10 Юли, 2019 23:00 1 141 3

Тръмп поздрави новия гръцки премиер

  • кириакос мицотакис-
  • сащ-
  • поздрави-
  • доналд тръмп-
  • премиер

Президентът Тръмп се обади по телефона

Тръмп поздрави новия гръцки премиер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп поздрави новия гръцки премиер Кириакос Мицотакис след безапелационната му победа срещу партията на досегашния министър-председател Алексис Ципрас, предаде AFP.

Президентът Тръмп се обади по телефона на Мицотакис, за да го поздрави, посочи в кратко комюнике Белият дом. Двамата ръководители изразиха обща воля да работят заедно и да съхранят близкото сътрудничество между САЩ и Гърция, отбелязва президентството.

Мицотакис, който положи клетва в понеделник, получи в наследство два тъжни рекорда в еврозоната: безработица от 19,2 процента и дълг от 180 процента от Брутния вътрешен продукт.

Смятан за реформатор, близък до деловите среди, новият премиер изрази убеденост, че през следващите години Гърция ще се превърне в "приятната изненада" на еврозоната с растежа си. Посрещайки Алексис Ципрас в Белия дом в края на 2017 г., Тръмп похвали "фантастичната работа", свършена от страната му за излизане от икономическите и финансовите си трудности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    0 0 Отговор
    Брех че културен Тръмп! 10 опита са му трябвали да му изрече името, но все пак го е поздравил.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Мицотакис гръмко обещава че ЩЕ НАМАЛИ ДАНЪЦИТЕ,но не казва от къде ще взема пари да изплаща дълговете на Гърция!Освен ако не подкара островите като "Сезонна разпродажба"
  • 3 Странгер

    0 0 Отговор
    Има защо да се поздрави Гърция, доста време успяват да са на върха на вълната.
    Имат по висок брутен продукт от Чехите, които пък имат най ниска безработица в ЕС. Задружни са....
Новини по държави: