Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 10:20 3 628 54

Тръмп: Русия да спре зверствата в Сирия

  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • сирия

Американският президент разговаря с Реджеп Ердоган

Тръмп: Русия да спре зверствата в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ призова Русия да прекрати своята подкрепа към сирийските правителствени сили, съобщи Fox News.

Президентът Доналд Тръмп проведе разговор с държавния глава на Турция. Двамата обсъдиха последните събития в региона.

Тръмп е изразил загриженост за случващото се в района на Идлиб. Турските представители вече отправиха призив към руското правителство да спре подкрепата си към правителствените сили.

Американският президент заяви, че Русия трябва да спре подкрепата за зверствата в района. Турска делегация вече проведе разговори с руски представители.

Все още обаче не е постигнато споразумение. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу вече призова за спиране на офанзивата срещу бунтовнически групи в страната.

Русия твърди, че няма контрол за спиране на действията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ешреф ефенди

    10 77 Отговор
    Русия дане тества търпението на непобедимата велика Турска армия!Иначе с една заповед на моя лидер Ердоган Турската армия ще влезе в Русия и за 12 часа щея окупира и разгроми Руската армия!

    Коментиран от #3, #37, #48, #50, #53, #54

  • 2 Бачо Киро

    59 3 Отговор
    Що бе Дончо, нали зарязахте идилците, сега пак ли ви дожаля за тях? "Белите каски" нали ги бяхте приютили в Израел, що не си ги държахте там? В Идлиб цивилни няма, ИДИЛ неутрални не търпи така или иначе, та що ревеш? Ти отиде и избомби официални военни на определена държава, сега си седнал да се кахъриш за терористи, че и акъл даваш ... То ясно, че сума пари сте потрошили по ИДИЛ де, МакКейн и Хилари Клинтън си го признаха официално още преди години, ама било каквото било, преживей ги тея инвестиции ... Човек понякога губи, туй то.
  • 3 Бачо Киро

    58 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ешреф ефенди":

    Олеле мале ... На 4ти километър пак ли са разрешили на пациентите да ползват интернет?
  • 4 Мария Захарова

    59 5 Отговор
    Америте да спрът да снабдяват терористите с оръжие и да спрът да крадът сирийски петрол!

    Коментиран от #34

  • 5 КОНТРАТА

    28 1 Отговор
    Тази новина ми е дежавю!
  • 6 Знам знам🙄

    56 3 Отговор
    Смях бе братче. Ти ли ше говориш за зверства. Кой започна войната. Асад отказа скапани концесии и заробващи договори и айде внос на демокрацията. Кой създаде терористите бе гадинчо. Четем ние поназнайваме английски. Знаем ви много добре политиката и долните тактитки за дестабилизация. Ама па егати лицемерието вече.

    Коментиран от #7

  • 7 Бачо Киро

    36 2 Отговор

    До коментар #6 от "Знам знам🙄":

    Смешното е, че дори не си правят труда да разкарат интервютата на МакКейн и Х. Клинтън от тубата, в които признават за създаването на ИДИЛ, финансирането, обучението и тн ... Работата после била "излязла извън контро" ... Да бе да .. Седят разни и си дрънкат глупости, а собствените им генерали, кандидат президенти - бивши секретари лично признават за ИДИЛ ... Ще кажеш, че МакКейн и Клинтън са руснаци ...

    Коментиран от #10, #11, #15

  • 8 стоян георгиев

    19 3 Отговор
    сети се тръмп ама късно.като се изтегляше от региона що не се сети за бъдещия дисбаланс бе ненормалник?сега призовавал!сащ не призовават бе тъпчо!призоваването обикновенно води до това диктаторите да си го преместят в другия крачол!тоя ненормалник дето го избраха в сащ едно свястно решеие не успя да вземе за 4 ри години.само щуротии!сега призовавал!

    Коментиран от #32

  • 9 Руските свине

    8 29 Отговор
    Са най-големите военнопрестъпници и трябва да бъдат съдени за шзв ршените от тях военни престъпления!

    Коментиран от #13

  • 10 Истината

    2 29 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    В тебота са руски фейкове бе путиноид.
  • 11 стоян георгиев

    4 32 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    стига лъгахте бе!идил има основен враг сащ.в началото на създаването и и укрепването русия и асад не я атакуваха,даже асад пусна всичките и потенциални лидери от затворите.аман от руски плоски щуротии!сащ и съюзници отвуюваха основните територии на идили и ирак и сирия.руснаците и асад взеха от идил само палмира и дер ес зоор,въпреки че можеше да воюват на воля с идилци.

    Коментиран от #24, #28, #43

  • 12 Анти милиционер

    18 2 Отговор
    Хаххаха.... еврейски геноциден джендър хахахаххаха.... Какъв клоун е перчемът.
  • 13 Анти наркоман

    22 5 Отговор

    До коментар #9 от "Руските свине":

    Хапчетата наркоман. Бягай при джихадистите да им помагаш!

    Как не те е срам бе идиот????????
  • 14 Соросня

    25 3 Отговор
    Любовта на сороснята към джихадисти и главорези е необятна.
  • 15 Да, направо олигофренска работа

    5 23 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Виж руснаците как набързо разкараха материалите където се казва, че вторият официален език в ИДИЛ е руският, както и, че повече от 40% от идилците са руснаци, както и, че командният им състав е от иракски военни обучени в Русия.

    Коментиран от #18, #22

  • 16 Грис

    26 0 Отговор
    Палячото /Трамп/пак е неподготвен.Всичи терористи са създадени в полигоните на сащ.За неграмотността на другарите от сащ не е необходимо да се обяснява.
  • 17 Бойчо

    4 0 Отговор
    За априлското въстание да му кажат на мустака. И как властта си брани територията. Нали той книги не чете.
  • 18 Монгола

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Да, направо олигофренска работа":

    Неграмотник, в РФ има 42 републики кои зовеш руснаци ингушите ли? Хахахаха колко си неграмотен, в ИД офи езика е шведски и норвежки!

    Коментиран от #26

  • 19 Yavuz

    7 15 Отговор
    Русия се надяваше териториите отнети от PYD PKK с помощта на САЩ и които са освободени от ТУРСКАТА АРМИЯ по късно да възвърне на Асад, но удариха на камък. Сега Ердоган даде ултиматум на Асад да се изтегли отвъд турските наблюдателни пунктове и в противен случай ще предприеме действия.

    Коментиран от #23, #39

  • 20 Borislav Popov

    2 19 Отговор
    Руcия дaнe тecтвa търпeниeтo нa нeпoбeдимaтa вeликa Турcкa aрмия!Инaчe c eднa зaпoвeд нa мoя лидeр Eрдoгaн Турcкaтa aрмия щe влeзe в Руcия и зa 12 чaca щeя oкупирa и рaзгрoми Руcкaтa aрмия!
  • 21 Borislav Popov

    4 19 Отговор
    Дядо Мустафа беше прав, че руснаците са предатели!

    Коментиран от #52

  • 22 Бай хой

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Да, направо олигофренска работа":

    Наистина има от руски произход обаче са опозиционери на управляващите и подкрепяни от евроатлантиците. Справка един подобен бе наскоро застрелян в Германия и кой мислиш рева за него. Питай Деса.
  • 23 Бай хой

    21 1 Отговор

    До коментар #19 от "Yavuz":

    И какви действия ще предприеме Ернасран? Може би ще се изправи да чака пред тоалетната или ще проговори пак на руски. Сезона наближава, Ангелкова се надява на туристи и на евтини турски домати. Дали няма да се очертае силен сезон. Фесовете взеха вече да си ритат портфейлите.

    Коментиран от #25

  • 24 Бай хой

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Десо сащ обаче са агресор в Сирия. Финансират и въоръжават сепаратисти и превратаджии. Това какво общо има с демократичен процес. Като в Тайланд и Гватемала. Нищо не каза за подслушването на президента, за огласяване на СРС. За раздуханата интрига за назначението на адашката ти при положение че тогава не е била никаква на Радев и не е назначена от него. Нищо не каза и за вноса на боклук от Европа и Нигерия и за трафикираните чрез него наркотици. Изобщо си мълчиш за тия демократични успехи и постижения.
  • 25 Не знам

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "Бай хой":

    Може и да чака както предният път скрилият се в тоалетната. Ама видя ли го как хубаво на чист турски в Анкара поздрави аскера?
  • 26 Това няма значение

    0 5 Отговор

    До коментар #18 от "Монгола":

    Всички говорят руски.

    Коментиран от #29

  • 27 Гледач

    10 2 Отговор
    Само КРАВАРИТЕ ИЗБИВАТ и правят зверствата в Сирия
  • 28 Знам знам🙄

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Абе ти на прост ли се праиш що ли? Я виж кои точно стратегически нефтени територии завзеха САЩ. Аман вече. Колкото и да мислиш че ядем зеленото колците и корените а доматите ги фъргаме не сме чак толкоз прости. Идил стана враг на САЩ когато осъзнаха че са им помогнали точно до нефтените полета. Преди това идил беше борец за свобода от Асадско иго. Бунтовниците на демокрацията. Стига вече бе излагате се с тая демагогия. 3476
  • 29 Монгола

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Това няма значение":

    Това, че мякой говори руски език не го прави руснак бе неграмотен!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мехмед

    3 12 Отговор
    В крайна сметка Асад ще падне и всички ще се разберат.

    Коментиран от #33

  • 32 787

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Кога режеха гърла и ядяха сърца бяха терористи,сега същите тези са "бунтовници"!? Американска политическа конюктура ,сър!Умерена опозиция.Мястото на опозицията е в парламента, не с пушка и биз-бизе с Ал-кайда!
  • 33 Бай хой

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "Мехмед":

    А дали Ернасран няма да падне първи? Американците му вдигнаха мерника и е жив единствено заради благоволението на Путин. Както и Асад. Да припомня че сащ изпратиха изтребители директно да претрепят Ердоган. Такава директна атака против Асад все още не са организирали. Така че май Ернасран е с предимство на опашката за 40 девици.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Дддддд

    3 12 Отговор

    До коментар #4 от "Мария Захарова":

    В Сирия терористите са само от режима на диктатора Асад и тези от ислямска държава.И двете са покровителствени от Русия.Бойниците на ислямска държава са предимно руснаци,а терорстите от режима на Асад избиват предимно мирното население
  • 35 Асад си отива

    3 8 Отговор

    До коментар #33 от "Бай хой":

    А с него си тръгват и руснаците

    Коментиран от #44, #46

  • 36 Мехмед

    0 6 Отговор

    До коментар #33 от "Бай хой":

    Ердоган и да падне, политиката на Турция спрямо Сирия няма да се промени. Не виждам, какво общо има мнението ми за Асад с Ердоган и Турция. Ооо, да .... безкрайната ви омраза към турците.

    Коментиран от #45, #47, #51

  • 37 Българ

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ешреф ефенди":

    И Хитлер беше велик лидер...
    И Наполеон...
  • 38 Мечо

    4 2 Отговор
    Не си добре, Дони. Потърси помощ преди да е станало по-зле.
  • 39 Българ

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Yavuz":

    Руснаците продължават да бомбардира трорягите...
    Асад вчера пак е превзел няколко градчета,
    Не се впечатляват от истеричните изцепки на Ердоган🍅🍅🍅
  • 40 оня

    4 0 Отговор
    Хахахахххх мангала сънува мокри сънища:))
  • 41 dsсса

    6 0 Отговор
    Би било по-добре, господин Тръмп да бъде по-конкретен. Да каже конкретни случаи на зверства от страна на руските войски в Сирия. Доколкото не е споменал и доказал нито едно, то Русия няма основания да променя каквото и да било в действията си.
  • 42 Осман

    0 2 Отговор
    Велик лидер. Страхотен съюзник. Благодарим му.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 787

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Асад си отива":

    Асад никъде не отива,никъде не отиват и руснаците!Мина времето на социализма и братския интернационализъм,сега са само интереси , пари и влияние!Руснаците са добри ученици на САЩ!
  • 45 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Мехмед":

    Явно нещо не вдяваш. Можеш ли с примитивния си мозък да възприемеш действителността? Не знаеш ли какво се случи с държавите където "диктаторите" бяха умъртвени от краварите? Например Ирак, Либия. Нима искаш това да се случи и с турция.
  • 46 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Асад си отива":

    Ама те тръгнаха да си ходят и ким, и Мадуро, и Хомейни. А някъде пък някои си отидоха никой не е вечен. И Саддам и моамар а руснаците май се завръщат.
  • 47 787

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Мехмед":

    Не те мразим ефенди,просто не е зле понякога да си събираш устата!Вие знаете защо!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    САЩ СЪЗДАДЕ " ИДИЛ" И РУСИЯ ГО СМАЗА !!! КОГАТО АМЕРИКАНСКИЯ ИДИЛ УНИЩОЖИ ПАЛМИРА И "ИЗНАСИЛИ " ЯЗИДИТЕ САЩ СЕ ПРАВЕХА НА "ТАПИ" , А ДНЕС ПЛАЧАТ С КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ !!!! ОБУВКИТЕ НА БОЙЦИТЕ ОТ ИДИЛ /ДНЕС В АЛЕПО/ БЯХА ОТ "ПУСТИННА БУРЯ НА САЩ"- С ЖЪЛТИТЕ ПОДМЕТКИ / НЕ МОГЛИ ДА ЕВАКУИРАТ РЕЗЕРВИТЕ СИ / И НАРЦИСИТЕ -ЯСТРЕБИ СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ НАРОДИТЕ СА ПО -ТЪПИ ОТ ТЯХ !?!?!?
  • 50 Аха да

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ешреф ефенди":

    Че влезе кат китайчетата нявга и нема да се върне .Лошото е ,че потуристите че изчезнат за винаги.А туй нее убаво,ко са виновни децата заради ищаха на един алчен лумпен?
    Справка чичко ти гугъл.
  • 51 Е не така де

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Мехмед":

    Нема омраза бре пич.
    Ко са виновни обикновенните хора(мюсулмани,християни,будисти и още какви ли не религии,те нямат нищо общо с такива лумпени мислищи се за императори на света.
  • 52 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    А бе тъпанар ти май терористите защитаваш а?
    Толко ли си лабилен и глупав та плямпаш ко ти напишат или по рождение си такъв.
    Толко ли си закъсал или просто си прост та не мож да си намериш работа та разчиташ на жълти центове а?
  • 53 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ешреф ефенди":

    Колкото и хубаво да звучи няма как да стане!
  • 54 Toni

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ешреф ефенди":

    Абе ти малоумен ли си бе, Русия е най могъщата страна в света по армия, бойна техника и въображение. Тука говорим за ядрена ракети. Чувал ли си за ядрена война.Ердоган само може на Велика Русия да му пръдне на оня, с коня.