2 Юли, 2020 13:57 1 873 5

Amazon дава по $500 бонус на своите служители

  • джеф безос-
  • amazon-
  • бонус-
  • пари-
  • служители-
  • еднократен бонус-
  • богатство-
  • амазон-
  • сащ

Компанията обяви, че ще разпредели $500 милиона за еднократни бонуси

Amazon дава по $500 бонус на своите служители - 1
Снимка: Shutterstock

Нетната стойност на богатство на Джеф Безос отново се увеличава до рекордно високи нива, след като преди година американският милиардер отстъпи една четвърт от дела си в Amazon заради споразумението за развод с вече бившата му съпруга, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Акциите на базирания в Сиатъл търговец на дребно поскъпнаха с 4.4% до рекордното ниво от  2878.70 долара за акция в сряда, като това увеличи нетното богатство на основателя на Amazon до 171.6 млрд. долара. А това надхвърля последния рекорд от 167.7 млрд. долара, който бе поставен на 4-ти септември 2018 г., показват данните на Bloomberg Billionaire Index.

Само през тази година той е увеличил богатството си с 56.7 млрд. долара, което е показателно за нарастващото социално неравенство в САЩ по време на най-тежкия спад на икономиката от Голямата депресия насам. Първичните публични предлагания и растящите цени на акциите доведоха до ръст в богатството на редица милиардери, докато десетки милиони хора в САЩ загубиха работата си в резултат от влиянието на пандемията.

През тази седмица от Amazon обявиха, че ще разпределят близо 500 млн. долара за еднократни бонуси от по 500 долара за повечето от служителите на компанията, които са на първа линия. Amazon успя да се възползва по най-добрия начин от коронакризата, тъй като пандемията ускори прехода към онлайн търговията. Повечето от хората, които увеличиха драстично богатството си през тази година, са от технологичния сектор.

Сред тях са главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, който добави 25.8 млрд. долара към богатството си от началото на годината, и основателят на Zoom Video Communications Ерик Юен, чието богатство се увеличи почти четири пъти до 13.1 млрд. долара. Нетното богатство на бившата съпруга на Джеф Безос – Макензи Безос, която придоби дял от 4% в Amazon, е на стойност 56.9 млрд. долара и така тя заема 12-то място в класацията на Bloomberg за най-богатите хора в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hahaaa

    5 1 Отговор
    Собственика "печели" сигурно по 5000$ (ХИЛЯДИ!) на минута!
    Бил подхвърлил на служителите си някакви си 700 лв бонус.
    Че и новина от това!

    СРАМ!!! ГОСПОДА, БРУТАЛЕН СРАМ!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Stéphanie 🎲

    2 0 Отговор
    Брех че скъперник ама😂.Как не го срам 😎Защо не напишат как се държи с работниците си и в какви условия работят? Като роби и по-колко милона печели на ден само във Франция.
  • 3 Аз пък

    1 0 Отговор
    не искам да ползвам услугите на Амазон...
  • 4 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Hahaaa":

    Амазон има близо 700 хиляди служители, неграмотнико 😉😉
  • 5 MAXTIX

    0 0 Отговор
    Не само амазон, и гугъл и файсбок и майкрософт правят същото. Жалко е че им разрешават да използват дигитални технологии за кражба на съдби и животи. Време е за ИСТИНАТА ! Време е хората да знаят, че живеят в дигитално робство като никое до сега.