Last news in Fakti

19 Юни, 2020 21:40 2 525 2

За майките: Най-добрият начин да заредите батериите

  • aleteia-
  • майки-
  • съвети-
  • почивка-
  • време за себе си-
  • семейство-
  • религия-
  • молитва

Отделяйте повече време за себе си

За майките: Най-добрият начин да заредите батериите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вашите приятели, родители и доктори ви казват, че трябва да отделите малко време за себе си. Но между работата, домакинството и грижата за децата все не ви остава време за това. Дори ви се струва, че е невъзможно. Aleteia.org дава съвет как да отделите време за себе си, за да заредите батериите и да не се чувствате виновни от това.

Започнете с малки крачки

Отделянето на време за себе си и поставянето на това в списъка със задачи определено си заслужава. След като откриете ползите от това не само за вас, но и за вашето семейство, взимането на малка почивка ще се превърне в нещо естествено. Как обаче да се възползвате максимално от това време? Първо трябва да разберете какво ви доставя удоволствие и кое е това нещо, което вдига настроението ви. За всеки човек тези неща са различни – може да е фитнес, четене на книга, молитва или вечеря с приятели. Експерти съветват майките да започнат с малки стъпки – например да изпиете кафе в хола, да се разходите около къщата, да прочетете глава от книгата, да си вземете горещ душ или да се помолите. Постепенно ще разберете кое ви кара да се чувствате добре. Има две важни условия това време да се превърне в истинска почивка – да бъде редовно, и да бъде източник на спокойствие.

Никакво чувство на вина

Вашите близки също печелят от това, че вие сте си починали. Без тази малка почивка рискувате да се превърнете в напрегната майка и съпруга. Френска авторка, занимаваща се с тези въпроси, споделя: „За мен е важно първо да поставя Бог, а на второ място – да се погрижа за себе си. Отделям време за грима си, или за една хубава закуска...” За да може една майка да даде най-доброто на близките си, първо тя трябва да получи тези неща за себе си.

Неизчерпаемият източник: Исус Христос

Достатъчна ли е релаксацията за пълното развитие на личността? За християните редовното отделяне на време за молитва или вътрешен разговор с Бога може да е особено богат и успокояващ източник на сила. Чрез молитвата установяваме силна връзка с Бог, който може да направи всичко. Можем да отделим няколко минути на ден за молитва, или дори можем да участваме в молитвени групи с други майки. Отделянето на време за себе си чрез почивка и духовно израстване ще позволи на майките да дадат най-доброто на семейството си с радостно сърце.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баро Вкаров

    4 3 Отговор
    Предполагам, че ше си зареждат батериите през пърдялника!?
  • 2 габровец от варна

    6 4 Отговор
    Поредната евангелистка секта!!! Тия освен да зарибяват с простотиите си друго не правят!!!!Само да ме изтриеш.