4 Май, 2019 15:20 1 116 2

Ден за размисъл в Северна Македония

  • северна македония-
  • размисъл-
  • избори-
  • президент

Македонците избират президент в неделя

Ден за размисъл в Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вторият тур на президентските избори в Северна Македония утре ще бъде наблюдаван от 3381 местни и 520 чуждестранни наблюдатели.

От чуждестранните наблюдатели най-голяма е Мисията на ОССЕ. След нея са наблюдателите от Световния македонски конгрес Скопие, посолството на САЩ и представителството на ЕС. Има и наблюдатели от посолствата на Русия, Франция, Великобритания, Швеция, Унгария, Италия и Албания.

На балотажа в неделя ще премерят сили кандидатът на управляващите от СДСМ Стево Пендаровски и на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова. На първия тур те получиха съответно 44,47% и 44,32% от гласовете. На трето място се класира кандидатът на албанците Блерим Река.

Ако на изборите в неделя гласуват по-малко от 40% от имащите право на глас, изборите ще бъдат обявени за недействителни, а временен президент на Македония ще стане председателят на парламента Талат Джафери. Днес, 4 май, е обявен за ден на размисъл и агитацията е забранена, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Петър

    3 0 Отговор
    Може ли да позная следващото име на Северна Македония.Залагам на Източна Албания.
    ..
Новини по държави: