Last news in Fakti

1 Юли, 2019 18:03 3 512 26

Български самолет кацна аварийно в Израел (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • израел-
  • самолет-
  • тел авив-
  • електра еъруейс

Веднага след излитането на "Боинг" 737-400 от Кьолн е станало ясно, че машината има спукана гума

Български самолет кацна аварийно в Израел (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Самолет на българска частна авиокомпания кацна аварийно в Израел. Причината е спукана гума и повреден колесник.

Веднага след излитането на "Боинг" 737-400 от Кьолн е станало ясно, че има проблем.

От летищните власти са се обадили на българската авиокомпания „Електра Еъруейс” и са съобщили за подозренията си, че при излитането самолетът е спукал гума. От компанията се свързали с пилотите, както и с летище „Бен Гурион”.

Самолетът е бил принуден да направи допълнителна обиколка над Тел Авив, преди да кацне, за да бъде огледан от земята. Израелски медии пишат, че военен самолет е бил вдигнат във въздуха, за да огледа колесниците.

Машината кацнала без проблеми на летището, но на кадри от местна телевизия се вижда, че е заобиколена от пожарни и линейки.

Пострадали няма. Повечето от 146-те пътници са били израелци. Екипажът от 7 души е български. Полетът от Кьолн до Тел Авив е чартърен, като българската компания често е наемана да лети с този самолет по същия маршрут.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху написа във Фейсбук: "Добри новини от летище "Бен Гурион". Поздравявам спасителните служби и военновъздушните сили за изключителната им подготовка!"


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Еl comandante":

    С тая уста ли ядеш бе простако?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дам

    29 2 Отговор
    А на Българските пилоти кой ще благодари?Щото май заслугата за успешното приземяване е тяхна ?

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 El toto

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Еl comandante":

    Какво значи ЦСЗ
  • 12 Боинг

    6 6 Отговор
    Какво да коментираме Боинг 737-400. Това е един от най-проблемните и смъртоносни самолети създавани някого. Има поне 22 години ползване този таралясник. Кой смее да лети с тези кофчези?!

    Коментиран от #15

  • 13 Българин

    20 0 Отговор
    Адмирации за Българският екипаж!

    Коментиран от #23

  • 14 Росен Минчев

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Скинхедс":

    Привет, какво правим. Избивме комплекси? Браво! Не знам на кого ги каза тези мили думи, но да знаеш че ако модератора беше читав щеше да ги изтрие. Сега си наври голата главица в дупенцето и не я вади никога.
    Сега по темата. Поздравления за професионализма на българския екипаж. Българите са се доказали като едни от най добрите авиатори по света.
  • 15 СссереМ

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Боинг":

    Абе русолизци омръзна ми от вас, дори коментара не си заслужавате,Боинг те произвеждат гуми,а в тоя момент около 1500 737-400 са във въздуха, това да не ти е ислямския суперджет на колхозниците?

    Коментиран от #18

  • 16 Ехо

    1 0 Отговор
    Един техен, един наш! 😀 Дано останем наравно😉
  • 17 некойси

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "дам":

    Понеже са българи и не са чифути, на тях няма кой да благодари. Има нещо много гнило в този етнос.
  • 18 Шаолина

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "СссереМ":

    Значи 1500 кофчези летя в момента!
  • 19 Rado

    3 1 Отговор
    По новините даваха кадри от летището в Израел и казаха, че самолета е бил чакан да кацне от 100 линейки и много пожарни. А някой може ли да каже Сухоя във великата Русия колко линейки и пожарни го чакаха?
  • 20 Защитник

    0 1 Отговор
    Нормално е самолет да излети с спукана гума и като кацне да я сменят.Излитането не може да бъде прекратено защото ще има много пострадали.А колесника е отделен въпрос.След разследването ще се установи кой е виновен и как.Невярвам да са нашите пилоти, а проблема да е в летището и механиците.Ще благодарят на пилотите след разследването. Когато има проблем винаги има пожарни на полосата за да угасят евентуален пожар. Защо го правите на проблем. Диспечери, пилоти и летищни власти са реагирали по образец. Искам да видя какво са направили немските механици и наземен персонал на летището в Германия. Когато става за полети извън ЕС и дори да е в ЕС или Америка действат други закони за Международното въздухоплаване там няма значение дали си от Марс или Венера и дали си Германец,Евреин или Американец.

    Коментиран от #21

  • 21 Много глупаво

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Защитник":

    Зависи кога се спука може да се спре излитането техниците не са виновни ти можеш ли да предвидиш кога ще спукаш гума на колата или колелото бот.
    А наи опасния момент винаги е кацането
    БРАВО НА ЕКИПАЖА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Няма да стане

    1 1 Отговор
    Ционистката пропаганда е като бял конец върху черен плат! От няколко месеца е стартирана ционистка програма за приемане на мизантропите от израел. Идеята е българското общество да свикне, че ги има и че както изглежда някои имбецили са си поставили за цел да засилват външнотърговските и дипломатически взаимоотношения. Предстои сериозна война с Иран. Когато това се случи нашите с-в-и-н-и от парламента ще предоставят, скрито или явно убежища за пришълците. Това са обезлюдените села, които вече се заселват много тихо, а медиите си траят. След края на войната обаче новодошлите мизантропи ще останат с двойното си гражданство. Целта е да превърнат България в кибуц или ако предпочитате ционистка(еврейска) провинция. Посещението на военнопрестъпници и мизантропи като нетаняху и руската дипломация не беше случайно. Само погледнете колко често споменават в медийното пространство израел и показват символи свързани с ционизма. Има мракобесен сценарий за България. Над 3 милиона Българи са зад граница, но няма НИКАКВА политика по завръщането им, само по насърчаване на емиграцията. Вместо това са взети мерки за заселване с ционисти(евреи), уж били Българи.
  • 25 лъжа след лъжа

    1 2 Отговор
    Слепи ли сте глу-пави ли сте та не виждате очевидното. От Кьолн лети самолет към България със спукана гума. Къде я спука? Докато се опитва да кацне вурху облак ли!!? Ако е спукана веднага след излитането, защо не е кражал над Кьолн и да кацне там! От всички възможни летища в Европа се засилил да каца в на ма-йка-му пу**ата в Африка. Ей го къде е Египет, чии ционистики х*й дирят точно там. Първо "инцидентът" със самолетът в София, сега това! Оцеляването ни е под въпрос, ако не се събудим!
  • 26 qwert

    1 0 Отговор
    Бени, ти ли си :)?