14 Януари, 2020 18:00 1 591 0

Сепаратист номер 1 стана официално евродепутат

  • карлес пучдемон-
  • сепаратизъм-
  • каталуния-
  • испания

Карлес Пучдемон отново обвини Мадрид в неспазване на върховенството на закона

Сепаратист номер 1 стана официално евродепутат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Каталунският сепаратистки лидер Карлес Пучдемон пристигна в Европейския парламент и обвини Испания в неспазване на върховенството на закона. След като Съдът на Европейския съюз обяви, че той може да заеме мястото си като евродепутат, Пучдемон присъства на откриващата сесия на Европарламента в Страсбург.

При засилено медийно внимание, полицейска охрана и обграден от привърженици, Карлес Пучдемон влезе в сградата на Европейския парламент в Страсбург.

„Има страна – членка на Европейския съюз, която не спазва върховенството на закона в Европа. Това е Испания. Ние сме тук, за да припомним, че кризата в Каталуния не е вътрешнополитически проблем, а европейски“, заяви той.

Демонстрантите носеха каталунски знамена и настояха за независимостта на автономната област от Испания.

Миналата седмица испанският съд настоя ЕП да премахнат имунитета на сепаратисткия лидер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: