Last news in Fakti

3 Май, 2019 11:40 1 358 5

Демократите връщат САЩ в Парижкото споразумение

  • сащ-
  • парижко споразумение-
  • демократи

Долната камара одобри текст в подкрепа на споразумението

Демократите връщат САЩ в Парижкото споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Камарата на предствителите на САЩ одобри текст, който цели да принуди правителството да се придържа към Парижкото споразумение за климата, съобщи CNN.

Решението е по-скоро символично. То няма почти никакъв шанс да мине през Сената. Демократите контролират долната камара на Конгреса, докато горната е под контрола на републиканците. Американският президент Доналд Тръмп изтегли страната си от климатичното споразумение преди две години.

„Гласуването показва на света, че САЩ не отричат преобладаващите научни изследвания по тази тема. Споразумението от Париж е единственото, което цели да се справи с кризата около климатичните промени. То изисква план за действие. Този текст обаче едва ли ще премине през Сената“, заяви председателят на долната камара Нанси Пелоси.

Текстът беше подкрепен от 231 представителя. Смята се, че те имат и голяма подкрепа от американските граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гошо

    2 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Камарата на предствителите на САЩ одобри текст, който цели да принуди правителството да се придържа към Парижкото споразумение" "Публикувано във факти.бг: Решението е по-скоро символично"
    Студената гражданска война в цялата си същност
  • 3 Америка подписва, но не съблюдава

    1 1 Отговор
    Как да и' вярваш ? Как се играе честно на карти когато срещу теб седи ШМЕКЕР !
  • 4 Как се играе честно

    1 0 Отговор
    Със ШМЕКЕР ?
  • 5 ЪРП

    1 4 Отговор
    Тръмп е пионка в ръцете на руснаците. Това няма да мине защото руската икономика се крепи на продажбите на петрол и газ.