Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 11:35 2 203 84

В Русия ще има „сто години путинизъм“

  • путинизъм-
  • сто години-
  • путин-
  • русия-
  • президент-
  • владислав сурков

Голямата политическа машина на Путин има историческа роля

В Русия ще има „сто години путинизъм“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Владислав Сурков, помощник на руския държавен глава, нарече днешна Русия държава от нов тип, за която е определящо президентството на Владимир Путин, пише московският официоз "Росийская газета".

Централният печат във федерацията резюмира и коментира статия на Сурков, публикувана вчера от "Независимая газета". Авторът обособява 4 модела в развитието на руската държава - държавата на Иван Трети (смятан за обединител на руските земи), държавата на Петър Велики, държавата на Ленин и държавата на Путин, отбелязва "Росийская газета".

Сурков описва историческата роля на "голямата политическа машина на Путин", която според автора ще определя лицето на Русия за столетие напред. Помощникът на президента смята, че в Русия е формирана ефективна държава, каквато не е имало досега, посочва "РБК". Вестникът отбелязва, че Сурков редовно публикува материали за съдбините на руската държавност. През януари 2019 г. Сурков и самият Путин бяха включени в класацията "Глобални мислители" на списание "Форин полиси". Според това издание помощникът на руския лидер, "усъвършенствал изкуството на пропагандата", "не само е заздравил властта на Кремъл", но е съдействал и "за увеличаване на обхвата на руската дезинформация - в страната и в чужбина", изтъква "РБК".

"Главният идеолог на цяла Русия в оставка Владислав Сурков публикува наукообразен текст, целящ да докаже, че днешното политическо устройство на Русия е най-доброто, измислено от човечеството през всички векове, откакто съществува. Съвсем очаквано задачата не бе изпълнена", обобщава "Московский комсомолец". Идеолог от епохата на Путин, Сурков вижда бъдеще единствено в идеологията на путинизма, констатира "Ведомости" под заглавие "Сто години путинизъм".

Конкуренцията между хвалбите по адрес на действащия режим се изостря. Колкото повече наближава 2024 г., когато приключва поредният президентски мандат на Путин, призивите да се запази този режим ще звучат в Русия все по-често и все по-силно, предрича изданието, цитирано от Би Би Си. Сурков подчертава, че в Русия може да има успех само такъв модел на властта, при който управлява върховен вожд, спечелил доверието на народа. Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков нарече статията "лично мнение" на автора ѝ, но отбеляза, че тя е "съдържателна и дълбока", пише вестникът.

Сурков се стреми по-специално да покаже, че наред с президента познава копнежите на народа и претендира за място в най-близкото обкръжение на Путин, заключава политологът Глеб Павловски. Колегата му Андрей Рябов нарича Сурков "бившият сив кардинал на руската политика". Според аналитика помощникът на Путин намеква със своята статия, че може да реши вътрешнополитическите проблеми на Русия "по-ефективно от сегашните управляващи". Статията е адресирана на първо място към Путин, смята Рябов, предаде Дир.бг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    20 25 Отговор
    Може! Но няма да има сто години Русия! Китайците скоро ще стигнат Урал (от изток) без да водят война! А на запад от Урал е Европа - там Русия няма!

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССР

    22 18 Отговор
    Няма страшно дрогари и дрогарки нашия велик вожд дрогаря Путкин ще изравни скоро рублата със венецуелския боливар и тогава всички ще станем милиардери !

    Коментиран от #18, #82

  • 4 Боряшник

    27 8 Отговор
    Един е Путин и Рамазан Кадиров е неговия Пророк.

    Коментиран от #17

  • 5 Наивен русофил

    10 16 Отговор
    Бог да лиши българите от години и да дава дни на любимия ни Путин!
  • 6 Перър

    18 14 Отговор
    имат политици който мислят за държавата. де и ние да имахме
  • 7 искаме цар

    20 8 Отговор
    Явно времето да стане цар е дошло Коронясвайте го и да миряса
  • 8 Borislav Popov

    17 14 Отговор
    Путин ще го запомнят завинаги в Русия ? А наш Плевньо вече го забравиха - колкото и да се натяга . А бай дони ще го запомнят като човека затрил кравефермата!
  • 9 Сссерем

    16 14 Отговор
    На Рисия война не и трябва,вървят по "успешните" стъпки на СССР,ще паднат без дори един патрон да бъде изстрелян.
  • 10 Джигит

    13 12 Отговор
    Соросоидни памперси тънат в зловония от завист!
  • 11 123

    6 3 Отговор
    Сурко добре се слага.
  • 12 Зелимхан Яндарбиев

    11 11 Отговор
    След президента Владимир Путин идва още по корав президент на РФ дерзайте завистници!!!!!!
  • 13 реалист

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Мисля,че грешиш по отношение на това дали ще я има или няма да я има Русия...може да не ти харесва ,но Русия е велика страна,която успя да възкръсне след епохата на Елцин и е много наивно да се смята ще на тоя етап ще престане да съществува...

    Коментиран от #19

  • 14 Франц Кафка

    11 11 Отговор
    Коча върви със звънец пред стадото .
    Овцете си мислят , че ги води по правилният път .
    А той иска да е отпред , за да не диша праха на тези зад него и да си избира най тучната трева ..
    Мисля си , ако Запада приеме прогресивното управление на Путин и всички станат путинисти , ограбените пари къде ще ги изнасят , в Антарктида ли ?

    Коментиран от #20, #23

  • 15 Бай Благой

    15 7 Отговор
    Колкото и да не харесвам Путин трябва да призная, че при неговото управление Русия стана отново играч на световната сцена. На руснаците им се вдигна стандарта на живот (друг е въпроса че се повиши и наглостта им на някои от блядовете).
    За разлика от управлението на Горбачев и онази пияница Елцин, Русия е много силна държава в момента и краварите газ пикаят в момента.
    За разлика от САЩ, Русия има всички видове ресурси и то в изобилие.
    Краварите трябва да водят войни за ресурси за разлика от Русия, която води войни за влияние.

    Коментиран от #81

  • 16 СеСеСере

    8 11 Отговор
    Путкински геноцид
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 реалист

    14 8 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    От твоя коментар е ясно,че си много надъхан русофоб...харесва ти или не президента Путин,трябва да си наясно,че Путин изправи на крака Русия след трагичното управление на Елцин...безспорно,е че Русия има проблеми,но коя ли страна няма...управлението на Путин му гарантира място в руската държавна история и дълго след него ще се говори за епохата на Путин...

    Коментиран от #29

  • 19 до реалист

    12 11 Отговор

    До коментар #13 от "реалист":

    И какво и е великото ? Че шепа мафиоти си имат държава с ядрен арсенал и разпределят всичките природни богатства и петрол а до обикновените хора не стига нищо и тънат в бедност ? Изброй 3 неща произведени в русия (освен петрола) които да ползваш ежедневно и да помагат живота ти да е по-добър ?
  • 20 Borislav Popov

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Франц Кафка":

    Дори и в дивата природа - водачът върви пред стадото. Той за това е водач. А около него има няколко които да го подкрепят ! .. Интерпретацията ти с коча е малко неудачна. Щото коча в стадото е изкуствено отгледан и поставен там от овчаря. Няма начин да оцелее самостоятелно в дивата природа. Примерът ти е е съпоставим само с положението в кравефермата !

    Коментиран от #25

  • 21 Франц Кафка

    5 7 Отговор
    Със своят опит да изтъкне пред Путин интелектуално , Вячеслав Сурков със своята утопия , се мъчи да убеди руските граждани , че даже след смъртта на Путин , путинизъма ще пребъде и Русия ще остане същата още хиляда години ..
    Което пък ме връща във времената на Третият Райх , в който също убеждаваха във вечното съществуване на Райха ..

    Коментиран от #27

  • 22 Реалист

    5 7 Отговор
    Дали путинизъм, дали комунизъм все е провал за обикновенните хора. Ще се стопи като ланския сняг.
  • 23 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Франц Кафка":

    Да те питам брато - да си чел случайно "Фермата " на Джордж Оруел ? Бе нема да е лошо да прочетеш .

    Коментиран от #33

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Франц Кафка

    4 7 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Именно , поставен там от чекистката мафия !
    Който още не е разбрал , че Путин е само една марионетка и докато е послушен и защитава интересите на чекистите , той въобще понятие си няма от руска политика ...

    Коментиран от #30, #31

  • 26 Borislav Popov

    8 7 Отговор
    Путиноманията в Русия е в силата си, скоро и паменик ще му направят, 100 метра най малко ще е висок !

    Коментиран от #40

  • 27 Borislav Popov

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Франц Кафка":

    Оливър Стоун: Путин е много последователен консервативен лидер. ......Трикратният носител на „Оскар“ Оливър Стоун – ветеран от Виетнам, отличен с медала „Пурпурно сърце“, който направи едни от най-великите антивоенни холивудски филми, бе интервюиран в офиса си в Санта Моника в деня на годишнината от десанта в Нормандия. .............................През 1986 г., когато президентът Роналд Рейгън бе замесен в тайната операция „Иран – контри“, Стоун показа другата страна на събитията в Централна Америка в завладяващия филм „Салвадор“.

    Коментиран от #35

  • 28 Москва

    9 5 Отговор
    Скоро Путин ще изрине и всички НПОта от Русия и нещата ще са ок!
  • 29 Реалист

    4 8 Отговор

    До коментар #18 от "реалист":

    Защо пишеш глупости - пут си е продукт на Елцин и неговото обкръжение и все още те управляват страната. Къде е съпругата на Елцин - продължава да си строи в масква и да прави милиарди. Кой беше чувал за пут преди да го издигне Елцин - никой. пут ще остане в историята като най-бързо забогателия диктатор. Ама то и Кадафи и Садам са в същата графа. пут просто узакони кражбата - ако си от нашите може, ако не си - ти си враг.

    Коментиран от #32, #41

  • 30 Borislav Popov

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Франц Кафка":

    Оливър Стоун:Той завари Русия в хаотично състояние – помните, че американците изпратиха икономически екипи в Русия, съветвайки Елцин. Елцин беше добър приятел на г-н Клинтън – той беше много „наш човек“. През 1996 г., когато изборните му рейтинги бяха слаби, Елцин бе преизбран за президент.
  • 31 Borislav Popov

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от "Франц Кафка":

    Оливър Стоун: Нашият експеримент в Русия не проработи – приватизация, прехвърляне на всички държавни предприятия. Той породи голяма част от корупцията, от която сега се оплакваме. Голяма част от тази корупция води началото си от този период. Защото тези, които бяха умни, получиха нещо безплатно. Хората, които стриктно следваха правилата, които имаха пенсионни планове, осигурителни планове, наистина бяха прецакани. [Смее се.] Казано по друг начин – БВП на Русия се срина с около 40 процента. Това беше катастрофа за тях, по-лоша от Втората световна война, което нанесе огромна вреда на Русия.
  • 32 Borislav Popov

    7 5 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Оливър Стоун: Откакто Путин дойде на власт, нещата наистина претърпяха обрат. Нивата на доходите нараснаха. Все още има проблеми и пропуски във връзка с бедността – те са възникнали през 90-те години. Приватизацията беше коригирана – модифицирана. Той вярва в капиталистическата, пазарна икономика – повече от европейската страна на нещата, отколкото от американската. Той предприе финансова реформа. Създаде си много врагове – както можете да предположите, от хора, които са се възползвали през 90-те години. Не всички, но много от тях са в изгнание, взеха парите и си отидоха.
  • 33 Франц Кафка

    3 7 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Във " Фермата " съм живял , сега превърната в един Велик природонаучен резерват от предишните фермери , за да се учи светът как не трябва да живее !😂

    Коментиран от #34, #36, #44

  • 34 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "Франц Кафка":

    То явно че си живял като мушкато на нечии прозорец. Отгледан си явно в инкубатор и не би оцелял в реални условия. ...

    Коментиран от #37

  • 35 Реалист

    3 8 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Всеки бърка, дори и Стоун. Да се поразходи стоунчо из Донбас, Крим, Приднестровието и тогава да дава оценки а не от офиса си в Калифорния. Да отиде да види как оскотява обикновенната орка в калта на 150км от масква а не да се разхожда в Кремъл.

    Коментиран от #38, #45

  • 36 Borislav Popov

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "Франц Кафка":

    Оливър Стоун: - На Запад беше лошо. Отначало имаше написани някои положителни неща, когато той внесе някакъв ред в хаоса. Но когато се появи като син на Русия, така да се каже, действайки в собствения интерес на Русия, както се предполага, че народите трябва да действат, мисля, че той изненада американските лидери, елита, със своята твърдост и последователност. Медийната война срещу него започна през февруари 2007 г. [когато Путин критикува унилатеризма на САЩ относно „почти невъздържаната свръхупотреба на сила в международните отношения“ на Конференцията по сигурността в Мюнхен.]

    Коментиран от #43

  • 37 Реалист

    3 7 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Да бе, тебе те видяхме как смяташ проценти... Не мушкато, листенцата на една маргаритка не можеш да преброиш, седнал квалификации да прави.

    Коментиран от #39

  • 38 Borislav Popov

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "Реалист":

    Оливър Стоун: Както той обяснява, НАТО е почти като нация-държава, която поема военния механизъм на страната, с която се съюзява. Тя се превръща в страна от НАТО. Планирането на НАТО, използването на страната за извършване на операции, военни игри и може би в крайна сметка като военен заложник, някой на фронтовата линия. НАТО е сериозен ангажимент... НАТО се презентира като антируски съюз... Това е много важно за САЩ.

    Коментиран от #75

  • 39 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Реалист":

    Да не ме бъркаш с Али Баба и четиридесетте разбойника ?
  • 40 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    А на тебе украинче ще кръстят селската тоалетна ! "За борбата ти против Русия " ! А може и дисиден да те пишат ?!!

    Коментиран от #48

  • 41 реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Твое право е да смяташ,че пиша глупости,но истината е различна от това което мислиш ти...няма да ти връщам "комплимента",щото няма смисъл...не пиша чии продукт е Путин и кой е чувал за него преди да го посочи Елцин...пиша,че Путин изправи на крака Русия след трагичното управление на Елцин... пиша че безспорно Русия има проблеми... пиша и че управлението на Путин му гарантира място в руската държавна история и дълго след него ще се говори за епохата на Путин...лек и успешен ден...

    Коментиран от #47

  • 42 Франц Кафка

    4 6 Отговор
    Хилядолетен Райх , стогодишен Путинизъм ..
    Светът трябва да взима мерки , за да не се усложни терапията както на Райха !
    Едно е сигурно , такива държавни недоразумения рано , или по - късно отиват в канавката на историята !
    А този Сурков , първи ще започне да отрича , че никога не е познавал Путин лично ..
    Ай на бас ?
  • 43 Реалист

    3 7 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Нормално е крадеца да вика дръжте крадеца. "Невъздържаната свръхупотреба на сила" я приложи пут като изби хората в кинотеатъра с газ. И само тогава ли - а Крим, Луганск, Донбас, Приднестровието, заплахите към Молдова, Македония, България, навлизането и откъсване на територия от Грузия, избиване на невинни в Чечения, постоянните шпионски афери в страните от бившия соц блок??? Пълен комплексар с наполеонов синдром, крадящ безогледно и като за последно - това е пут-ин.

    Коментиран от #46

  • 44 Borislav Popov

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "Франц Кафка":

    Ма ти верно че не си чел Оруел ? А уж се пишеш западен демократ . Да не прочетеш нищо от техните класици ???
  • 45 реалист

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "Реалист":

    Той ходи и в Донбас-провери...гледал съм филмите му за Русия - ясни,точни и реалистични - въобще голям режисьор...
  • 46 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #43 от "Реалист":

    Това беше единствената възможност да спасят хората. Забравили че всичко беше минирано и можеше да загинат 1 300 човека . Вярно е че имаше починали - то това бяха хора със здравословни проблеми или пък стари хора. Спасените над 1 000 човека - малко ли са ? Какво трябваше да правят ? Да стоят и да чакат да ги избият всичките ???!!!!

    Коментиран от #50, #52

  • 47 Реалист

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "реалист":

    Истината винаги е някъде по средата между спорещите и не принадлежи на никой. Оценката на едно политическо управление, това което се опитваш да направи ти, се дава поне 50-100 години след като е отминало. Тогава се вижда до какво е довело то - пример, преврата на 09.09.1944. Всеки тогава би си помислил че ще е за добро, оказа се че е за доброто на една клика от разбойници съсипали и заробили държава с над 1300 годишна история. Все пак се радвам че ставаме все по-вече "реалистите"...

    Коментиран от #49, #51

  • 48 Borislav Popov

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    А на тебе вече са ти построили и нарекли тоалетна в Мухосранске !
  • 49 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист":

    Точно по това време всеки българин си построи свой дом. По това време България от аграрна държава стана промишлена.1989 година завари България с 10 милиарда дълг. Като имахме вземания за 4 милиарда. Или реално с 6 милиарда външен дълг . Сега само за 5 години изтеглиха 20 милиарда и нямаме нищо насреща !!!!

    Коментиран от #56

  • 50 Реалист

    4 5 Отговор

    До коментар #46 от "Borislav Popov":

    Отново пишеш само това което ти отърва - публикувани в нета все още има снимки от натръшканите по улиците изтровени стотици МЛАДИ ХОРА от театъра. пут жертва хората безогледно, почти като сталин. Театъра НЕ БЕШЕ МИНИРАН, имаше жени с пояси но никой не ги показа после колко са и какви са - добро оправдание за пут.

    Коментиран от #54

  • 51 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист":

    За 45 години се построиха хиляди предприятия и заводи ! Сега какво точно се построи за 30 години. Можем ли да кажем че имаме някаква икономика при положение че работим на ишляме ???
  • 52 реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #46 от "Borislav Popov":

    Видно ,че си запознат с филмите на Оливър Стоун ,с Русия и управлението по време на ерата Путин...коментарите ти са интересни и затова моля коментирай думите на Путин казани във филма /предния/на американката от ФОКС "...защо ни е свят без Русия..."

    Коментиран от #57

  • 53 Франц Кафка

    7 3 Отговор
    В Русия само едно е сигурно !
    Винаги когато им умре вижда започват :

    Десталинизъм ,
    Дехрушчовизъм
    Дебрежневизъм
    Дегорбачовизъм
    декомунизъм ,следва Депотинизъм ..
    Не е нужно и да си врачка .

    Коментиран от #55

  • 54 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #50 от "Реалист":

    Пак питам - трябваше ли да умрат всичките за да мирясаш ? Или пък тогава щеше да приказваш че са стояли от страни и само са гледали как умират хората ? Вярно е че има починали - но хора със сърдечни проблеми , кръвно налягане , астма и др. Но ако не бяха направили нищо - така или иначе пак щяха да загинат.

    Коментиран от #68

  • 55 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Франц Кафка":

    Оливър Стоун: Не мисля, че е в интерес на Европа да бъде заложник на фронтовата линия в една напрегната ситуация. Но привеждането на НАТО към границите на Русия е почти готово – все едно Русия да разположи войски в Мексико и Канада точно на границата, заявявайки: „Нямаме ви доверие, ще ви атакуваме всеки момент“. Това е огромно напрежение. То се нарича „стратегия на напрежение“. Това е стратегия, която е много важна за западните интереси... Но руснаците не са ни подложили на никакво напрежение, те не са дислоцирали войски – САЩ са тези, които правят това. С колко предни оперативни бази разполагаме – 800? Плюс специални военни операции в 130 държави – чувстваме се застрашени, чувстваме се обкръжени…

    Коментиран от #59

  • 56 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Borislav Popov":

    За същото това време ГЪРЦИТЕ СИ ПОСТРОИХА КЪЩИ А НЕ ПАНЕЛКИ. И се превърнаха в курорта на Европа а ние си затрихме природата с измислените химически мастодонти. Една магистрала не можахме да построим АМА ИЗБИВАХМЕ ПО ГРАНИЦАТА ХОРА само защото искаха да се махнат. ЗАЩО? Защо никой от Запад не бягаше към България и соц блока а бягаха все навън? Българинът винаги си е имал свой дом и това е стара традиция, и не е заслуга на соца постройката на панелки в които никой не иска да живее. Когато ОТНЕМЕШ ЗЕМЯТА НА ХОРАТА ЗА ДА ГИ ПРЕВЪРНЕШ В "ПРОЛЕТАРИИ" все пак трябва да ги настаниш някъде в града "...за да увеличат работническата класа". Цялата ви теория за социализъм/комунизъм е тотално сбъркана а от там и действията ви.

    Коментиран от #58

  • 57 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "реалист":

    А ти какво очакваш ? Да положат доброволно главата на дръвника за да им я отсекат ? На война като на война ! Да си правят сметката и тия отсреща . Като се изправяш с граната срещу танка на своя територия - да не мислиш за танкистите агресори вътре ?!!
  • 58 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #56 от "Реалист":

    Я виж какво построиха в Атина и как се живее там - пък пак приказвай. И второто е че наляха в Гърция едни 500 милиарда и тя въпреки това фалира. Представяш ли си да се налеят 500 милиарда в България ??!!!

    Коментиран от #66, #67

  • 59 Франц Кафка

    3 4 Отговор

    До коментар #55 от "Borislav Popov":

    Слушай бе ,ти ако имаше малко акъл нямаше да повтаряш глупостите като папагал на Оливър Стоун.
    Иди сега в Донецк и виж километричните опашки на хората искащи да отидат до Украйна , кой за пенсии , кой за продоволствие!

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #59 от "Франц Кафка":

    Бе ти явно не си бил само мушкато ами и някой пуяк във фермата /дето не си я чел/ . В тия републики отдавна получиха руски паспорти и права. Който желаеше отдавна замина във вътрешността на Русия ! Май нещо си се обърка че има желаещи да замина за Украйна - въпреки че никой не ги спира !!!
  • 61 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #59 от "Франц Кафка":

    Я кажи колко украинци работят в Русия ? Защо тяхната рада ги изкара предатели ? Щото не искат да стоят гладни ?
  • 62 Франц Кафка

    3 4 Отговор
    Не знам , със своята статия Сурков какво е искал , да ви изплаши ли , или да ви зарадва , но за съжаление вие гражданите на ЕС няма да почиствате прелестите на путинизъма .
    Ще го усетят на своят гръб руските патриоти , които нямат пари да избягат на Запад !

    Коментиран от #65

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Върви да чакаш разпадането на Русия с бай ти Соломон Пасито ! Той от 30 години го чака. Предсказваше че Русия ще се разпадне на седем държави !!! Ама както върви - няма да го дочака !!!
  • 65 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Франц Кафка":

    Не знам кой какво ще усети - но че Русия е единствената империя оцеляла до сега си е факт ! И както върви пак ще я има. Радоста на краварите трая твърде малка. Има няма 20 години! Само да попитам - при една война на територията на обора - какво точно ще се случи там. Дали ще се нацепи кравефермата ?

    Коментиран от #69

  • 66 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Абе ти в Гърция ходил ли си? Айде отиди се поазходи и виж как си живечт хората. БЕЗ СОЦИАЛИЗЪМ са 100 пъти по-добре от нас. Ей така, вземи една кола и се пошляй една седмица из Гърция и после ми обяснявай колко било лошо там... Май си пенсиониран старшинка със зелени чорапи останали от интендастнвото.
  • 67 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Borislav Popov":

    Ами да - гърците случиха на освободители, наляха им 500 милиарда. А на нас орките ни окрадоха всичко, отровиха природата с измислени металургични заводи, откраднаха златния резерв, откраднаха архива и не ни го връщат, тровят ни ежедневието с разни тролове като теб... Една истина от времето на социализЪма: "Иванчо, кого обичаш най-много? Руснаците другарко, че ни освободиха... А кого мразиш най-много? Американците другарко, че не ни освободиха те..." "Шегата" се разказваше на опашките пред Корекома докато се чакаше да си купиш дънки с валута.

    Коментиран от #70

  • 68 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "Borislav Popov":

    Глупаво е да повтаряш нещо без да се замислиш - как така в един театър на едно представление над 200 АСТМАТИКА бе? Май няма смисъл да ти се обяснява, просто капацитета ти на мислене е толкова - да повтаряш една лъжа докато сам си повярваш. Било е "сбирката на невинните астматици" според твоите "разсъждения".

    Коментиран от #73

  • 69 Боряшник

    0 2 Отговор

    До коментар #65 от "Borislav Popov":

    Защо никой не отива да живее и работи в Русия?, Къде са по-големи доходите на фона на цените в Русия или на запад? Защо децата на всички руски олигарси живеят на запад, включително и двете щерки на Путин? ., Защо Русия е или е била във война с всички свой съседни държави тя ли ги е нападнала или те нея? Знаеш ли колко пъти Русия е нападнала България и колко пъти я заплашва с война?, Защо Русия караше българите от югозапада да се пишат македонци? Кой поръчва убийството на Стефан Стамболов? Под чие давление и модел са създадени лагерите за инако мислещи (Гулак)? Защо се меси в вътрешните работи на Унгария 1957 и Чехия 1968 намесвайки и нас(Румъния и Полша отказват)? и тн.

    Коментиран от #71, #72

  • 70 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Реалист":

    И въпреки че им наляха 500 милиарда какво стана ? Защо пак фалираха ? Ами ние и без тия милиарди имахме много по развита икономика преди 1989 година .Произвеждахме почти всичко. Включително и компютри ! Я ми кажи за някоя стока произведена в Гърция ?!! Такава дето я има масово по магазините ? Хладилници ? Телевизори ? Дрехи /макар че ние им ги шием/ ???
  • 71 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Боряшник":

    Ами защото има визи и не пускат Сулѝо и Пульо !!! То да не е като ЕС дето се напълни с мангусти.
  • 72 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "Боряшник":

    Намесват се в работите на Унгария и Чехия защото имаше подписан договор в рамките на Варшавския договор. И какво трябваше да направят . Да оставят и там да стане една цветна революция ? Краварите що се месят във вътрешните работи на Германия ,Панама, Венецуела, Гренада ит.н. Защо се намесиха във вътрешните работи на Сърбия , Ирак ,Сирия ,Афганистан ? Защо се месят във вътрешните работи на Япония и Ю Корея ?
  • 73 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "Реалист":

    Ами я виж статистиката ! Всеки четвърти с високо кръвно налягане ? Колко от тия когато са отивали на театър са си носили хапчетата в джоба ? А процента на диабетиците ? А колко хора има с хронични белодробни заболявания ? Я се замисли малко !

    Коментиран от #83

  • 74 Грую

    1 0 Отговор
    У нас вече повече от 30 години има "тъпизъм" и "крадизъм" и то след 45 години "комунизъм" , така че няма нищо страшно!
  • 75 до Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    И какво ? От тия цитати се разбира единствено че и Оливър Стоун е лапач на руски пи*ки също като вас русофилите - нищо повече .Фактите са че от ден на ден рублата се обезценява и обикновените руснаци обедняват за сметка на олигарсите около Путин.

    Коментиран от #78

  • 76 Asterix

    3 3 Отговор
    Като се освободят,и преживеят сталинизма,тогава може да се говори за нещо друго!Путин е като звезда от "Русия търси талант"!Ще бъде забравен толкова бързо,както взема власта!Такива не живеят дълго....от времето на Брежнев,е спусната поличба....
  • 77 Бъкингам

    1 2 Отговор
    Изрежете му една корона от неръждавейка боядисайте я с грунд и блажна боя и го коронясвайте за цар да миряса най после

    Коментиран от #79

  • 78 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "до Borislav Popov":

    Японците хептен са го закъсали горките . Нямат пари за хляб !.....Курс на JPY - Японска йена за 12.02.2019
    100 JPY =
    1.56931 BGN

    Коментиран от #84

  • 79 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "Бъкингам":

    Дъртия рептил и принцът с камилата колко пъти слагат короната ?

    Коментиран от #80

  • 80 Бъкингам

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "Borislav Popov":

    и Путя ще е слага на парада нека му я направят първо
  • 81 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Благой":

    до 15 коментар Само не разбрах с какво значи по силна Станаха по богати ли , или имат 10 процента икономически ръст =А не обедняха ли с 30 % за 5 години защото всички ги обичат заради агресивната политика на Путин
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Borislav Popov":

    Абе ти здраво си се облъчил - вземи се разрови в нета и почети малко поне. Руските издания обвиниха собствените си служби че след като са решили да пускат отровен газ (който по принцип НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА ЗАЩОТО СА ПОДПИСАЛИ МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР) не са подготвили противоотрова за да обработят цивилните жертви. Така написано КАКВО НЕ ТИ Е ЯСНО? Отвори нета и чети а не ми разтягай локуми... То бива ограниченост ама ….Били със сърдечни заболявания!!! Щеше да бъде смешно, ако не е жалко за хората загубили живота си заради тъпи кашици които не само не искат да преговарят, а и ги жертват като агнета на курбан. Интересно ако ти или твое дете бяхте там как щеше да разсъждаваш?
  • 84 до Тъпата гадулка

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Borislav Popov":

    Хммм брех умен ще излезнеш - бравос ! Айде сега остана само да напишеш едно сравнение на средната заплата в Япония и в Русия ? Може и в евро ! Чакаме ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания