Last news in Fakti

10 Септември, 2019 10:18 2 221 2

САЩ са изтеглили основен агент от Русия

  • сащ-
  • агент-
  • русия

Решението е взето преди две години

САЩ са изтеглили основен агент от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са изтеглили един от основните си източници на информация в руското правителство през 2017 г., заради притеснения от управлението на президента Доналд Тръмп, съобщи CNN.

Това твърдение се споделя от източници от администрацията на Тръмп. Според представител, участващ в разговорите, е имало мнение, че служителят трябва да бъде изтеглен, отчасти защото на президента и неговата администрация не може да се има доверие.

Решението е било взето след заседанието в Овалния кабинет през май 2017 г. Тогава президентът обсъди важна информация за терористичните групировки в Близкия Изток с руския външен министър Сергей Лавров и руския посланик Сергей Кисляк.

Някои фигури са били притеснени и от частната среща на Тръмп с руския президент Владимир Путин в Хамбург през същата година. Тогава е имало мнение, че той може да е обсъждал по неподходящ начин секретна информация с президента.

Президентът и малък кръг от официални лица са били предварително информирани за изтеглянето на източника.

Не се дава информация за това каква е била дейността на лицето. Знае се, че то е било успешно изтеглено.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    22 0 Отговор
    Американците са се вкарали в як филм-даже Холивуд не може да измисли по-безумен сценарии....
  • 2 Знам знам🙄

    17 0 Отговор
    Бравос и без тва нищо не правеше.😂🤣😂🤣 ама айде добре разбрахме че имате агенти.