Last news in Fakti

26 Януари, 2020 12:05 2 991 22

Над 2000 заразени от коронавируса

  • коронавирус-
  • китай-
  • пневмония-
  • епидемия

Китай започва внос на медицинска екипировка

Над 2000 заразени от коронавируса - 1
Сники: ЕРА/БГНЕС

Броят на заразените с коронавируса в Китай надхвърли 2000 души. Информация, публикувана от Комитета по хигиена и здравеопазване на КНР, заболелите вече са 2027 души, а смъртните случаи – 57. По-рано китайските власти съобщиха, че броят на заболелите е 1975 души.

Подозрения за заразени с коронавирус има за 2700 души, но диагнозата им все още не е потвърдена. Над половината от случаите – 1052 души, идват от провинция Хубей, която се явява начална точка на разпространение на вируса. Следва провинция Джънзян със 104 случая и Гуандун с 98 заболели.

Случаи на заболели от новия тип вирус се наблюдават във всички китайски провинции, включително Пекин – 51 и Шанхай – 40 души.

С цел ограничаване разпространяването на коронавируса лекари съветват да не се посещават пазари, на които се продават месо и морски продукти, както и да се избягват масови културни мероприятия. Да се пие само бутилирана вода, а храната да е термично обработена преди консумация. Да се ползват маски и да се мият ръцете преди храна и след посещение на места с много хора.

Китай изпитва съществен недостиг на медицински защитни костюми и започва внос от чужбина. „Провинция Хубей се нуждае от 100 000 комплекти медицински защитни костюми на ден. Това е близо 3 млн. единици на месец. Само 40 китайски предприятия в 14 провинции могат да произевждат такава екипировка, която да отговаря на държавните изисквания. Тяхната обща производителна сила е близо 30 000 комплекта на ден“, каза китайският министър на промишлеността и информацията Ван Цзянпин.

След възстановяване на 40% от производството страната може да задоволи само половината от своите нужди, което е огромен проблем. „ще предприемем мерки за увеличаване на производството от 40% на 100%. Също така ще направим корекция в експорта на продукцията, така че да може да задоволим вътрешния пазар“, допълни Цзянпин.

Над 2000 заразени от коронавируса

Над 2000 заразени от коронавируса

Над 2000 заразени от коронавируса

Над 2000 заразени от коронавируса


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 info

    20 1 Отговор
    Смъртните случаи са три пъти повече от официално обявяваните.

    Коментиран от #8

  • 2 👑 ВИРУС

    14 3 Отговор
    Тоеа е само началото!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ВАНГА СЪМ !!!

    5 7 Отговор
    Коронавирус скоро и в България .....2020 или 2021

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Алфа Вълкът

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "info":

    Да не са х10? Голяма какафония се вдига за няма нищо.
  • 9 Нико

    13 2 Отговор
    Как само крият тези комунисти реалната бройка за заразените.Гледах един клип преведен от китайски на англииски и жената говореше за 90000 човека заразени. Как я мислите,ако само 2000 човека заразени ,а пък са блокирали 11 мил. човека и още 30 мил. под зоркото око на армията -карантина. Нещата са много по сериозни.В момента съм в Макау и излизат постоянно нова информация за този район. Клиповете които излизат в нета показват как падат по улиците като талпи и до там. Жената която казва за 90000 хил. е мед.сестра и показа по коридорите на болницата как лежаха на земята покрити с удеала много,много хора и също претупканата болница.Ужас!

    Коментиран от #20

  • 10 Севгин

    5 18 Отговор
    Дано да дойде и у Булгаристан да изтребе миризливите бугари ,та да има повече територия за турците
  • 11 Алфа Вълкът

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анти-кучкар.":

    Те тъй едно време изтрепали котките и като се размножили плъховете и заразата им прераснала в чума се прехвърлила по хората.

    Коментиран от #16

  • 12 Анонимен

    3 2 Отговор
    Има един филм,,,,, вирус,,,,,,, който казва истината....друг филм,,,,,, зараза,,,,,,изтребление на човечество..... А китайците са много ..... На нас вирус не ни трябва ..... Достатъчно е само да спрът водата и мора е готов.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гого

    2 2 Отговор
    това им го прати тръмп.ще им го върнат.погледнете леко назад

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анти-кучкар.

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Алфа Вълкът":

    Вълк ли си или вълчица не те знам но защо ми говориш за едно време за чумата? В сегашно време коя котка яде и лови мишки да не говорим пък за плъхове за борбата срещу плъховете има отрова която също действа и срещу вълци така че неставай по прост.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Алфа Вълкът

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Анти-кучкар.":

    Неграмотен човечец си с ниска обща култура. Тъкмо прегледах новините за тоя вирус, оказа се, че 90% от починалите са над 55г. Явно вирусът са си го измислели китайците да изморят пенсионерите, да си изчистят държавата. Дано да дойде и тук да намалее електората на БСП.
    Дано дойде тук и електората на БСП
  • 19 Наглец

    2 4 Отговор
    Голям праз тва не е сериозен вирус умират главно старци деца и хив позитивни или с хронични проблеми.Не е толко опасно за здрав човек.
  • 20 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нико":

    бил в Макау, а стига лъга :) ай пито ти и то ли е от Макау или се върна вече?
  • 21 Гледач

    2 0 Отговор
    Китайците да вземат нашето правителство. Тогава този вирус ще им се стори като летна хрема
  • 22 Върла сливова

    1 0 Отговор
    №9 сигурно мисли че Макау е някакъв нов вид безалкохолна напитка. Каквото и да е, идват трудни времена за проститутките(80% от българките "работещи" в чужбина "пристижна работа" - "ИТ, Банки, мениджерки" - ХАХАХА или нараво казано надуват свирките). Скоро ще трябва да "работят" с противогази със специална дупка отпред.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания