Last news in Fakti

17 Юни, 2019 18:05 2 344 34

ЕС да отвори вратите си за Северна Македония

  • ес-
  • йоханес хан-
  • северна македония

Йоханес Хан призова да бъде дадена дата за започване на преговори

ЕС да отвори вратите си за Северна Македония - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС трябва да отвори вратите си за Северна Македония. Това заяви комисаря по европейското разширяване Йоханес Хан, цитиран от B92.

Хан говори ден преди срещата на външните министри на ЕС. Той заяви, че отлагането на даване на дата за започване на преговори с балканската страна крие рискове.

„В Скопие направиха важни крачки и показаха политическа воля да станат членове на европейското семейство. Ако ЕС не определи дата във вторник, рискува да загуби доверието към себе си“, заяви Хан.

Македонският премиер Зоран Заев вече обяви, че очаква позитивни новини от срещата на върха в ЕС. Все още обаче не е сигурно, дали страните – членки ще постигнат единодушие по темата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    40 3 Отговор
    Никаква дата,..България да наложи вето.Докато не признаят че са българи...Е.С.през крив макарон...

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    33 0 Отговор
    Докато имат проблеми със съседите, никакъв ЕС! Пред вратата!
  • 3 куку руку ку

    15 0 Отговор
    Ма, хаейде ЕС да отвори обятията си за СМ, че най-накрая да се сбъдне онова за 28-те звезди, влизането на чакащия и разпадането като вратите на Йерихон! Кой разбрал, разбрал.
  • 4 Истина зла

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    Ако сте наясно с българския инат то този на българите от тези земи е още по голям ! Този инат се причупва со кьотек или с пари с много пари !
  • 5 Щайнер

    22 2 Отговор
    А не, първо ,,професорите им,, да минат на изпит по история, понеже очевидно не са я учили, но пък са професори
  • 6 Лошо много лошо

    24 1 Отговор
    Щом обявиха българите загинали за свободата им за татари !!!! Си направете извода що за хора са окупирали власта в тази част от България !

    Коментиран от #9

  • 7 Обикновен човек

    23 3 Отговор
    Някакъв сбъркан евро гей дава акъл на нас държава с хилядолетна история?????

    Коментиран от #14

  • 8 Госあ

    15 2 Отговор
    Аз предлагам България да я затвори 😉 После ще ни благодарят. Поне нещо добро и ние да направим за тоя съюз.
  • 9 Объркани посръбчени мозъци

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "Лошо много лошо":

    А човека израсъл и учил в България и тръгнал да се бори за свободата на българите в македонско - Гоце Делчев ! Не бил българин !Срамота !
  • 10 бай Даньо

    20 0 Отговор
    Бойко идиот неден НАЛОЖЕТЕ ВЕТО!!!!
  • 11 Бай Яни

    16 2 Отговор
    За да влезнат вЕСтез говеда трябва да си презнаят че са потомци на Българи, и винаги са били Българи. И за Столица признават София.. Такъва държава нема на картата Македония.
  • 12 Борис

    18 1 Отговор
    Какво е това северна македония.

    Коментиран от #16, #18, #26

  • 13 Ernesto Guevara

    17 0 Отговор
    Никаква Македония в ЕС!
  • 14 Не ни харесват

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Обикновен човек":

    Политиката е мръсна работа и в нея има и мъже дето си падат по мъже ! Точно такива подредиха лошата съдба на българите ! От етнос с територия 250 000 км квадратни да ни свият до 110 000 !!!!
    А може и по зле да стане скоро !

    Коментиран от #25

  • 15 Подлоги сме за съжаление

    21 0 Отговор
    Видяхте ли Холандеца как насмете Борисов за грешките !
    Защо Борисов няма смелост да насмете тяхния дето само се хили и лъже като македонски циганин от Струмица !!!! Нямаме кураж !!!!
  • 16 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Борис":

    Област от България като Тракия, Мизия, Добруджа т.н.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Баце

    9 4 Отговор
    Нека ги приемат! Та най-накрая "македонците" да ядат дебелия, да не им дават да се обаждат, да ги върнат от там дето са излезли, да ги направят още по-бедни, мишена на някоя и друга ракета, а "елита" им нагло да се гаври с тях и да ги дообира.
  • 21 Яверт

    14 1 Отговор
    Не, не, не, и не!!! Това са крадци. Крадът история. Това са предатели. Предават род и родина. Такъв морал ли искате в ЕС. Стига комерсиални пазарлъци. Нямат ли чест и достоинство? Проклина всеки Предател отстъпил дори частица от историята на РОДИНАТА ми без значение дали се нарича северномакедонц или българин. Предопреждавам политици и историци че след 20г.вашите деца ще четат кои са предатели и кои патриоти. НАОДА помни и няма да забрави!

    Коментиран от #23

  • 22 бай Даньо

    10 3 Отговор
    Хора трябва да излизаме на протест . Бойко няма да си развали евро рахатлъка ако няма протест. Инак Бойко е популист и ще се огъне под уличния натиск както винаги! На протест! Днес е момента да се реши македонския въпрос и проклети да са тия политици които се огънат и се изплюят на гробовете на всики българи загинали за свободата на македонския край. Проклети да са!

    Коментиран от #24

  • 23 ИСТИНА НЕУДОБНА

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Яверт":

    Тук конците се дърпат от другаде ! Бихме много се радвали Бойко да направи нещо но няма как ! Даже и да иска ! Шефовете му ще го съсипят !
  • 24 Яверт

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "бай Даньо":

    Съгласен съм с теб. Моля хора родолюбци с опит в организацията да помогнат.
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Не ни харесват":

    А, не мой така! Приятелят на тов. Ленин, другарят Соломон Голдщайн е писал и се борил много против българския империализъм, който иска да пороби Македония...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Лангърлунгър

    5 2 Отговор
    МАКЕДОНИЯ Е ПРИСТО ЕДИН КВАРТАЛ НА БЪЛГАРИЯ366
  • 28 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    хммм,тези борсуци продължават делото и статуса на БЕРЛИНСКИЯТ КОНГРЕС
  • 29 бай Даньо

    6 1 Отговор
    Българино, събуди се от нихилизма, песимизма и цинизма. Не си проспивай историята! От обикновения човек зависи понякога посоката на държавата и момента днес е исторически за Македония и българщината там! Ако не защитим българския характер на Македония днес като дадем рамо на про-български настроените слоеве в обществото да вземат завоя от сръбска бановина до България, каузата ни там е загубена завинаги. Друг шанс няма да има. На протест за да се осетят Бойко и калинките какво означава български национален интерес!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бранник

    2 1 Отговор
    Никой не може да направи нищо дори и да иска още през 90години някой кръгове ни подтиква, че ако не признаем Македония и някои измислени държави и нации ще видим Европа през крив макарон. Щом имаше намерение на някои кръгове да се откажем от националността на няколко пъти какво очаквате да изгрей слънцето от запад ли.Признахме Македония с посредничеството на Русия и Сърбия,както и Англия.Това беше условието да минем към западния съюз НАТО. Един от политиците тогава председател на Атлантическия Клуб Соломон Паси, който още от 1995г твърдеше,че трябва да минем към западноевропейския съюз и да излезем от Источния блок.И когато стана министър на външните работи пръв подписа всички клаузи без предусловие. Дори и гърците роптаеха за своето и си го получиха. А наще тъпанари да не изпуснат килипирчето както казваше бай Ганю подписаха всичко и си прибраха комисионната, а народа кучета го яли знай той може да търпи. По този начин изгубихме и Междусъюзническата война от 1913 г. Нашите келеши вместо да изчакат подписали капитулацията и прибрали подаръците на хангилчани,руснаци,германци и французи. Трябвало е да изчакат няколко часа и щяхме да сме победители. След около 7 часа дошла радиограма ние победихме.Нашите отговорили много късно ние подписахме вече капитулацията.
  • 32 Лален

    2 3 Отговор
    Бягаите, бягаите бързо от тоя ЕС! Гледаите България и се сещаите какво идва към вас, мизерия, пропаганда, военна заплаха, американски хиени които единственно грабят и късат. Вижте какво стана из селата цигани колят и бесят заедно с кметовете и нямаш право да се защитаваш или идва жандарма. Бягаите бързо и далеч или ще потънете като Българя и само разни платени гражданчета от НПО-тата ще ви разказват колко сте добре а мизерията ще я живеете сами като нас. Поздрави от мен Лален и добре дошли в реалността на демокрацията.
  • 33 Явертъу

    5 0 Отговор
    Няма как БЮРМ да влезе в ЕС, докато не си ревизират историята. Ще бъда пред парламента, ако не наложим вето на приема на БЮРМ в ЕС.
  • 34 сноу

    0 0 Отговор
    А-а ,ще постигнат,ще постигнат ..то колко му е едно единодушие..Особено под формата на дебели зелени пачки прелитащи отвъд локвата и рев на албански чутури.