15 Декември, 2019 17:07 1 223 3

Най-дългите преговори приключиха без споразумение

  • климат-
  • промени-
  • мадрид-
  • спораузмение

Вземането му е отложено за 2020 година в Глазгоу

Най-дългите преговори приключиха без споразумение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дълги и безрезултатни. Така накратко могат да бъдат описани приключилите днес преговори в Мадрид относно въпроса за климатичните промени. Дискусиите между представители на близо 200 държави продължиха 2 седмици. Бяха подписани редица декларации като такива за по-амбициозно намаляване на парниковите газове и за подпомагане на по-бедните държави, търпящи последиците от климатичните промени, но ключовото решение беше отложено за 2020 г. в Глазгоу.

Въглеродният пазар поставя цена на емисиите въглероден диоксид, основният газ, предизвикващ парников ефект, и позволява на страните и компаниите да търгуват с квотите за въглеродни емисии, които могат постепенно да се намаляват и така да се насърчава прилагането на нисковъглеродни технологии.

Европейски държави и други страни посочиха, че е по-добре да няма споразумение как да се управлява търговията на квотите за въглероден диоксид, отколкото да има слабо споразумение.

Към днешна дата светът е на път да постигне 3 до 4 градуса повишение, като последиците за много страни ще бъдат драматични.

Държавите, също така се ангажираха да заделят средства за най-уязвимите страни, за да ги компенсират за последиците от тежките природни катастрофи, което е един от най-належащите проблеми на малките островни държави.

Природозащитниците обаче обвиняват най-богатите държави в света, че не се ангажират достатъчно с климатичните промени. Парижкото споразумение може да е жертва на катастрофа, при която виновникът е избягал, извършена от шепа мощни въглеродни икономики, но те са на грешната страна в битката, на неправилната страна на историята, каза Дженифър Морган, изпълнителен директор на "Грийнпийс интернешънъл".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШОПО

    4 5 Отговор
    не можеа а намерат тапа за вулкано дека пуши повече от немскио дизел
  • 2 това е

    4 0 Отговор
    номер на `мънгизи`!СО2 е скритият ключ към здравето?!Ефект на Вериго-Бор!.....
  • 3 Ввв

    2 0 Отговор
    Идиоти,еврогейовете искат да изтупат от данъкоплатеца поредните пари,зомбита дебилни!!!
Новини по държави: