Last news in Fakti

27 Декември, 2019 13:26 3 230 34

Световни сили започват мащабно военно учение

  • военно учение-
  • индийски океан-
  • омански залив-
  • русия-
  • китай-
  • иран
Световни сили започват мащабно военно учение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Започва мащабно военно учение „Пояс на морската сигурност“ в северната част на Индийския океан и в Оманския залив. В нещо ще участват военноморските сили на Русия, Китай и Иран. Екипажите на стражевия кораб „Ярослав Мъдри“, танкера „Елня“ и спасителния буксир „Виктор Конецки“ ще отработват заедно с колегите си от Китай и Иран съвместно маневриране, оказване на помощ на бедстващ плавателен съд и освобождаване на кораб от пирати.

„Целта на тези учения са мирът и стабилността в региона, борбата с тероризма и морското пиратство“, съобщи иранският посланик в Москва Казем Джалали.

Маневрите бяха планирани през юли по време на главния военноморски парад в Санкт Петербург и ще продължат до 30 декември.

САЩ ще следят ученията и ще продължат да работят с партньорите си за осигуряването на свободното корабоплаване по международните водни пътища, каза говорителят на Пентагона Шон Робертсън.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcanba

    34 9 Отговор
    сороснята е в траур.
    тролнята дари Сибир на Китай, а тук такива новини...

    Коментиран от #24

  • 2 Хрониките на Евразия

    13 42 Отговор
    Китай отказа на Русия ,разплащането между тях да се извършва в рубли , или юани..
    Искат РФ да си плаща дълга в долари ..
    Но вие , следващият път , когато китайците изпратят на три букви РФ , говорете си за съвместните учения ..

    Коментиран от #12, #13, #28, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Искам да отбележа

    8 33 Отговор
    Aз освен Китай ( то и за него е малко спорно, ама нейсе) друга световна сила не виждам...
  • 5 El chochone

    44 8 Отговор
    Аз знам само за две световни сили Китай и Русия! :)

    Коментиран от #9

  • 6 Маневрист съм и спирач съм

    4 16 Отговор
    Публикувано във факти.бг:... „Виктор Конецки“ ще отработват заедно с колегите си от Китай и Иран съвместно маневриране...тия па кви са..отишли чак до Индийския океан...да беа дошле на ''Подуене-разпределителна'' па да са праат на маневристи колко им дУша сака.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    ВОЙНАТА Е БИЗНЕС
  • 8 az #Победа75

    28 5 Отговор
    Айдееее, наглосаксите ще загубят контрола над Индийския океан....
  • 9 стоян

    3 24 Отговор

    До коментар #5 от "El chochone":

    До 5 ком -кумунисче -учи учи -и ще научиш коя е силата
  • 10 комунистите и русофилите

    8 14 Отговор
    може да бъдат изселени за много дълго време на някой остров в Индийски океан за да наблюзават отблизо и да се порадват на руската мощ. Това може да стане само за 24 часа и да бъде организирано от Държавна сигурност, жандармерията и тайните служби на вътрешни войски също и от военноконтраразузнаване, но те трябва много силно да го пожелаят в нета....
  • 11 Китайците идват

    7 13 Отговор
    Интересно на какъв език ще комуникират след като не щат да чуят за омразния им Английски Може би на глухоням с жестове
  • 12 gnom

    26 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на Евразия":

    Я пак оИгуФРЕН? Русия има дългове?? Към кого, щото официално тя няма такива, най-малкото пък към Китай! Китай може да има задължения към нея, но със сигурност си ги изплаща и със сигурност не в долари! Русия има над 450 милиарда резерви, за разлика от любимият ти говедарник с над 25 трилиона дългове, живеещ на гърба на света, включително и на България!
  • 13 Чайната ул. Бенковски 11

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на Евразия":

    Китай и Русия ще се разберат за разплащането между тях, но теб накрая ще те направят труден за разпознаване, все някой ще те намери, Станимире!

    Коментиран от #15

  • 14 ААААААА

    6 1 Отговор
    Световни сили..................
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 хихихиххи

    3 0 Отговор
    Гееее, малииий, въх!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ко, нее

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "НЕ ЗАПЛАШВАЙ истинските българи отворко":

    И какво ще види човека - соросоид с розови прашки на мотопед :)))) смешници сте сороснята, смешницииии...

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Русия е кочина

    7 10 Отговор
    Важното е танкер и влекач да имааааа

    Але ле майко ,световните сили с влекачите

    😂😂😂😂
  • 21 Я русский полюционер

    5 15 Отговор
    Жалко, че оня хвърчилоносач на ушанките, ЕДИНСТВЕНИЯ ИМ, изгоря, иначе можеше да участва в тия маневри и от безаналоговия му пушек да се чуди цял свят петролен кладенец ли се е запалил. И не е зле да внимават още някое корито да не им изгори, или да уцели някой овцевоз, че и без това са им кът коритата. А самолети е повече от ясно, че няма да участват, защото единствената тенекия 5-то +++++ поколение, която имаха, безславно си падна от самосебе си. Междувременно САЩ ще наблюдават ученията и нищо чудно да чуем за умряли от смях американци.

    Коментиран от #25

  • 22 ПЕННКО

    5 11 Отговор
    КИТАЙ СКОРО ЩЕ СТАНЕ СВЕТОВНА СИЛА, НО ОТКОГА РУСИЯ СЕ СМЯТА ЗА СВЕТОВНА СИЛА??Русия е регионална сила, която не от сила а от страх напада своите съседи за да не си поставят ракетите там великите сили, че и е спукана работата....
  • 23 Мухахахахахаха

    14 3 Отговор
    Воайорите от САЩ ще наблюдават и ще пълнят памперсите!

    Коментиран от #26

  • 24 Японеца

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Kcanba":

    Само ако знаеше колко си про.т?!Щеше да се самоуби.ш или да изчезнеш безкрайно..
  • 25 гостгост

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Я русский полюционер":

    Е как не ? Като видят Ярослав Мудри да го тегли буксира 😂

    Мурзилажа без буксир не тръгва никъде . И после викат :Ама ние имаме флот 😂😂
  • 26 ПЕННКО

    3 7 Отговор

    До коментар #23 от "Мухахахахахаха":

    Вие тук ще ги напълните!! Нали се сещаш че сте ни в ръчичките???Или духом си в Русия, но си самовнушаваш че и телом си там?? Тук си пиленце и си ни в ръчичките, като яйчице от гълъбче си ни в ръчичките....В железните национални лапи си ни и соросоидите ще ти се сторят като другарчета от детската гладина ако тези лапи на национализма направят СТИИИИИИИИИИИИИИИИИСС.....
  • 27 гостгост

    2 8 Отговор
    Какво е руски кораб да премине в стелт режим

    Тогава слагат от по сухите дърва ,да не пуши много 😃😃😃
  • 28 Ххх

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на Евразия":

    Нетният държавен дълг на Русия се е понижил до „отрицателно“ равнище за пръв път от 2014 г. насам, след въвеждането на антируските санкции заради анексирането на Кримския полуостров и началото на поевтиняването на нефта, пише руската информационна агенция РБК. „Отрицателното ниво“ се дължи на факта, че правителствените депозити вече надхвърлят равнището на нетния държавен дълг на страната.
    От средата на тази година държавният дълг в най-общия смисъл (вътрешните и външни дългове на федералното правителство, както и тези на регионите и общините) се е понижил под ликвидните активи на „разширеното правителство (федерално правителство, регионални и извънбюджетни държавни фондове“), показва информацията от руските финансово министерство и централна банка.
    С други думи, ако на Русия изведнъж ѝ се наложи незабавно да погаси всичките си дългове, това би могло да стане за сметка само на правителствените депозити в централната и търговските банки.
    Според изчисленията на руското икономическо министерство към 1 август тази година нетните активи на разширеното правителство (депозитите, от които са извадени дълговите задължения) са възлизали на 1.25% от прогнозния брутен вътрешен продукт (БВП) на Русия за 2019 г.
    Липсата на нетен дълг на Русия отразява нейната уникалност сред пазарите на развиващите се страни, коментирал е главният анализатор на инвестиционната банка „БКС Премьер“ Антон Покатович. По думите му международните санкции и ниските цени на петрола са прин
  • 29 Ххх

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на Евразия":

    . По думите му международните санкции и ниските цени на петрола са принудили правителството да трупа финансови запаси за черни дни и да поддържа строга дългова дисциплина. „Това, което беше направено в макроикономиката на Русия от 2014 до 2019 г., определено ще влезе в учебниците“, смята руският икономически министър Максим Орешкин.
    Този строг подход обаче си има и друга страна – липса на фискални стимули за развитието на икономиката. През 2017 г. анализаторите на Sberbank CIB посочиха, че Русия може да увеличи общия си дълг с 50%, без да заплашва финансовата стабилност и по този начин частично да реши проблема с бавния икономически растеж.

    Коментиран от #30

  • 30 СИМО

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Ххх":

    Оооо завалията -икономически разтеж чака

    На 6ти челен коловоз го чакай.
    В бюджета за 2020 на Русия е заложена прогнозна цена 196$за 1000куба газ. А според световни анализатори световната цена ще бъде около 90$. Катар ще увеличи износа си с 1,5пъти ,САЩ 2 пъти спрямо 19 г.

    Ето го разтежа ,пристига

    А завчера за да може Газпром да си плати транзитните такси на Украйна 2,9 милиарда са прибрали пенсионните фондове -парите на пенсионерите.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Питам

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "СИМО":

    Това чичко Шорош ли ти го пошушна на ушенцето ?

    Коментиран от #33

  • 33 СИМО

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Питам":

    Той самия -нали е играч

    Майтап . Прогнозите за цените ги има в Блумбърг и Голдман сакс.
    За бюджета на Русия в руски медии -включително начина по който са формирали бюджета.
  • 34 Diushevadez4283

    1 0 Отговор
    Otkoga rusia I kitai da s vetovvni sili.?
    Dedo tramp I'm nakaga samkzii I te falirat..
    Ne pishete gluposti.