Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 09:29 1 918 21

Мадуро: Венецуела няма нужда от избори

  • венецуела-
  • избори-
  • николас мадуро

Той заяви, че запазва контрола над страната

Мадуро: Венецуела няма нужда от избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Венецуела Николас Мадуро не счита за необходимо провеждането на президентски избори в страната, съобщи ТАСС.

Според Мадуро опозицията не иска провеждане на избори. В момента той е под натиск, след като опозиционният лидер Хуан Гуайдо се самообяви за президент.

„Не мисля, че нашият народ днес има нужда от избори. Венецуелците искат възстановяване на икономиката, мира и политическата стабилност. За тази цел е нужно преизбиране на Националния съвет. Единствената власт, която е под въпрос, е тази на парламента. Ние обаче скоро ще разрешим този въпрос“, заяви Мадуро.

Той заяви, че запазва контрола над страната. Според него вече са били събрани 2 млн. подписа в подписката срещу интервенция на САЩ.

Мадуро започна подписката през вчерашния ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Alpha_Lone_Wolf":

    А бай доню що не подаде остава и пак да спечели изборите ? А макарона ?

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Том и Джери

    15 5 Отговор
    Според Помпео една от причините за намесата на САЩ във Венецуела е шиитската групировка Хизбула, която се е настанила в латиноамериканската страна????!!!!!!........................но Хизбула е извървяла десетки хиляди километри и са се настанили там. Иран е навсякъде ....................Чакайте да видим какво следва. Химически оръжия, клипове с жени и деца, бунтовнически групи, събрани от наркокартелите на Колумбия, Мексико и Гватемала, и представени като борци за свобода. Може и някоя от тях верно да преоблекат като Хизбула.
  • 5 Джентълменът русофил

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Alpha_Lone_Wolf":

    А защо трябва да пробва? Той вече си е президент. Ей няма край таз западна наглост. Значи който е угоден на запада е президент, а който не е угоден, да се кандидатира наново, белким загуби :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голям прос

    11 2 Отговор
    Тоя да дава властта и да отива да си живее живота някъде. Венецуелците тепърва ще разберат какво е икономическо робство. Ще има вода гази жаден ходи, само че не го перефразирах за нефт

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българофил

    11 14 Отговор
    Този шофьор на Чавес, не може да го играе Кастро!!! За да остане на власт ще затрие половината венецуелци!!! Само комунистите могат да постигнат това... във вода гази и жаден ходи!!! Висшите военни са милионери, а мадам Чавес е милиардерка, а народа емигрира от мизерия! Това е Комунизъм!!!

    Коментиран от #15

  • 10 Чистач

    3 10 Отговор
    Тоя е нагъл!!! Ще го по чистя след като приключа с него уахааа!!!
  • 11 82ддйсп9в

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Ръкопляскане и викове браво, браво 🎉🎈🎇🎆🎊🏆🎖️ и отивам до тоалетната и забравих кво си.
  • 12 Ххх

    7 2 Отговор
    Тези венецуелци са толкова глупави. Западът им предлага демокрация ,,ЕВТИНО" , а те не плащат.
  • 13 Пешо

    5 9 Отговор

    До коментар #7 от "Голям прос":

    Брат, ми те точно за това се бунтуват, щото усетиха това икономическо робство само че в случая е наложено от любимата ти Русия. Русия им дава кредити с високи лихви, за да си купуват руско оръжие. Тази пари реално не влизат в икономиката а я източват. Русия е наляла близо 10 млрд. долара за такива кредити и за придобиването на близо 50% от държавната петролна компания. Ако Мадуро падне Роснефт ще бъде разклатена сериозно, затова Путин се застъпва силно за Мадуранчо. Руснаците се опитаха да ни приложат подобна схема с ,,Южен Поток" като в плановете бяха да вземем кредит от 1.55 млрд евро от тях с 8% лихва с който да си построим тръбите и след това с приходите от транзита да плащаме кредита но същевременно проекта се оскъпи от 1.5 млрд на 3 млрд. Нали се сещате, че пари държвата ни щеше да види на куково лято. Същата е схемата и във Венецуела те вече са заробени и пари от нефт до нормалния човек никога няма да стигнат. Има само едно по-лошо нещо от комуниста и това е комуниста-капиталист.

    Коментиран от #14

  • 14 Румяна Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    А къде е в този ,,перфектен "анализ мясното на Китай?Или не знаете, че Китай е вложил повече пари във Венецуела от Русия?
  • 15 ЧАВЕС ОКОЛО 1998 СВАЛИ ПРОКРАВАРСКОТО

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българофил":

    пРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ПРИ ДЕМОНСТРАЦИИ РАЗТРЕЛЯ ХИЛЯДИ ВЕНЕЦУЕЛЦИ .ЗАЩО МАДУРО НЕ ПРАВИ ТАКА ? ЩОТ НЕ Е КРАВАР А ЧОВЕК.
  • 16 Пешо

    0 3 Отговор
    Китайците са налазили страната със същата схема, наляли са над 60 млрд. USD и чакат да им се възвърнат под формата на петрол. Да докараш страната и народа си до такава мизерия при това изобилие на петрол трябва са си мега алчен комунистокапиталист и да се забъркаш със себеподобни. Народа разбра, че с партньори като Русия, Китай и Турция няма да прокопсат. Фактите го доказват. Предстои да им вземат златния резерв на безценица за да си възвърнат донякъде инвестициите си, добре че краварите блокираха част от него колкото и нагло да изглежда това. Положението е такова, че част милиардите са изядени от кликата на Мадуро, друга част е прибрана обратно под формата на рушвери от самите кредитори, а народа сега ще бачка да връща парите. Не че краварите не ползват същата схема, просто при тях процента на корупция е десетки пъти по-нисък и трохичките който остават за раята са по-големи.

    Коментиран от #17

  • 17 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пешо":

    Да бе да...едно и също колониално робство..ако си угоено теленце всеки гледа да откопчи месце...проблема е че ти казват да си или със Сащ или с Русия ..единсивеното спасение е многополюсен модел
  • 18 Хасан

    0 1 Отговор
    Егати смешното име-ха ха хаНе думай!?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 аборигенЪТ

    0 0 Отговор
    ВАНГА Е КАЗАЛ, ВЕНЕЦУЕЛА 'КЕ ПРЕБЪДЕ ! МАДУРСКИТЕ ДРОНОВЕ ЩЕ УНИЩОЖАТ САЩ !
  • 21 някой

    1 0 Отговор
    Венецуела най-вече няма нужда от Мадуро! Бог да е с венецуелците!