ВЕЧЕ е многополюсен и че това не е вредно, а напротив - полезно е за развитието на британската икономика. Защото, питам аз - кой ще работи на полето, кой ще почиства домове,
    кой ще мие коли, кой ще строи, кой ще кара камионите и кой друг ше разнася храна и куриерски пратки за почти без пари, ако изгонят имигрантите от Великобритания?
Новини по държави: