Last news in Fakti

7 Юни, 2020 22:09 3 000 5

3 неща, които трябва да направите след карантината

  • aleteia-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • семейство-
  • малки радости

Малките удоволствия в живота не са даденост

3 неща, които трябва да направите след карантината - 1
Снимка: Shutterstock

Месеците на изолация и карантина бяха трудни по редица причини. Липсваха ни приятели и семейството, социалните контакти, както и обичайните неща, които правим в ежедневието си. Със затоплянето на времето и вдигането на голяма част от карантинните мерки срещу коронавируса, можем отново постепенно да се върнем към „нормалността”. Сега е времето да направим няколко неща, които ще се отразят благоприятно на живота ни, пише Aleteia.org.

Дайте на децата възможност свободно на играят

Карантината се отрази негативно на децата толкова, колкото на родителите им. Експерти от дълго време алармират, че малчуганите се нуждаят от време единствено и само за игра – без да мислят за училище. Заради променения начин на живот през последните години много деца имат все по-малко време за безгрижна игра. А именно тя допринася за когнитивното, социално, физическо и емоционално здраве на детето. Поради това експертите са сигурни, че времето за безгрижна игра е изключително важно за малките.

Вечеря заедно със семейството

Преди коронавирусната пандемия и последвалата карантина много семейства поради различни причини рядко сядаха на масата да вечерят заедно. Забързан живот, стрес в офиса, работа до късно... Е, карантината принуди много семейства да седнат да ядат заедно. След вдигането на ограничителните мерки тази традиция трябва да продължи. Поговорете на масата как е минал денят ви, обърнете внимание на това от какво се вълнуват вашите деца – това ще заздрави семейството.

Малките радости в живота

Само преди няколко месеца излизането на кафе с приятел, отиването в кварталния парк или дори на фризьор изглеждаха най-баналните неща на света. Заради коронавируса обаче се видя, че те не са даденост. След карантината е хубаво да се замислим, че тези малки удоволствия в живота не са даденост и трябва да ценим повече малките радости. Много хора по време на пандемията мечтаеха просто да имат отново възможност да отидат на кафе с приятел и да си поговорят за нещата от живота. Е, сега имаме тази възможност, нека да я ценим и да ѝ се наслаждаваме.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светият препуциум

    9 3 Отговор
    Първо и най-важно: пречукай тъпа мисирка
  • 2 Тъпа мисирка съм

    7 6 Отговор
    Проста съм и пиша писквили.

    Коментиран от #5

  • 3 Asdfg

    12 0 Отговор
    И още едно много важно нещо е, след карантина Гешев да се събуди! Спиш, Гешев. ОПГ Гешев...Менда, Владко, Васко, Севда, Бочко.
  • 4 Хокхок

    6 4 Отговор
    Явно за някои е имало истинска карантина с дълбоко потапяне и противогази.Сега обяснете на децата си,защо трябва да вярват и те в измамници,за да бъдат като мама и тате страхливите мишки
  • 5 За тъпи тулупи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тъпа мисирка съм":

    Не се спряхте