Last news in Fakti

14 Април, 2020 11:56 1 889 22

Тръмп очаква още намаляване на петрола

  • сащ-
  • опек-
  • петрол

Той смята, че добивът може да бъде ограничен с 20 млн. барела

Тръмп очаква още намаляване на петрола - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в понеделник, че групата на петролните производители "ОПЕК +" се стреми да намали добивите си с 20 милиона барела на ден, удвоявайки официално договорените 10 млн. барела, съобщи БНР.

"След като участвах в преговорите, меко казано, представителите на "ОПЕК +" искат да намалят производството си с 20 млн. барела на ден, а не с 10 млн. барела, както официално се отчита", написа Тръмп в Туитър.

"Ако се случи нещо близко до това, и Светът се завърне към бизнеса след бедствието Covid 19, енергийната индустрия отново ще бъде силна далеч по-бързо, отколкото се очакваше досега. Благодаря на всички, които работиха с мен по възстановяването на този много голям бизнес, по-специално на Русия и Саудитска Арабия", допълни той.

Разсъжденията му са факт, след като в неделя групата, състояща се от Организацията на страните износители на петрол, Русия и други страни, заяви, че се е съгласила да намали производството с 9,7 милиона барела на ден през месеците май и юни.

Междувременно министърът на енергетиката на Саудитска Арабия принц Абдулазиз бин Салман заяви, че Рияд е подготвен за повече намаления на производството на петрол през юни, ако е необходимо това и ако другите производители декларират подобни мерки.

Той разкри също така , че група на най-развитите държави в света Г-20 се е съгласила да намали доставките с общо 3,7 млн. барела на ден.

Принц Абдулазиз изчисли, че общите съкращения, споделени между ОПЕК и нейните съюзници ("ОПЕК +"), страните членки на Г-20 и покупките на петрол за попълване на стратегическите резерви с около 200 млн. барела през следващите няколко месеца ще възлязат на 19,5 млн. барела дневно.

В допълнение саудитският министър на петрола добави, че след изтичането на сделката в рамките на "ОПЕК +" кралството няма да отлага плановете да увеличи капацитета си за добив на петрол до 13 млн. барела на ден.

Коментарите допринесоха за нов опит за поскъпване на петрола, като фючърсите на петрола брент нарастват с близо 2% към $32 за барел, докато тези на американския лек суров петрол - с около 4% към $23,65 за барел.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Секретар на Сорос

    14 23 Отговор
    Петролът е основният поминък на Братска Русия, тя няма друго производство и на тази цена ще загине!!Още повече, че единствената дейност, която може да се извърши в момента в Русия е някой да се изкара кучето на 100 метра от дома!Извинявам се, но пропуснах да кажа, че парад на победата в Русия повече няма да има!😁 Но затова пък при нас в България на шести май ще се празнува Гергьовден и ще има парад за празника на Българската армия!😁 Открийте разликите между Русия и България, никак няма да ви е трудно!

    Коментиран от #2, #8, #19

  • 2 слаботоков

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Секретар на Сорос":

    Секретарю, абе ти голям специалист се извъди! От къде черпиш тази информация! ??? Достоверна ли е????
  • 3 А стига бе

    15 1 Отговор
    Сороси-ключовите думи тук са на Тръмп"благодаря на Русия и т.н..." --излиза че точно Тръмп е молил за съкращаването на добива-а не както вие пищяхте,че Путин се бил натискал...-дотук с вашите НПО-партенки...Сега да видим Хрониките и гост какво ще пишат тук-или както обичайно ще си трайкат...?
  • 4 Даммммммм

    13 1 Отговор
    Умря още една НПО мантра на соросите-Тръмп благодари на Путин за съкращаването на добива.Схващате ли сороси какво означава това? Че точно Тръмп се е молил на Путин-изводите си правете сами
  • 5 123

    11 1 Отговор
    Те нашите сорсоджендъри са малоумни.
  • 6 Георги

    10 3 Отговор
    Ще разочаровам доста, но парад ще има, и образно казано за световен мащаб-парада води Путин, не някой друг, и бъдещето е в Русия и Китай

    Коментиран от #12

  • 7 Питам си

    9 1 Отговор
    Я каква соросоидна тишина-що така бе Хрониките на Евразия,Борислав Попов,гост...? Само питам бе-за един приятел бе?
  • 8 А си знаеш

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Секретар на Сорос":

    Петролът е 36% от доходите на Русия...отук нататък всичко което си написъл се обезсмисля.Статистика: Русия-1 място по зърнодобив.4 място по месопроизводство.3 място по риболовна промишленост.2 място по продажба на оръжие.1 място в атомната промишленост.5 място в корабостроението.3 място по добив на ценни метали...-в света...да продължавам ли? има още много...?

    Коментиран от #10

  • 9 ****

    10 4 Отговор
    Сащ и С.А. се пробваха пак същият номер да приложат когата фалираха СССР,но този път номера не мина,и самите те попаднаха в собственният си капан,Путин не е оня белазания или Елцин.Сега тези са на колене и се молят ,иначе фалита им е в кърпа вързан,сега те изтеглиха късата клечка.

    Коментиран от #11

  • 10 сдасадсад

    4 12 Отговор

    До коментар #8 от "А си знаеш":

    С други думи русия не произвежда нищо ,а само точи на готово дадените й ресурси.И това ако не е пример за страна пълна с население което е закърняло ,няма кое друго.И какво разбираш ти под това ,че били първи в атомната промишленост ? По този критерии русия е много зад САЩ ,Китай,Франция и Япония.

    Коментиран от #13

  • 11 сдасадсад

    2 11 Отговор

    До коментар #9 от "****":

    Цената на петрола не може да повлияе дори и малко на американската икономика.Икономиката на САЩ е съставена от всичко ,а петрола е едва 4-5% от икономиката.Петрола може да фалира единствено подобни държавички като русия които разчитат само на него ,защото не произвеждат нищичко.
  • 12 Писна ми от руски подлоги

    2 13 Отговор

    До коментар #6 от "Георги":

    Ибрик не бутай русия при големите.Самата русия има едно фалирало бъдеще и нищо повече.И какво бъдеще може да са те за който да било ,като са по-бедни,по-мизерни и по-недоразвити от Джибути ?! Вие руските слуги въбоще четете ли си глупостите като ги пишете.Ти още малко ще изкараш и ,че бъдещето е в Сомалия.
  • 13 И ти а си знаеш

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "сдасадсад":

    Еми май си от"умните" драскачи-зърнодобива какво е? корабостроението какво е? оръжейната промишленост какво е? атомната промишленост какво е? --да питам ли още? а тролчо..?

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 123

    2 0 Отговор
    Защо ме триеш
  • 17 Бай Манчо

    11 4 Отговор
    Къде отиде шистовата технология :)))) нали щяха да "удавят" света с евтин петрол газ и каквото се сетиш , май нещо не се чува за рекордни добиви , а само за фалити . Там го стяга чепика този с перчема , че иначи преизбиране няма да има .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Олег

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Секретар на Сорос":

    Разликите... Русия: ядрена държава с армия от коя всички треперят, простираща се на 10 часови пояса, най-големия износител на пшеница в света, притежаваща несметни природни ресурси от нефт, газ и въглища, а в Байкал се съдържа една четвърт от сладководните ресурси на планетата.

    България: хахахахаха

    Коментиран от #21

  • 20 важна информация

    4 1 Отговор
    Значи още намаляване на долара.С една дума който има долари гори.
  • 21 Китаец от Сибир

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Олег":

    Е къде сравняваш България с русия ? България няма претенции за каквото и да било.Малка държава е с малко население.Сравнявай русия с водещите страни,защото картинката там е трагична.Извода е ,че русия мижава страница с мижава икономика ,със стандарт на живот като този на Ливан и с технологичното развитие на Филипините.Не знам кой и какво трепери от нея ,ама се вижда ,че само с един шамар от санкции и русийката отива на вятъра.Русия е един регионален окупатор с ограничени възможности,мизерстващ народ и разпадаща се държава,нищо повече.
  • 22 Грую

    0 0 Отговор
    Не намаляване ами да се спре! Както и да се спре горене на въглища и хвърчене със самолети, че изгоряхме. На село с мотиката на рамо и толкоз! Купона свърши!