Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 18:10 2 305 2

В Лондон: Втори референдум за Брекзит? Може, но след напускането!

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • брекзит-
  • ес-
  • референдум-
  • майкъл гоув

Министърът на околната среда Майкъл Гоув официално подкрепи споразумението с ЕС

В Лондон: Втори референдум за Брекзит? Може, но след напускането! - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей заяви, че е невъзможно да се организира втори референдум за Брекзита преди датата за напускане на ЕС - 29 март догодина, предаде АР.

"По въпроса за втори референдум, смятам, че е важно да спазим волята на британския народ", заяви тя пред британския парламент в отговор на въпрос на депутат. "Но бих помолила да се има предвид и това: не би било възможно да се организира референдум преди 29 март догодина. Това би означавало удължаване на чл. 50, отлагане на Брекзит или напускане без споразумение".

Британският министър на околната среда Майкъл Гоув официално подкрепи постигнатото от Мей споразумение за напускане на ЕС.

В Лондон: Втори референдум за Брекзит? Може, но след напускането!

В отговор на въпрос дали би подкрепил депутатите, които искат Великобритания да възприеме норвежкия модел, Гоув подчерта пред парламентарна комисия, че според него вече постигнатите договорености са най-добрият вариант за страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карагенан (Е-407)

    1 0 Отговор
    .......`що само два референдума? Трети път - майка и баща...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: