1 Август, 2019 15:09 2 997 28

САЩ направиха много, за да може Германия да остане в Запада

  • сащ-
  • посланик-
  • германия

Американският посланик недоволен от германското решение

САЩ направиха много, за да може Германия да остане в Запада - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският посланик в Германия отправи критики към правителството на Ангела Меркел за неговия отказ да се присъедини към общата мисия в Ормузкия проток, съобщи The Telegraph.

Според дипломата най-голямата икономика в Европа трябва да поеме повече отговорност. Участието на Германия в мисията в Ормузкия проток беше отхвърлено от германския външен министър Хайко Маас.

Идеята за обща мисия се появи, след като Иран задържа кораб, плуващ под британски флаг. Страната настоява да бъде освободен иранския кораб, задържан край Гибралтар.

„Германия е най-голямата икономика в Европа. С такива успехи тя би трябвало да има глобални отговорности. САЩ направиха много, за да може Германия да остане в Запада и плащаме огромни средства за поддържането на 34 000 военни на тази територия. Сега един министър твърди, че предложението е отхвърлено, а друг казва, че то все още се разглежда“, заяви Ричард Гренъл.

Представители на Германия вече на няколко пъти отхвърляха изказванията на Гренъл.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПЕНКО

    18 4 Отговор
    ТОВА СА ДНЕШНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ПОСЛАННИЦИ !!! ОТ КЪДЕ ДО КЪДЕ Е ЗАПАДЪТ БЕ "ТЪРЪТЪРЪПНЕС "??? ЯПОНИЯ- КРАЙНО Е УБИДЕНА ,ЧЕ Я ПРИТУРЯТ В ЗАПАДА ,А Ю КОРЕЯ Е САМО ВЪЗМУТЕНА !!! ИЗТОК И ЗАПАД СА ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ БРИТАНЦИТЕ КАТО ПОСОКИ -НЕ КАТО ОБЩНОСТИ !!! ТАЙВАН И ХОНГ КОНГ СА СИ "ИЗТОКА ---АМА А.ДЕ -"ЗАПАДА-ЗАПАДА" !!!??? КАКВО СТАВА С ИЗТОЧНА АФРИКА-ЗАПАДНА АФРИКА ???
  • 4 Анти милиционер

    32 3 Отговор
    Тъжна Синагога - колко много направиха за Германия: джендъри, ислям, изнасилвания и тахаруш.
  • 5 Наблюдател

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Челмето.":

    По скоро си ушанка, отколкото челме!
  • 6 Хасан

    24 4 Отговор
    Руснака е при персите и това плаши немеца ...то виж за месец са стигнали Берлин
  • 7 Николай Чудотворец

    27 2 Отговор
    Краварите нали са голямата работа - защо не се справят сами ??
  • 8 А стига бе

    37 0 Отговор
    Егати и наглеца-плащаме много за да издьржаме 34 хиляди наши военни в Германия--това не се ли нарича окупация бе каун американски?
  • 9 Обикновен човек

    20 1 Отговор
    Как си позволява този червей в политиката този мърляв и нищожен човек да дава изявления за държавата с най голямата икономика и научен потенциал в света ?
  • 10 Госあ

    7 5 Отговор
    На Европа трябва армия. Армия от всички страни членки начело. Да се отделят още малко средства и за европейски изтребители 5то поколение и така. Явно с краварите и рушняците по друг начин не може да се говори.

    Коментиран от #14

  • 11 Знам знам🙄

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Те американците като ти ударят едно рамо после ти излиза два крака и половин черен дроб. Взели са си всичко което са дали с лихвите тройно. А като искат война да си пускат своя велик флот и клепоухите си джендъропехотинци.

    Коментиран от #23

  • 12 плевен

    13 2 Отговор
    От негова гледна точка, човека е прав. С тези пари се плаща за послушание. Важи за всички- и за българите и за германците. Неприятното е, че ако спрат да плащат, идеята за НАТО ще се изпари във въздуха. Дали пушечното месо не започва да мисли самостоятелно?
  • 13 snail

    27 3 Отговор
    Тоя май е забравил историята. Или изобщо не я е чел. Германия е разделена от Американците и Руснаците. На всеки по парче! А колко нещо Американците са взели от Германия? Всички велики учени, всички открития... Ако не бяха германците и атомна бомба щяха да гледат през крив макарон. Янки да измисли нещо. Те само крадат умове! Чудя се на Германия защо още ги тътпи! Великият ФОРД и Дженерал мотърс - кой ви даде двигателя? Ото и Дизел - германци! Ами теорията за относителността и ръкетния двигател - германци! И Америка била велика нация - майната ви! Само войни и нищо повече!
  • 14 Тръмп

    5 9 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Европа си има армии,а немците са забравили за плана Маршал спасил ги от глад и плана Рейгън който ги обедини!!!:):):)Иран и Аятоласите пращат ислямските терористични орди към Германия и Франция,но те зацепват бавно!!!:):):)Предпочитат бизнес с терористи,което не е добре ако изчакат направата на ислямски атомни бомби!!!:):):)Някой европеец съмнява ли се,че изобщо няма да се замислят да ги взривят точно в ЕС???:):):)
  • 15 ха ха ха

    8 3 Отговор
    да ви пикам на ЗАПАДнала :D
  • 16 Munchen

    20 2 Отговор
    Някой да ги е искал тези 34000 военни в Германия? И той си позводява да нарича страната "тази територия"! Не си мислете, че отношението на краварите е по-различно и към България. Те ни имат за окупирани " територии". Така че ВЪН!
  • 17 Хайдутин

    16 2 Отговор
    Германците мислят нормално и това не се харесва на АМЕРИКАНСКИЯТ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ! МОЛЯ СЕ НА БОГ...... ДАНО СПРЕ ТИРАНИЯТА НА американците към света!!!
  • 18 FtF

    17 0 Отговор
    Да , помогнахте много на Германия като я бомбандирахте и икономиката и бе на кота "0" . В следващият момент и гепихте учените и националното богатство- злато, културно наследство и за капак и шибнахте репарации. Евала , много сте направили .
  • 19 ХаХа🙈

    11 0 Отговор
    Да свирнат на нашите
    Ще им пратим Каракачанката , Поптодорова и онова зализанито Генералче да помагат !
    Ох забравих , новите 3 милиарда за попълнение на БГ флота -страховито американско Водно Колело още не са одобрени !
    Тамън ще ги “договорят” и тях ...
  • 20 Дориан

    13 0 Отговор
    Чичо сам винаги има задни мисли. Всъщност този тип ясно каза какво прави неговата страна, само трябва човек да върже две и две. Тези военни не са там заради някаква сигурност, а за налагане на американския интерес. Само наивник може да смята, че Германия е напълно независима държава. А и е крайно време като се имаш за първа военна сила в света да спреш да въвличаш малките в своите военни конфликти.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хитлер

    7 0 Отговор
    Всички знаят че Германците недолюбват Америте. Но и положението в Германия не е розово. Възражда се неонацизма. Дясните партии се обединяват. До след 3,4 години Германия няма да е това което е в момента, Бундерсвера преовъражава. Първи ще са бежанците, под къртечен залп ще си ги испращаме. После идва и ред на Краварите.
  • 23 Borislav Popov

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "Знам знам🙄":

    А бе, те т тойти русняци удариха по едно яко рамо на Куба, Северна Корея и Венецуела, ама ти за това мълчиш и нищо не споменаваш. Що не вземеш да сравниш тези страни с Германия и да направиш един анализ на сравнението ??

    Коментиран от #26, #27

  • 24 в 81919101п

    5 1 Отговор
    Нека да им се показва на тия американци, че няма повече да се правят на първа нация.
  • 25 Дрън, че пляс

    7 0 Отговор
    Помогнали им били дааа. А нещо да споменат за КАНЦЛЕРСКИЯ АКТ според който Германия се задължава да им е 150 години РОБ - до 2099 година... И че няма да получи златото си дотогава ? И защо точно там има най - много американски бази - за да могат да ги контролират отблизо разбира се ...
  • 26 Знам знам🙄

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Абе Боре спри да мислиш за политиката като нещо сложно. Най просто казано всеки гони своите цели. Постига ги и се маха евентуално. А тия дето ги избори моето момче са пожелали независимост и са я получили. САЩ ги мачкат за да докажат че са велики. А кой под американски ботуш получи независимост. Щото и икономическата зависимост е бая гадна.
  • 27 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Бориславо,Подлого долна...!!! Нали съм ти казвал хиляди пъти,че твоите коментарчета са кръгла " 0"..!!! И ти самата си такава- Евроатлантическо МЕКЕРЕ...!!! Нека всяка държава сама да избира своите решения без диктат,за да е независима...!!! Това пинятно ли ти е като материя...???
  • 28 Danke

    2 0 Отговор
    САЩ направиха всичко за да сме на това дередже. Теее педалите унищожиха България.
Новини по държави: