Last news in Fakti

7 Юли, 2019 13:40 1 700 14

Герхард Шрьодер: Дебатите за климата са преувеличени

  • герхард шрьодер-
  • германия-
  • климат-
  • климатични промени

Бившият германски канцлер отправи сериозно предупреждение срещу подчиняването на всички въпроси в публичните дебати на климатичните промени

Герхард Шрьодер: Дебатите за климата са преувеличени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер отправи сериозно предупреждение срещу подчиняването на всички въпроси в публичните дебати на климатичните промени, предаде ДПА.

"Не искам да оспорвам, че това е важен въпрос. Когато обаче политическите дебати са почти изцяло доминирани от въпроса за климата, се отива твърде далеч", каза 75-годишният бивш политик в интервю за съботното издание на германския делови всекидневник "Ханделсблат".

"Традиционните партии винаги са успявали да вземат отношение по широк кръг социални въпроси. Ами конкурентоспособността ни? Как е организирана образователната ни система? Как да не изоставаме от процеса на дигитализация? Това са важни въпроси. Сега всичко е засенчено от дебатите за климата", каза Шрьодер.

Това обяснява увеличението в подкрепата за Зелените в социологическите проучвания в Германия, допълни бившият канцлер.

"Прогнозата ми обаче е, че в дългосрочен план това няма да бъде достатъчно за устойчивото развитие на републиката", каза той.

Шрьодер, който някога беше в надзорния съвет на Volkswagen в качеството си на премиер на провинция Долна Саксония, нападна стратегиите за устойчиво развитие на германската автомобилна индустрия. "Ако преди за електромобилността се мислеше прекалено малко, то сега темата донякъде се преувеличава", посочи той.

Имайки предвид пълното фокусиране в момента върху електромобилите, Шрьодер предупреди, че "се забравя, че дизелът ще бъде важен за много години напред".

Бившият канцлер добави, че "не може да бъде истина, че утвърдени автомобилни производители се оставят да бъдат притискани в ъгъла".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    11 11 Отговор
    Тоя за 100 рубли е готов на всичко
  • 2 Съгласен...

    6 8 Отговор
    Прав е.Няма такова животно”Промяна на климата”.Всичко това е за да се държат хората във вечен СТРАХ.(В началото “Боговете”създадоха СТРАХА).
  • 3 Госあ

    9 5 Отговор
    Хората на първо време трябва да се научат да дават компетентно мнение. И да слушат същото. А не всеки тарикат натрупал някакви пари и власт. Този явно се конкурира с Тръмп. К'ва му е идеята,да думкат въглища и дизел.
  • 4 сикиш

    9 4 Отговор
    Зелена мафия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дедо ви

    12 4 Отговор
    Вчера в Аляска бяха отчетени 32 градуса. И с просто око се вижда вече, че температурите са по-високи от нормалното. Само тоя отрича. Сигурно чака водата да се покачи и да стигне до покрива на къщата му за да повярва.
  • 7 Иво

    6 3 Отговор
    Голямо л-йно излезе, продажник гнусен!
  • 8 Чебурашник

    1 2 Отговор
    Тоя на Меркелица гуруто ли е? И тая бабка ли ще мине на залатка при путьо. Нали все за путьо се грижи, а Украйна да я глозгат кучета.
  • 9 мислещия

    3 0 Отговор
    До Ку клус клан
    Повтаряш този коментар като папагал стана няколко дни ! И си застинал във времето каква държавна сигурност те гони ве човече да не си лежал в техни заотвори и да са ти изпили мозъка ?
  • 10 Бай Мъдурко

    5 1 Отговор
    ДаЕбатите за климата вече са излишни.... Сякохте гори и дървета, насирахте асфалт и бетон... Гответе се за пустинята Европа!
  • 11 kovchega

    0 0 Отговор
    toq keneff degrediralll shte go vida kade shte se kriee sveta utiva na gibellll tezi koito mislqt kat toq degradiral otpadak sa za ludnicata
  • 12 Бай хой

    1 0 Отговор
    А ве не е ли време вече и зелените да узреят?
  • 13 Бай хой

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно живота на планетата Земля съществува поне от стотици хиляди години. Да не би неузрелите да твърдят че преди промишлената ера климата е бил постоянен и без промени?
  • 14 гадос

    0 1 Отговор
    Този шРедер голям боклук излезна.
Новини по държави: