9 Април, 2020 13:34 2 132 4

Конте: Италия може да облекчи някои коронавирусни мерки до края на април

  • италия-
  • конте-
  • коронавирус-
  • мерки

До края на април Италия може да започне постепенно да премахва някои ограничения, въведени с цел овладяване на коронавируса, при условие че разпространението на болестта продължава да се забавя, заяви премиерът на страната Джузепе Конте в интервю пред BBC в четвъртък. Това предаде Reuters.

„Трябва да изберем сектори, които могат да рестартират дейността си. Ако учените и медиците потвърдят, може да започнем да облекчаваме някои от мерките до края на този месец “, каза Конте.

Той предупреди обаче, че Италия не може да свали гарда и ограниченията ще бъдат премахвани постепенно.

В сряда страната е регистрирала 542 смъртни случая от COVID-19, в сравнение с 604 от предишния ден. Общият брой на починалите от коронавируса в Италия вече е 17 669. В интензивно лечение пък има 3 693 души, което представлява спад, в сравнение с 3 792 във вторник. Това е пети пореден ден на по-малък брой пациенти с интензивна грижа.

Спадът вдигна надеждата, че вирусът вече започва да изчезва благодарение на общодържавната карантина. Въпреки това, в сряда новите случаи на заразата бяха 3 836, в сравнение с 3 039 във вторник. Общият брой на потвърдените случаи достигна 139 422, което прави Италия третата най-засегната държава в световен мащаб след САЩ и Испания.

Блокадата на страната бе въведена на 9 март. Две седмици по-късно Конте обяви, че неключовите сектори, включително производството на автомобили, облекла и мебели, ще трябва да затворят.

Бизнесът в индустриалната северна част на Италия призовава правителството да им позволи да отворят отново фабриките си, за да предотвратят икономическа катастрофа, въпреки че този регион е най-силно засегнат от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    2 1 Отговор
    Ти бе Конти, питал ли си наш мон женераль и Бибитко преди да дрънкаш глупости по телевизията бре серсем!
    Найш кво ше стане, ако биби се метне на жипката с мопса дето все му се вре из краката и дойдат в тая Италия кво ше стане вей!
    По телевизията има право до говори само женераль - коремен хирург и то само ако е шеф на ЩАБ!
    Ти КъФ си бе, ЩАБ имаш ли?
    А Женераль - коремен хирург имаш ли, а?
    Айде бързо се скривай да не ти сложи женерала сега една карантинка от политиката!
    Ааааа, ха! Глей го ти, мерки щял да облекчава!
  • 2 Нашето стадо.....

    0 2 Отговор
    И тази свобода ни е многоооо.....беее.....
  • 3 предател

    0 0 Отговор
    Пазете си журналистите бе тъпако.
  • 4 Димитър

    0 0 Отговор
    Намерете си преводач новите случаи не са 3836 това е общо случаи на излекувани починали и новозаразени за един ден за вчера ново заразените са 1195 починали са 542 а излекувани те са 2099