15 Декември, 2018 10:52 1 337 9

САЩ и Китай са в примирие за митата

  • сащ-
  • китай-
  • мита

Водещите икономики изглаждат разногласията

САЩ и Китай са в примирие за митата - 1
Снимка: БГНЕС

Китай ще прекрати налагането на допълнителни мита върху американските автомобили и резервни части за период от три месеца, информира Министерството на финансите в петък. От 1 януари до 31 март 2019 г, Китай преустановява наложените 25% допълнителни мита върху 144 автомобила произведени от САЩ и 5% върху 67 автомобилни продукта, допълва още министерството в съобщение на сайта си.

По-рано тази година, Китай завиши митата върху американските автомобили и резервни части, след като Вашингтон въведе подобна мярка.

Китайският председател Си Дзинпин и американският президент Доналд Тръмп постигнаха важно съгласие по време на разговорите си на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес по-рано този месец и този ход цели неговото изпълнение.

Съединените щати официално отложиха повишаването на митата върху китайски стоки за 200 милиарда долара от 1 януари за 2 март, предаде Ройтерс.

Промяната бе направена на фона на водените преговори между Вашингтон и Пекин за търговията и интелектуалната собственост.

Промяната не засяга вече влязлото в сила повишение на митата върху китайски технологични стоки за 50 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    8 2 Отговор
    То голямо чудо бе - 144 автомобила произведени от обора !! На милиард и половина - по колко автомобила се падат ?
  • 2 Хи их хи

    6 3 Отговор
    КоФбоите клекнаха на гуанминджановците!

    Коментиран от #4

  • 3 Насран русофил

    2 8 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 4 стоян георгиев

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "Хи их хи":

    маи стана обратното!!!китаиците приеха американските мита безпоследствия,както и арестуването на шефа на хуауеи.

    Коментиран от #5

  • 5 Хи их хи

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Първо в статията пише, че американските мита за китайските стоки за над 200 млрд. са отложени. Те тръгнаха да ги налагат, така че отсрочката означава клякане! Второ, за второто питай канадските граждани задържани в Китай, нали Канада задържа щерката на създателя на Хойразвей :) :) :) по нареждане на американците? Така че обратното или обратен кой е станал няма нужда да ме открехваш!

    Коментиран от #6, #9

  • 6 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хи их хи":

    Или грам не вдяваш или си мислиш , че другите не вдяват !!! Митата на САЩ бяха обявени именно за да принудят Китай да ПРЕГОВАРЯ , което той преди това ОТКАЗВАШЕ категорично , а сега не само го прави , ами вече прие над половината от американските искания !!! И митата за автомобили са най-малкото за което става въпрос , щото освен Тесла никой американски автопроизводител няма голямо бъдеще в Китай , обаче вече разрешиха 100% ЧУЖДА собственост на китайски компании , което само преди година беше немислимо , а американските петрол и газ скоро ще са с най-голям дял във китайския внос , пък ти си плямпай за "клякане" , хахах !!!

    Коментиран от #7

  • 7 Америка е кочина

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Каквото и да стане краварника е бита карта! и вече не е световен жандарм а просто обикновенна мутра, която рекетират по-малките има проблеми с истинските жандарми Русия и Китай!

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Америка е кочина":

    Бита карта са нискочелите като тебе , а пък за "краварите" не бери грижа , и без твоето "одобрение" и преди и сега и за в бъдеще ще определят даже ТВОЕТО мизерно съществуване !!!
  • 9 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хи их хи":

    явно нещо не си в час.сащ наложи мита на китаи за 50 млрд.долара.после китаи наложи адекватни такива на американски стоки,след което тръмп наложи нови мита за 200 млрд.долара и китаиците клекнаха и махат митата за американски стоки.тръмп обаче не маха митата дето е наложил за 50 млрд. освен това тръмп постави условия които китаиците приемат с нежелание.основното е промяна на структурата на стокооборота между китаи и сащ.сега китаиците се задължават да купуват приоритетно от сащ в обеми близки на своя износ за там.и второ сащ поискаха да бъде арестуван финансофия директор на хуауеи и тои бе арестуван в канада,а тва че китаиците са арестували двама канадци е пълен смях щото е кон за кокошка.