Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 08:18 1 754 17

Безос дава $10 милиарда за борба с климатичните промени

  • джеф безос-
  • амазон-
  • amazon-
  • климатични промени-
  • милиарди

Климатичните промени са най-голямата заплаха за нашата планета, посочи той

Безос дава $10 милиарда за борба с климатичните промени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-богатият човек на света обяви, че през лятото ще разпредели 10 милиарда долара между учени, активисти и други организации, които се борят с глобалното затопляне, пише Би Би Си.

"Искам да се засили работата както по познатите начини, така и да се търсят нови способи за борба с опустошителния ефект на климатичните промени", казва Безос в свое изявление в Инстаграм. Състоянието на Джеф Безос е оценявано на 130 милиарда долара, така че 10 милиарда са около 8% от богатството на собственика на Amazon.

Някои от работниците в голямата компания призоваха шефа си да е по-ангажиран с борбата с климатичните промени. Имаше демонстративни напускания на работните места, както и интервюта на работници на Amazon в медиите. В сравнение с много други свръхбогаташи, Джеф Безос дава малко средства за филантропия, предаде БНТ.

Много наблюдатели критикуват Безос, че не се включи в инициативата на други милиардери "Обещание за дарение", които се зарекоха до края на живота си да дарят за благотворителност поне половината от големите си богатства. "Климатичните промени са най-голямата заплаха за нашата планета. Този фонд ще финансира всеки опит за реално опазване и съхраняване на природата", пише Безос в съобщението за голямото дарение.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синдикат на Ало Измамниците

    12 3 Отговор
    Грета Турнберг получи оргазъм след като научи......
  • 2 Джако

    8 8 Отговор
    А руските олигарси-грабители кога ще почнат да се разделят с част от заграбеното или не им стига за водка. Ето къде е разликата между изтока и запада.

    Коментиран от #9

  • 3 ТтТ

    4 1 Отговор
    С 10 милки могат бая дървета да се насадят, така че да има ефект. Ефект от организации...
  • 4 Гост

    6 2 Отговор
    Да живее новата инквизиция. Щял да дава милиарди на активисти. Що не ги даде за борба с рака или за залесяване или пък за образование на милиони неуки и множащи се безконтролно из Африка?
    Едно време са ги давали на Ватикана, сега на зелени престъпници смятащи се за богоизбрани и превърнали псевдо екологията в бизнес.
  • 5 Именно

    6 2 Отговор
    Евала! Дано ги използват по предназначение!
  • 6 Кой68

    1 3 Отговор
    Популизъм......Спира се развитието на технологиите и техническия прогрес...Връща ме се към камената ера и готово?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    1 1 Отговор
    Да дадат тези пари на Грета Тумберг. Родителите и, които са милионери успяха вече да увеличат още доходите си от нейните турнета. Те пуснаха запазена марка Грета Тумберг. Сега с гласът на това умствено болно момиче ще ни се натрапва чие производство в дадена държава да има Зелена светлина и кои дейности ще видят до застрашителните климатични проблеми. Няма нужда от истински учени.Грета и други умници от отборът на Сорос набързо ще ни обясняват нещата из екологията.
  • 9 Румяна Костова

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джако":

    Русия като икономически не силно развита страна не застрашава за сега Световната екология. На прицел ще бъдат Китай и Индия.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Русия както е икономически неразвита , така изгаря петрол и газ колкото цяла Европа !! Елементарна сметка показва , че Газпром примерно добива над 500 млд куб газ годишно , а изнася за всички пазари под 240 млд куб , другите се изгарят в Раша !! Абсолютно същото е с другите производители , даже по-малките нямат достъп до износ и особено газа, който го има дори в петролните находища просто се изгаря на място за по-евтино !! Там думите енергийна ефективност са непознати , да не говорим , че две трети от Раша имат нужда от отопление почти целогодишно !!! Така че Раша си е един от най-големите замърсители и такъв ще си остане дълго , щото в Кремъл имат сметка да се гори повече и петрол и газ , че и въглища !!

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    4 0 Отговор
    Само да напомня на тия дето плюеха , че Безос е дал 165 милиона за имение !! Това е единственото имение , което е купил , а той е дал освен тия 10 МИЛИАРДА поне още толкова досега за други цели и ще даде още няколко пъти по толкова в бъдеще !!! А колко дадоха за бъдещето на човечеството китайски , руски , арабски милиардери ??? КРЪГЛА НУЛА !!!!! И няма и да дадът !!!

    Коментиран от #15

  • 12 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Грета още не е алармирала, че изгарянето на газ е първостепенно за климатичните промени. Не избързвате ли малко с обвиненията срещу Русия? Все пак тя е номинирана за Нобелова награда, не Вие. Модно е да се говори, че въглищата и други промишлени ороизводства са страшилище за климатичните промени, а не колко газ горят в Кремъл.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    А кой е казал , че Раша гори само газ ???? Напротив той е най-малкото , което се гори там !! Петрола и въглищата са в ПЪТИ ПОВЕЧЕ !!!! Дори в Москва и Петрбург има тецове на въглища , да не говорим , че дори влаковете 90% са на дизел , а разстоянията са колкото пет пъти да минеш Европа открай до край !!! За коли , камиони и даже самолети да не говорим , щото всички знаят какъв им е разхода , особено в такива условия , дето зимата не се гасят с месеци !! И цените на бензина и дизела , както и на газа се държат нарочно ниски за реклама на правителството , което естествено води до никакви икономии !!
  • 14 месара

    1 0 Отговор
    наще милионери климатичните промени и хора в нужда, не ги вълнуват!
  • 15 Сдадсас

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Е за какви руски милиардери говорим...Най богатия руснак има по-малко пари от колкото дарява Джеф Безос.(не бройм путин).

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Сдадсас":

    Еми нищо де , да не дава 10 милиарда , да даде 10 милиона поне !! Ама дръжки , ще ги даде за дачи на Бахамите и яхти !!
  • 17 мДа

    0 2 Отговор
    Дано не сте толкова глупави и да вярвате, че някой ще се раздели с 10 милиарда, за благото на човечеството.