Last news in Fakti

4 Юли, 2020 12:42 10 827 158

В България 6 лева за барбарон, а в Гърция 3 лева за чадър с два шезлонга и кафе

  • барбарон-
  • гърция-
  • плаж-
  • промоция-
  • аспровалта-
  • кафе-
  • туризъм-
  • туристи-
  • шезлонг

В Аспровалта предлагат големи отстъпки, за да привлекат туристи

В България 6 лева за барбарон, а в Гърция 3 лева за чадър с два шезлонга и кафе - 1
Снимка: Shutterstock

Докато по българското Черноморие дребни тарикати правят всичко възможно, за да отблъснат туристите, в съседна Гърция за поредна година предлагат по-добри условия за туризъм. Не са изненадващи и километричните опашки на българо-гръцката граница.

В Аспровалта, където е обичайно през юли да гъмжи от туристи, тази година се радват на всеки новопристигнал българин, румънец или македонец. Коронавирусната пандемия се отрази негативно на гръцкия туристически сектор. Голяма част от къщите за гости отварят сега, а заведенията привличат с много промоции. На плажа също са готови на необичайни отстъпки. Само за да се задържи туристът тук, му предлагат чадър, два шезлонга и кафе срещу 1,50 евро, предаде Haskovo.live.

И въпреки това плажове са почти празни, а част от заведенията на брега не са отворили. Местните са убедени, че тазгодишният сезон е на загуба, но поне се надяват да не е голяма. Разчитат много на туристи през август. Аспровалта е предпочитана от семейства с малки деца, защото е спокойно място за почивка. Сега обаче спокойствието се казва пустош. В селището с близо 1300 жители няма хотели на брега. Има къщи за гости и вили, които се освежават всяка година, за да привличат почиващите.

От браншовата организация на хотелиерите в област Еврос-Гърция отчитат, че едва 70% от хотелите са отворили. Те обаче са заети само на 20%. В момента масово се отказват резервации от румънски туристи. А гърците с тревога отчитат, че англичаните, които друга година заемат второ място сред чуждите туристи в Северна Гърция, сега въобще ги няма. Няма изгледи и да дойдат.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    58 179 Отговор
    Храната и спането са три пъти по скъпи в любимата ви гърция

    Коментиран от #2, #12, #17, #25, #47, #107, #157

  • 2 Варна

    135 20 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Не мога да разбера нашето море ли не си наближавал или гръцкото...а може би и двете?

    Коментиран от #56

  • 3 до Жоро

    44 119 Отговор
    Тия с минусите са същите с щайгите домати,лютиници и прочееееее...

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    100 16 Отговор

    До коментар #3 от "до Жоро":

    Май ти си с щайгите и бурканите
  • 5 Те хубаво предлагат, а на вас

    31 152 Отговор
    Някой плаща ли ви да рекламирате Гърция от дутрин до вечер. Ако можех, щях да приема закон за национална лоялност и на такива като вас щеше да им се стъжни!

    Коментиран от #8, #14, #130

  • 6 гост

    36 127 Отговор
    Аре стига с тая Гърция? Я кажете кой от гръцките туроператори ви плаща за тия статии? Кажете и че на такъв плаж,ако не платиш шезлонг,няма как да легнеш на нещото наречено ,,пясъчна ивица,, щото просто пясък няма..Не казвам че и у нас всичко е цветя и рози, ама намерете нещо хубаво и тук.

    Коментиран от #151, #158

  • 7 Жоро

    17 59 Отговор
    Тука нощувка в стая с три легла е 50 лева а там колко е?

    Коментиран от #30

  • 8 Гост

    81 7 Отговор

    До коментар #5 от "Те хубаво предлагат, а на вас":

    Ако не си ходил и на двете места, за да направиш разлика от Ганьовщината до истинските места за туризъм естествено, че такива глупости ще пишеш...

    Коментиран от #146

  • 9 Гост

    95 10 Отговор
    Аз лично в Гърция не съм бил . Но много от проятелите ми даже повечето предпочитат Гърция. Не толкова заради цените а заради самото обслжване.
  • 10 Някой

    28 87 Отговор
    Продължавайте да плюете Българското море.Само така ще помогнете на Гръцката бедна държавица!!!!!

    Коментиран от #19, #112

  • 11 директно от Аспровалта

    33 46 Отговор
    Аспровалта е сръбско-българска колония ,презастроена (до на 3 км. от брега) с паянтови къщета (доста опърпани и неподдържани) ,гръцката салата е 8 евро ,патрончето узо е 8 евро ,рицината (0.5) е 4 евро ,бирата (наливна) е 4 евро ,дюнера (гирос) е от 4 до 8 евро (в зависимост дали е в чиния или е като сандвич) ,шишчетата (сувлаки) са пак са по толкова ,калмарите са по 9 евро ,а октоподчета и разни рибоци (без цацата - гаврос) са м/у 11 и 30 евро. Иначе - плажа е супер ( е ,има камъчета ама се търпи) и е празен. Заповядайте.
  • 12 радев

    97 11 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Ако сравняваш хотел в Гърция с квартира на Обзор - да по скъпо е.Ако сравняваш хотели и ресторанти като цени в България и в Гърция няма голяма разлика.
    А за обслужването в България не искам да говоря.

    Коментиран от #15, #63

  • 13 иван

    30 21 Отговор
    Бедняци не завиждайте ще ходим и в Гърция и в България и по надалеч
    Панелни кочове да не се обаждат

    Коментиран от #28

  • 14 Виж ся

    92 10 Отговор

    До коментар #5 от "Те хубаво предлагат, а на вас":

    Не може мутрата с хотела дето сме го построили всички българи, да иска да му ходим на хотела и да се прави на пич, щото намерил далавера, как да вземе без пари държавния хотел дето сме го строили! Та ако той се мисли за богоизбран че ни е излъгал всички веднъж! Кажи му че ще си ходим по чужбина, и няма да ни лъже втори път! А преди да си направиш законите лоялни, направи си закони за лоялно придобитите хотели и собствениците им, пък после търси нас! Гадно е да ни вземеш хотела, а после да не ти го посещаваме! Аде лек ден, влизам да се къпя!
  • 15 Жоро

    12 36 Отговор

    До коментар #12 от "радев":

    гръцката салата е 8 евро ,патрончето узо е 8 евро ,рицината (0.5) е 4 евро ,бирата (наливна) е 4 евро ,дюнера (гирос) е от 4 до 8 евро (в зависимост дали е в чиния или е като сандвич) ,шишчетата (сувлаки) са пак са по толкова ,калмарите са по 9 евро ,а октоподчета и разни рибоци (без цацата - гаврос) са м/у 11 и 30 евро.

    Коментиран от #125, #141

  • 16 прока

    90 10 Отговор
    Тази година пак сме на море в Гърция и Турция.Българското черномория беше разпределено между мутрите,държавата ще види че от мутри бизменсмен не се става ама ще е много късно.
  • 17 Чичо Тони

    101 5 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Километрите опашки на границата казват всичко. Другото е бла, бла, бла.

    Коментиран от #32, #38

  • 18 Стоян

    26 9 Отговор
    Скъсаняци да не коментират почивките ни
    Да си плащат тока
    хахахах
  • 19 Да бе !

    47 6 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Да дойда да помогна на българската държавна мутра! Ай ти луд ли си бе? Виж 14 коментар!
  • 20 Петър

    15 1 Отговор
    Не знам за вас пичове но с тази пандемия спестих бая пари
    Сега е ред да трошиме пачки
    Лято слънце море
  • 21 Жоро

    81 15 Отговор
    Поуплашихме се от трафика на Кулата и сега сме на Слънчев бряг.Не бяхме идвали от 6 години защото почиваме само в Гърция.В момента тук е апокалипсис.На плажа в събота са знаете само първите два реда.Снощи като се разхождахме видяхме един призрачен комплекс.Десетки хотели са затворени,а алеите са празни.А цените в заведенията са дори по-евтина от Гърция,но още вчера се започна с 10 лева на ден за паркинг и 12 за шезлонги и чадър.Като прибавиш мръсното и пълно с водорасли и вълниво море ще разбереш,че за следващия уикенд отново ще сме на опашката на Кулата.

    Коментиран от #40

  • 22 Аха

    25 65 Отговор
    Мисля, че българина трябваше да си помогне на българската икономика. Така както направиха много чужденци и си останаха в държавите, за да възстановят съсипаната си икономика. Но не, българина предпочете Гърция защото не е патриот а егоист. Ясно е че не всеки харесва бетон, но си има и плажове без бетон има си и планински места където да се почине. Важното беше, парите да не се изливат навън. Но не, това беше трудно да се разбере. Туризма осигурява и работа на много българи и те имат нужда от пари (не само мутрите), но за това никой не се досеща. Нищо, ще чакаме пак пари от ЕС който така мразим!

    Коментиран от #41, #80, #134

  • 23 факти

    23 2 Отговор
    Не знам как ще стане тази работа - брат ми и фамилия висят от 10 ч. на километри от Кулата и преди малко ми се обади и каза ,че ако минат до три часа ще е чудо.

    Коментиран от #42

  • 24 VikiLexus

    18 24 Отговор
    Тасос 3 юли - бира Амснел наливна - силно разредена от плажния бар 5 евро - 10 лева....5 евро Фреш....джирос 6 евро

    Коментиран от #29

  • 25 ХУ Ю

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    ЖОРЕЕЕ,ЖОРЕЕЕ ,ПОТКО НЕПОРЪБЕНА

    Коментиран от #33

  • 26 Нещо

    43 15 Отговор
    който се върне от Гърция все се хвали, че е много красиво но не казва колко му е струвало. Бях там и видях за какво става въпрос. Има хубави квартири и са малко по-скъпи от Черноморието. Но цената на храната в заведенията си е космическа. Вечеря за трима без разпускане си е 80 евро.

    Коментиран от #142

  • 27 Другия с коня

    23 25 Отговор
    Още не е Август - месеца на отпуските,а 15 километра опашка за Гърция....Нема да плачете,че нямате пари,щото ще ви изберем Жан Виденов и БСП ,за да разберете какво е Нямане....Наздраве и се къпете внимателно в морето....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 шундурко

    17 8 Отговор

    До коментар #24 от "VikiLexus":

    СЕЛТАК НАУЧИ ПОНЕ ИМЕНАТА НА НЕЩАТА КОИТО КУПУВАШ + ТОВА ЧЕ ИЗГЛЕЖДАШ КАТО БАБУИН .....КАКВО ОЧАКВАШ
  • 30 Пацо

    87 8 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    За апартамент на Созопол ми искат от 150 лв нагоре. В Гърция ползвам мезонет за 100 лв. Хапване в прилична кръчма в Гърция колкото в Хепи. И не ме гледат лошо и не взимат бакшиш. Колата в една маслинова горичка до затворен комплекс. Няма шум няма прахоляк. Тихо спокойно и няма нерви бариери муцуни платени паркинги. Не рекламирам Гърция. Нека всеки да почива където желае и му е приятно. Не разбирам агресията и простащината в част от коментарите.

    Коментиран от #60

  • 31 Лол

    6 44 Отговор
    Гръко-руската пропаганда не спира. Как па не спрехте да кълнете
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 СусБеКерата

    60 12 Отговор
    След две-три години само бетонните останки ще напомнят за простотията и лакомията на мафията по черноморието. Там няма да стъпя и да ми плащат!!!
  • 35 Васил

    60 14 Отговор
    И пари да ми дават няма да стъпя на Черно Море айде мерси за бетона мръсотията и фекалната вода
  • 36 в Халкидики

    28 12 Отговор
    Цените на храната и напитките (и алкохолни и безалкохолни) са надути неистово ,не може да се нахраниш и пийнеш нормално ,за по малко от 20 Евра ,а ако го подкараме както си знаем - майко мила.

    Коментиран от #44

  • 37 ХУ Ю

    16 11 Отговор

    До коментар #33 от "Жоро":

    СЕЛСКИ ВРЪЙ ДА ЛЮСКАШ У ХОРЕМАКА ТАМ Е ЕВТИНИЯ ,ТУЙ ГЪРЦИЯ,ИСПАНИЯ ....НЕ Е ЗА ТЕБ ЧОВЕЧЕ НЕ СЕ ПЪНИ ,ЖАЛЪК СИ
  • 38 Не съвсем

    13 14 Отговор

    До коментар #17 от "Чичо Тони":

    Лъжат открито за опашките на границата. Пуснете си гугъл мапс и ще видите че тапата е 200-300 метра

    Коментиран от #53

  • 39 Тцтц

    22 20 Отговор
    Гнусната българия... нямам какво повече да кажа!
  • 40 Проверете

    13 15 Отговор

    До коментар #21 от "Жоро":

    Вижте опашките в гугъл мапс - събота наобяд е едва 500 метра

    Коментиран от #49

  • 41 Сори

    40 7 Отговор

    До коментар #22 от "Аха":

    Стигнах чак до Дуранкулак за да търся незас*ран@а брегова ивица. Ами няма! Дори в Тюленово са построили хотел пред лодкостоянката. Затова навън.
  • 42 Я пак

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "факти":

    Гугъл мапс казва друго
  • 43 Лол

    18 38 Отговор
    На грък нема да дам половин стотинка,ако ще на морето им да е най-прекрасно от прекрасните

    Коментиран от #148

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 МИУИ ВАНИУИ

    8 8 Отговор
    ДА СИ СИ СТОЯЛ НА СЕЛО БЕ ....ТОЗИ ГА КОПАШ МИСИРЯ ПО ГОЛЯМ ТЕН ША НАПРАЙШ ,ПРЕДСТАВЯМ СИ КВИ КОМБАЛИ ША ОТПОРИШ АКО СИ ПОРЪЧАШ ГОВЕЖДО КОБЕ И МИТСУТАКЕ , ТУРИЛ ПЕТ ЛЕВА В ДЖАБА И РИВЕ - ПОМОЩ СКЪПО
  • 46 Лол

    18 28 Отговор
    Гръцката граница може да я прекрача само ,за да се изходя до тоалетната

    Коментиран от #104

  • 47 Гост

    35 8 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Жорка, ходи си на слънчака и не ни брой парите за нощувки. Мерси!

    Коментиран от #59

  • 48 Лол

    15 24 Отговор
    У гърция мога да ида до тоалетната само
  • 49 Проверих

    19 7 Отговор

    До коментар #40 от "Проверете":

    Опашката за Бургас е 50 километра! Българите полудяха и тръгнаха към "нашето" море.
  • 50 Лол

    10 18 Отговор
    Някой знае ли колко вземат у гръцко за тоалетна?Ако имат по-добри цени да ида да се изходя?

    Коментиран от #97, #150

  • 51 ха ха

    20 19 Отговор
    Не престанахте да правите реклама на Гърция...
  • 52 Омбре

    34 14 Отговор
    Сравнението между българското лайняно бетономорие и гръцкото море и плажове е безмислено и излишно. Делят ги вселени, естествено в полза на гръцкото. На мутренското бетономорие е залято с асоциални алкохолици, тарикати на дребно, селяния, мутри, мръсотия и това е посолено със солидни дози фекалии. Вече и чайките не искат да ходят на лайноморието. Поздрави от слънчева, приветлива и чиста Гърция.
  • 53 имаш хотел в Гърция ли

    13 6 Отговор

    До коментар #38 от "Не съвсем":

    Ами проверихме , бе юнак (в ГУГЪЛ трафик мап) - задръстването е от с. Хотово (8 км. преди Кулата/Промахон) - кого лъжеш ?! ПП. Загубеняк си да твърдиш нещо ,което всеки може да провери за 2 секунди.
  • 54 ГруЮ

    25 14 Отговор
    В момента съм в Гърция. За първи път. Досега винаги съм ходил на нашето Черноморие. Няма голяма разлика. Единствено не те дерат за чадър и шезлонг, но пък си ги плащаш във вид на напитки. Морето не е по-чисто, слънцето е доста по изгарящо.
  • 55 ГруЮ

    24 5 Отговор
    Ааа, и няма царевица на плажа. Вместо нея-негри с дрънкулки от Илиенци.
  • 56 Хххх

    13 9 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Май ти не си доближавал гръцко море, точно преди 3 дни ядох цаца за 7.50 евро в селце на единия ръкав
  • 57 Мимо

    30 14 Отговор
    Абе пишман хотелиерчетата, какво се напиняте още?! Няма вече балъци да ви ходят на бетонните миризливи кочини и коптори. Рупайте си бетона и прахта и оставете нормалните хора да се наслаждават на нормалното море в Гърция, Испания и другите нормални места.
  • 58 Въпрос на избор

    36 8 Отговор
    Защо Гърция ли?
    Плажовете не са заети на 80% от чадъри,заведения,джетове ...
    Никой не те гледа лошо,ако не искаш да ползваш чадър
    За 2 - 3 евро ползваш всичко и кафето с водата ти бонус
    Плажове каквито и колкото искаш,край нямат.
    Пясъчни,скалисти ...,а тази година и полупразни.
    Хотели и къщи за гости за всеки джоб и навсякъде се чувстваш човек
    Паркинг дали общинските власти безплатно предостатъчно
    Който е ходил веднъж, ще си изчака на границата пак и ще си заслужава
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Да бе да

    18 21 Отговор

    До коментар #30 от "Пацо":

    повярвах ти. В заведение в Гърция вечеря за четирима не е по-малко от 150 лв. и то с ограничения в поръчките.Рибата си личи, че е висяла във фризера дълго време. Евтиния шезлонг и чадър ти излиза през носа. И магазините не прощават. Каквото и да пишете там храната си е скъпичка. С две думи с под 1500 евро за пет дена не тръгвайте, че за вечеря ще има само бисквити и вафли.
  • 61 Цин Цян

    43 1 Отговор
    Защо се плюете, бе хора? Кой къде ще почива си е негов избор. Аз избирам Хърватска, защото няма база за сравнение с България или Гърция. Невероятно кристално и чисто море, вкусна храна, сърдечни и чисти хора... И ние бяхме такива преди трийсетина години а те са запазили добротата, сигурността им е на високо ниво. Там се чувствам спокоен и като у дома си. Езика им е добре разбираем и общуването е удоволствие . По- добре 7 дни истински релакс отколкото 20 дни и после плюене и така... Не мисля, че парите са най-важното а е въпрос на организация и нагласа. Бъдете здрави
  • 62 Илиян

    19 14 Отговор
    Гърция е в пъти по скъпо от БГ. Скромна вечеря за двама 50-60 евро в обикновенно заведение. В Бг същото меню около 60-70 лв
  • 63 Те всички на хотел ходят в Гърция

    26 8 Отговор

    До коментар #12 от "радев":

    Че е по-скъпо в Гърция за аналогични условия мисля, че е глупаво да се спори. Също така, че 90% от българите отиват в Гърция със бурканите и провизиите от България, включително и заредени резервоари преди границата, също не мисля, че е под съмнение. Обслужването е по-добро, но се компенсира с подигравателните разпоредби на гръцките власти, ефекта от които гледаме вече пореден ден по границата. Който иска да си го причини, явно намира смисъл. Аз са себе си и за семейството ми - не !
  • 64 Ммммммм

    19 4 Отговор
    Защо се сравняваме с Гърция относно летен туризъм не мога да разбера.Нашата морска ивица дали има 500-600км.Оттях по-голямата част е бетон и хотели къде отиваме да се мерим с хилядите км.Гъцки плажове хиляди къмпинги не говоря за северната част където наистина повечето плажове са с камъни.Които е ходил надолу от Атина ще разбере които не е му препоръчвам да отиде и ще разбере че за летен туризъм в нашата страна не може да се говори.Алкохолен с море за разни англичани и д-р.е супер но спокоина семейна почивка къде в Сл.Бряг ли в Влас ли Зл.Пясъци Несебър къде???

    Коментиран от #155

  • 65 Въпрос на избор

    31 2 Отговор
    И да довърша коментар 58
    Водата е много чиста и по топла
    Храната е почти на двойна цена, при нас лв при тях евро, но по добра, порциите са големи и ако обядваш десерта ти е от заведението подарък,
    ако си поръчаш кафе,водата е бонус.
    Чисто е и са вежливи и любезни.
    Няма никъде заградени и охраняеми частни плажове.
    Изборът е личен.
  • 66 Бочката

    32 7 Отговор
    Са седнали няколко селски трола от лайноморието да ми изтъкват и обясняват видиш ли, колко по-скъпо било в Гърция, кое колко струвало и, че под 1500-2000 евро не ставало. Абе другарЕ, очевидно не е до парите Очевидно хората имат пари и отиват именно в Гърция и не искат да ви дадат тея пари за скапания туристически продукт, който предлагате, не ви искат бетона, алкохола и храната менте, мутрите, вирусите и заразите, осраните плажове и вода. Просто вижте къде е опашката и дискусията става излишна.
  • 67 Варба

    37 2 Отговор
    Аз съм от Варна и съм наясно със собствеността на хотелите в района.
    90% са мутри , а от мутра честен хотелиер и бизнесмен не става. В Албена само да влезеш в комплекса минаваш през бариери и плащаш.
    Златните не ги коментирам, там е кенеф.
    Дружба (Свети Константин и Елена) е заграбен от групировката ТИМ и се строи масово , сега е квартал. Мафиотите си построиха къщи на плажа.
  • 68 someone

    20 10 Отговор
    Аз пък от години си почивам в Поморие, нормални цени като за мен, плажа е ок , като изключим някой път че има доста водорасли, храната си е повече от хубава на прилични цени ( около 20 лв давам за мен и приятелката ми) , сравнително тихо и спокойно, има магазинчета по централната улица от които да си купиш каквото си желаеш - хляб,сок , колбаси и т.н. Миналата година бях и на плажа в Бургас където водата беше кристално чиста и нищо общо с тезите за лайняна вода и прочие. И все пак нека всеки си избере къде се чувства добре , не виждам за какво е тази истерия.
  • 69 Истината

    24 2 Отговор
    Класовата делба започна 2015....вдче има успели хора с пари - те ходят на места където има други хора като тях. На слънчака има роми от ямбол, сливен, батки с ланци, наркодилъри с коли за по над 100 000,пияни чужденци- общи работници в държавите си......
  • 70 Радо

    23 2 Отговор
    Нашата бг брегова ивица е 354км., а гръцката 13800км. - няма как да се сравняваме с тях по нищо, за островите им пък изобщо да не говорим...това е истината - природа както се казва, ние пък имаме зимни курорти, и плодородни земи, при тях е камъняк и пущиняк.

    Коментиран от #83

  • 71 С такива партии

    18 2 Отговор
    Какви да са бизнесмените? Всичките "бизнесмени" са деца, внуци, роднини, приятели, любовници на някой, който е част от една от водещите партии. Крушата не пада по-далеч от дървото! В БГ са наредени отвратителен до отвратителен. Докато не св изтребят до девето коляно няма да има оправия! Грешката на комунистите беше, че не ги трепеше до девето коляно. После децата им, роднините, любовниците на тия - лежащите в Белене, се вмъкнаха в БКП, после в СДС и досега издевателстват над държавата!
  • 72 Пешо

    20 19 Отговор
    Колко ви платиха за тази статия?
    Първо, тази година у нас има плажове, в които чадъри и шезлонги са безплатни и без да купуваш кафе. Това, че някъде имало такса за ползване на барбарон, си е частен случай. В повечето случаи у нас е много по-добре - евтино, а в момента и спокойно.
    Всеки сезон от добрите ни съседи се плаща за оплюване на нашето черноморие, а ние като овце кълвем и ходим към Гърция, където цифрите са колкото тук, но в евро.
  • 73 На Слънчака

    19 14 Отговор
    с 1000 лева за пет дена си изкарвам без проблеми, не се лишавам от нищо и за проститутки ми остават.. В Гърция за тези удоволствия ще са ми нужни минимум 1500 евро. Хайде чао и весело стрижене в Гърция.

    Коментиран от #78

  • 74 qwerty

    3 0 Отговор
    Добре, що никой не обръща за курортите в Румъния. Има нрутален на 2 км. от сухопътната геаница.
  • 75 Спокоен

    24 3 Отговор
    Тая година съм решил, че няма да излизам в чужбина на почивка, но и на нашето скапано бетономорие няма да ходя. Гледам тука някакви псевдопатриоти се правят на интересни, че не сме подкрепяли българския туризъм, българската икономика и прочее глупости от този род. Човек да се зачуди как при наличието на толкова родолюбци как държавата ни е на това дередже. Истината е, че си живеем в пазарна икономика (поне на теория) и потребителят решава кое и как. На мен лично, никой политик, мутра или прост селинджър няма да ми дава наклон в живота къде и как да си харча парите. Миналата година бях на нашето черноморие за пръв път от 8 години. Е няма такава мизерия, честно. Досега колкото пъти съм ходил в Гърция, Турция или Испания на море не съм бил разочарован. Догодина съм в Италия или в Дубай, пък големите родолюбци да си се радват на фекалните води, бетона и киселите мошеници дето ви цакат с пари и топла бира. Подкрепете нашите мутренца, те точно от мазохисти имат нужда.
  • 76 От Народа

    19 2 Отговор
    Който иска може да се поинтересува и да разберв кой стой зад концесиите на българското черномореи. Докато тези мутри са на власт няма да има туризъм в Бългсрия. Хора с ограничен капацитет и мутрински способи.!
  • 77 Много сте богати

    13 0 Отговор
    аз бедния съм си сложил на балконя пясъче и коритце с водица и водорасли от аквариума и се едно съм на копа кабана па вий вървете зади гръция и бетонморие или анадолската фекална яма ако щете кат имате пари
  • 78 смрад неземна

    11 2 Отговор

    До коментар #73 от "На Слънчака":

    от всякъде смърдиш на евтиния, кисела пот и селска простотия
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ахааас

    13 2 Отговор

    До коментар #22 от "Аха":

    Искаш да донапълним банковите сметки на уродливите българо мразци, не да помагаме за бг икономиката.

    Коментиран от #89

  • 81 Мим33

    21 5 Отговор
    Мога да кажа,че за 4 нощувки в Гърция на море около Кавала ,ми излезе с храната около 400 лв.,като морето е много чисто и тихо и много ситен пясък , като на Слънчака
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Браво

    17 1 Отговор

    До коментар #70 от "Радо":

    Един човек да е обективен. Всяко лято съм по нашите планини и по гръцките плажове. Просто такава ни е природата. Тук има минерални извори, планини, гори, паркове, свеж въздух дори и през август. Там има топло море, страхотни плажове и невероятен избор на риба. И двете са супер
  • 84 Хотелиера

    13 20 Отговор
    В БГ ШЕСТ ЛВ. ЗА БАРБАРОН АМА ЩО НЕ ПИТАШ КОЛКО Е КОНЦЕСИЯТА ИЛИ НАЕМА? У ГЪРЦИЯ 3 ЛВ +50° ПО ЦЕЛЗИИ. ХОДЕТЕ У ГЪРЦИЯ ПАЛАТКАДЖИИ С КРЕНВИРШИТЕ НА ВЕСТНИКА!

    Коментиран от #118, #131

  • 85 Витамин А

    14 8 Отговор
    Докато продължават да го наричат " Слънчака ",няма да стъпна на това селяндурско място.

    Коментиран от #90

  • 86 Бесен Язовец

    14 4 Отговор
    Я ходете в Greece в Хтел 5⛦ и на нашето черноморие и после разправяйте колко е в евтино в Greece. На Шкорпиловци шезлонга е 2 лв, кафето 1 лв!

    Коментиран от #88

  • 87 Управляващите крадци

    17 4 Отговор
    Абе защо никой не иска на безплатните чадъри на Ангелкова бе?
    Защо не искате да храните Мафията на Тулуоа, бетонирала Фекално море?
    Какви сте оатрЕоти?
    И на Далавери хотелчетата стоят празни...
  • 88 Симо

    2 5 Отговор

    До коментар #86 от "Бесен Язовец":

    Ама ти нали не мислиш сериозно, че ***** у Гръчко са = на ***** у Лай номирието на Тик вата?

    Коментиран от #93

  • 89 Аха

    13 5 Отговор

    До коментар #80 от "Ахааас":

    Ако искаш да не помагаш на мутрите се изнасяш от България, така както направих аз! Или ти мислиш, че като работиш там не работиш за мутри? Че като си заредиш бензина, не отиват парите за мутри? Или като си купиш кола, телефон, кебапче и каквото и да е не отиват парите за мутри? Оптимист! Да не давал парите на мутри, офффф!

    Коментиран от #94, #117

  • 90 Бесен Язовец

    12 9 Отговор

    До коментар #85 от "Витамин А":

    Кой те е излъгал, че Бг Черноморието е само Албена, Златните, Слънчев бряг, Слънчев Ден? В Greece на хвалитетише курорт нощувката е 200€ стс закуска! Сревняват треторазрядни гръцки курорти с първикласни български курорти!,, Дачията "е 15 000 лв нова , Мерцедес най евтиния е 50 000 лв, какво стана,, Мерцедес" не струва и цената му е дебела ли?
  • 91 Xa xa xa

    5 6 Отговор
    Верно сте станали много евана нация ....дреме ми кой кво има и прави и къде иска да ходи...робии тва ви е проблема ,че сте наsрани ама мнение за на другия живота имате ... cunts
  • 92 Закривай

    3 1 Отговор
    Deba ваща майка недорясляци
  • 93 Бесен Язовец

    12 10 Отговор

    До коментар #88 от "Симо":

    Такива като тебе от както ви няма на Черно Море водата стана по чиста! Хайде товарете багажника с туршия и солено месо и си вземете 60 лв за гръцки плаж за 10 дни. Асково нюз казали хахахаха хахахаха

    Коментиран от #116

  • 94 Хотелиера

    5 5 Отговор

    До коментар #89 от "Аха":

    Село, а щерка ти дека ще бачка летото? Ще искаш после пенсия от данъците в Гърция щом така дрънкаш!

    Коментиран от #98

  • 95 Курортист-расист

    9 10 Отговор
    Белите почиваме на Бяло море, черните - на Черно.

    Коментиран от #96

  • 96 КОНТРАТА

    10 2 Отговор

    До коментар #95 от "Курортист-расист":

    Белите ядът на маса в ресторант черните на вестник домати със сирене!
  • 97 радев

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Лол":

    В Гърция тоалетните са безплатни!

    Коментиран от #126

  • 98 Аха

    12 16 Отговор

    До коментар #94 от "Хотелиера":

    Мъжки, цялото ми семейство е в чужбина и даже и гражданство нямам вече българско. Обаче всяка година си идвам на морето и оставям една торба пари в България, а не бягам в Гърция (а мога и там). Но предпочитам българското. Но все пак тази година не мога заради вируса. Но българите трябваше да си останат, това е!

    Коментиран от #115

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Генко Панчев

    12 11 Отговор
    Браво на тези хора от опашката.
    Отказвам да пълнят Чекмеджето на Ту лупа у Шайката му, които съсипаха Черноморието ни.
  • 101 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    12 3 Отговор
    Преди 2 часа се върнах от плажа. Бургас, до кръчма "Капана", близо до параклис "Свети Георги Победоносец" - чадър и 3 шезлонга, абсолютно БЕЗПЛАТНО...
  • 102 Бесен Язовец

    4 0 Отговор
    КURВО СМЕШНА ВЕРНО ЛИ МИ СЛОЖИ ЗАБРАНА НА ОНОВА IP ?
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 А при нас

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "Лол":

    Направо се ака в морето. Без прекачване на границата.
  • 105 Да да

    11 0 Отговор
    Разлики много има между нашето бетономорие и Гърция но основната причина е , че те нямат " назначени " бизнесмени . Когато проумеем, че КОРУПЦИЯТА убива всичко тогава ще сме конкурентни . Това ще стане когато се роди и израстне ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО .
  • 106 Стамен

    16 6 Отговор
    Лично аз ходя в Гърция защото е по-хубаво, по-близо ми е и ми е по-евтино.
    Подчертавам, че последното е е определящи за избора ми.
    Имам достатъчно пари да отида, където си поискам.
    Понякога ходя и на други места, като Албания, Черна гора, Хърватия и Италия.
    Но на БГ Черноморието не съм стъпвал от 2003.
    Не мисля да променя намерението си и занапред.
  • 107 Ужасът

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    За тъпаци като теб, може. Сега се изкъпи във фекалите на туристите.
  • 108 Иначе

    14 4 Отговор
    Не искам да ми е по-евтино а да ми е спокойно, чиста вода и да не гледам МУТРИ. Вие си ходете на евтиното докато циментират поредния плаж. ИДИОТИ.
  • 109 Реалист

    15 3 Отговор
    Опашките говорят красноречиво!
    Троленето няма да хване декиш, хората са уморени от това да бъдат лъгани и пренебрегвани.
    Мутрите с бетоновозите да си направят съответните изводи ако могат да разсъждават.
  • 110 СусБеКерата

    9 2 Отговор
    Колко плащат за РЕКЛАМАТА и за МАМТА?! И от двете страни има представители така ме чакаме оферти! Иначе да ида на БетоноМорието на почивка... айде друг път!!!
  • 111 Запознат

    6 2 Отговор
    Кафяво море е Фекалната яма на Европа.
  • 112 Дали

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Никой не желае да подпомогне бедна гърция, но БГ черноморието се стопанисва от ниско-грамотни мутряги.
    За тези които казват, че в Гърция ходим само тези с консервите (най-ветоятно са бг концесионери),, ще кажа:
    -Честито Ви,. Тази сутрин 13км опашка(според вас консерваджии) отиваме в Гърция, а не при измамниците на родно черноморие.
    Бъдетездрави 😀
  • 113 Веско

    12 5 Отговор
    Почивката в Гърция си заслужава чакането.
  • 114 Мда

    20 4 Отговор
    Румънците защо спряха да идват на нашето черноморие и предпочитат да прекосят цяла България за да отидат в Гърция? Защото нашите лъжливи тарикати ги изгониха. Докато не се научат в България как не само да привличат клиенти, ами и да ги задържат и клиентите да си тръгват доволни, дори и повече пари да са оставили, а не да им ги вземат с тарикатлъци, няма да се оправи туризмът в България, и по-зле ще става.
  • 115 Утре е нощ

    6 6 Отговор

    До коментар #98 от "Аха":

    Само да знаеш че явно много не четеш, тази торба пари отива в джоба на бай Мутра която после дели с някой бирник от гроб. Не дай си боже да го засечеш леко на пътя ще те спука от бой.
    И ТОЯ СЕ МИСЛИ ЗА ПАТРИОТ.

    Коментиран от #122, #123

  • 116 Той беше

    8 2 Отговор

    До коментар #93 от "Бесен Язовец":

    ПРИЯТНО КЪПАНЕ ВЪВ ФЕКАЛИТЕ НА АНГЛИЧАНИТЕ.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Гръцки Бета

    5 2 Отговор

    До коментар #84 от "Хотелиера":

    Ти явно това правил като мръднеш извън България. МИЗЕР. НИ. К.
  • 119 Пламен

    8 3 Отговор
    Всеки да почива, където си иска.
    Ама на мен ми е най-гот на Ситония.
    Обиколил съм всички БГ курорти и почти всички гръцки.
    В спора туй, като цяло съм твърди за Гърция.
  • 120 Утре пак

    10 3 Отговор

    До коментар #33 от "Жоро":

    И, какво от това. Нямаш ли пари ходи в мизерията на слънчака. Мутрите те чакат с ъс спирта и мухлясала храна от метро.
  • 121 Свободен

    11 6 Отговор
    Чао, Ангелкова и Борисов, чао, бетон, ние отиваме в Гърция
  • 122 Сериозно

    3 1 Отговор

    До коментар #115 от "Утре е нощ":

    А ти като работиш в България, къде отиват парите? Как може да сте толкова кухи?
  • 123 Аха

    6 3 Отговор

    До коментар #115 от "Утре е нощ":

    От тая торба оставям бакшиш за вашите роднини, майки, бащи и т. н. като ползвам услугите в ресторанти хотели и т. н. Като по този начин им осигурявам работа! А ти осигуряваш работа на гърците. Та като дойде зимата, чакай гърците да дойдат да ти помогнат за икономиката! Защото хората които по принцип работят на морето, няма да са изкарали нищо! Абе нищо, вие ги знаете по-добре нещата.
  • 124 А бе

    11 0 Отговор
    К'во лошо има да си мъкна доматито и пържолите и да си пийвам от пластмасовите чашки с приятели на верандичката, и да си хортуваме на спокойствие? Това мога и в България да си го правя. Кръчмите и ресторантите да не са само по морето, че непременно трябва да съм всяка вечер там като отида на почивка? Сигурно в София сте всяка вечер на ресторант, тея дето тука се правите на баровци, че в Гърция само клошари ходели? Всеки си решава сам как му е хубаво и как да си харчи парите, ама в България все гледаме да оплюем някой, щото не правел като нас и все да поучаваме другите, щото всички сме най-умните и най-праведните!
  • 125 стоян

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Жоро":

    До 15 ком -Вярно си писал за цените така са горе долу -ама тия дето са ти писали минуси тези цени няма от къде да ги знаят защото са на сандвичи приготвени в България и с хладилни чанти на плаж в грътцко
  • 126 Лол

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "радев":

    Е аз искам да си платя
  • 127 Родолюбец с добри комшии

    5 3 Отговор
    Родолюбец съм, в гърция не ходя. Имам си бунгалце с цветенца, птички за лятната отпуска,
    и комшии си имам бургазлии. Та те ми спряха тока, оставиха ме без вода и ми казаха -Плащай щом искаш море...
  • 128 в гърция и румъния е по добре

    4 4 Отговор
    никой не се опитва да шмекерува поръчваш и получаваш ,без мутри без бетон на плажа
  • 129 Лол

    8 3 Отговор
    Лумпенския матрял си дава парите у гръцко,вместо да подпомага сънародниците си.Плямпат за някакъв бетон.Ма лумпени,морето ни не е само Сл.Бряг,ама нали сте облъчени и повтаряте като папагали.
  • 130 лоялен по леко

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Те хубаво предлагат, а на вас":

    закон за лоялност само в едната посока, по български, ние към хотелиерите, а те на нас както си искат...за голяма жалост, изглежда точно такива като теб пишат законите. не е зле да отидеш го Гърция или Турция поне един път, после ще пишеш за лоялност - разликата в парите напълно си заслужава.
  • 131 сфсфсф

    1 2 Отговор

    До коментар #84 от "Хотелиера":

    еми ние си ходим, не се притеснявай, всичко е на ред)))
  • 132 Али Реза

    7 4 Отговор
    На почивка съм на море и планина в България- сега съм в Царево. На екскурзии ходя в Гърция, Италия и чат-пат другаде. Не ми харесват техните плажове, има морски таралежи, купете си гуменки. На Монтеросо камъните на плажа са остри и триъгълни, ама вие ми обяснявайте колко е "яко" там. Тук ще почивам, защото ми е спокойно-нали чакате по границите..
  • 133 Доктор Жозеф Игнасий Гилотин

    7 6 Отговор
    Тези дето изкарват Черно море мръсно, я разкажете как се ринат фекалии в обора. Навярно сте отишли в Гърция за първи път и иха-аха у гръчко 'убо то уе! Стягайте се и си оставайте в Гърция ако щете, после само на 3 март да не развявате трибагреника и да ревете по ликовете на борците за свобода...
  • 134 Чебуряшник

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Аха":

    Ако ти мразиш ЕС, не екстраполирай чувствата си върху всички българи и не се изживявай като говорител български.
    А "хазяите" от "българското" Черноморие си заслужават съдбата. От години слушам как предпочитат руски курортисти, че били непретенциозни. И как не искат да виждат българи, че имали много изисквания
    Така е, българите станаха претенциозни и искат за парите си за получават добро обслужване и добро отношение. Когато "претенциозните" бизнесмени по черноморието се научат уроците, да се обадят.
  • 135 Пламен

    8 3 Отговор
    Общо взето от коментарите, по тази тема винаги ми става ясно едно, че тези които се присмива на опашките за Гърция или никога не са стъпвал там или имат личен интерес като бизнес на нашето черноморие, през последните пет години винаги съм избирал Гърция, тази година предпочитам да не ходим никъде отколкото да посетя нашето черноморие, всеки който е бил и там и тук ще ме разбере. А колкото до отношението, един работник, когато получава достатъчно за извършения труд винаги ще те посрещне с усмивка, проблема не е в нашата ръботна ръка, където е търсена навсякъде, проблема е ръководната, както се казва рибата се вмирисва от към главата.
  • 136 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    само ми е чудно,що в този саит основните статии за българския туризъм са негативни ,а за гръцкия позитивни ?в гърция на аспровалта или неа вресна е поне два пъти по-скъпо от созопол.поне два пъти ,а в много от случаите и три и четири.морето е като боза плитко и лениво в тази зона ,а условията за туризъм са гола вода.по главната улица продавачите на пилета ,кебапчета и дюнери са основно българи ,само дето както писах цените са поне по две от нашите.лятото през юли и август термометрите рядко падат под 35 градуса и няма къде да се скриеш буквално.интересно тези подробности що са ги пропуснали писалите статията?иначе феновете на гърция дето не са ходили години на българското море са отлично запознати с цена на барбарони и т.н. щуротии по нашето море и вещо правят интервенция на писалите статията.

    Коментиран от #145

  • 137 Знаещ

    7 3 Отговор
    Не знам защо се дъвче този барбарон за 6 лева. Отдавна стана ясно, че само на 20 метра от въпросното заведение шезлонгите и чадърите са безплатни. Никой на сила не ги е карал да лежат на барбароните. Аз в момента съм на Каваци и тук също са безплатни чадърите, а водата е като чай и супер чиста. Не забелязвам обаче някой от факти или някоя друга медия да отбелязва този факт. Истината е, че заглавието на статията трябва да бъде “В Аспровалта чадър и два шезлонга на промоция се наемат срещу 3 лева за кафе, а в Каваци, ММЦ и на още 23 български плажа са абсолютно безплатни”
  • 138 гено

    5 5 Отговор
    от сърце желая фалит на диневи, коковци,тулупи идругите пишман хотелиери.да фалират до един. почивам навсякъде в европа, испания,италия,малта,хърватска,гърция, и навсякъде е по чисто, по евтино, и с по качествено обслужване.изяжте се от яд тролове тулупи,селяндури и панелни дерибеи, и яжте бетон и асфалт.мутрите хотелиери в българия да фалират до един, една стотинка не оставям на място пълно с червеи,чалгари,мутри,наркомани,бетон и асфалт.а сега повръщайте жаби и мрете от яд.

    Коментиран от #139

  • 139 стоян георгиев

    7 0 Отговор

    До коментар #138 от "гено":

    гено ти кво работиш бе красавец?представи си сега в твоя бизнес същите изречения квито натвори за туризма ни.българския туризъм гено, не е само диневи и мутрите,както всеки друг бизнес у нас.в него бачкат стотици хиляди честни и отрудени хора на различни възрасти и се опитват да хранят семеиства.много е лесно тва дето пишеш генка за другите ,но същото важи и зa тва дето ти работиш и незнам как ще ти се отрази ако бизнеса ти понесе удара ,които понася нашия туризъм.мутрите и диневи обаче генка не ги мисли ти на тях по никакъв начин не пречиш,а напротив с тоя акъл само им помагаш!
  • 140 тодоров

    3 5 Отговор
    който е умен и иска да получи качество срещу парите си ходи на море извън България.който е тъп като боко тиквата ,ходи в България.тва е положението.
  • 141 Бг турист

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Жоро":

    Ами личи си от далече че не си стъпвал в гръчко-гръчка салата -2-3 евра, пържола ( горе-долу-декар, ане само кокал с малко нещо като месо) с гарнитура -картофки, гъби и хорта-5,5 евра, бира-кен-1,3- 2 еврака, пита гиро( забележи-по това се разбира че не си стъпвал в гръчко, щото дюнер и гирос са мнооого различни ястия, общото е само месото) -1,8-2,4 евра..калмари 6 евра, сепий-6 евра, рибата може да стигне за баламурник като тебе и до 100 евра....айде, бегай са опиняй на селската бара и поизчакай първо да минат кравите от водопой, че да се обистри водата. И си откъсни от седми колец един -два домата за джанковицата.....
  • 142 само питам бе

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Нещо":

    Публикувано във факти.бг: Вечеря за трима без разпускане си е 80 евро...Ми то направо без пари бе. Ха сега кажи ти, щото по- разбираш нещата- ''пиуе със зейе'' на ол- нахлузив за двама-116лв...по-добре ли е, а?..само питам бе, че не моем да сметАм ...
  • 143 Пежо

    2 2 Отговор
    Това,дето правят сега гръцките власти на границата,си е направо ГАВРА със сръбските,българските,и румънските туристи.Ако има вирус,и не искат туристи,направо да затварят-по-честно ще е.А на нашето Черноморие,човек хранещ се по капанчета и ресторанти,е почти изключено да не придобие някое хранително отравяне или разстройство...Мноого има още какво да се желае,не че собствениците на кръчми и хотели там имат желание за подобряване
  • 144 С ЛЮТЕНИЦА В ГРЪЦКО

    5 3 Отговор
    ТИПИЧЕН БАЙ ГАНЬО....БЕДНИ МИЗЕРНИ...НАТЪПКАЛИ ДИСАГИТЕ С ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ И ПРИ ВИЗАНТИИЦИТЕ......ДА СЕ КЕФИМ НА СКУКАТА,ОТЕГЧЕНИЕТО И АРХАИЧНИТЕ...."ХОТЕЛЧЕТА"...
  • 145 Троен аксел,двоен ТУЛУП

    2 1 Отговор

    До коментар #136 от "стоян георгиев":

    Не основно,а всяка една е негативна.И е защото е българоомразен червен комунистически вестник.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 123

    1 0 Отговор
    Кондо хотел-Ана Мария Студиос в Петра 7 нощи-406 лева-или 58 лева на нощ на 100 метра от плажа в Петра. Кондо хотел-Карина Бийч в Сл бряг- 589 лв за 7 дни- 84 лв на нощ.
  • 148 Na teb

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Лол":

    Na teb moga ga ti dam egin goliam k.r
  • 149 123

    4 2 Отговор
    Аспровалта-Джанис ресторант- за вечеря-свински гирос,сувлаки,пържоли,шницели,бъргъри, кебап, наденици порция -12.60лв- мусака, пълнени чушки и тиквички, задушено месо с зеленчуци-10.72 лв спагети-11.70лв, супа-5.85 лв,пържени тиквички, паталджани, чушки- 7.65 лв, руска салата,цацики,от паталджани салата, домати и краставици-5.65 лв, всички сандвичи гирос, сувалки бъргърс- 4.88 лв,узо 200гр -11.70 лв, чаша вино,узо- 3.90, чаша уиски, водка, коняк - 9.75 лв,, малка бира -3.51 лв, всички безалкохолни напитки, като кока кола,лимонада, портокалов сок- 2.56 лв, 1.5л вода 1.95, кафе и други топли напитки-2.95 лв
  • 150 В европа

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "Лол":

    За тоалетна се плаща единстввно в бг. Да кажеш , че си от бг е срамно... Моментално се превръщаш в персона нон грата за всвки. И повярвайте, не са виновни само циганите за това общо мнение на останалия свят за нас.
  • 151 Ставри

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Спирам с колата на 5 крачки от водата, пия наливна бира голяма за 2€ риба картофки салата 7€ на море в бг не стъпвам.
  • 152 БГ Турист

    3 2 Отговор
    На морски уикенд съм в
    България със семейството. На слънчака. Голяма грешка. Хотела е пълен с румънци и унгарци. Мерките срещу коронавируса са пълна бутафория. Персонала е супер, ама супер апатичен и незаинтересован. Вежливост и усмивки-няма. Разкарват се като недоспали с маски под брадите. Всички пушат постоянно. С ръкавиците, с които сервират на хората. Говорят ми на "ти". Чадър с два шезлонга-12 лева. И една бутафорна къфпомпа до плажа.???!!!

    Коментиран от #154

  • 153 БГ турист

    3 1 Отговор
    Миналата година бяхме в Гърция. Хотел-четири звезди. Любезен персонал, усмихнат. Без излишна сервалност. Храната -вкусна и добпе поднесена. Всекидневно истинско почистване и смяна на кърпите. Екзотика и спокойствие.
  • 154 333

    2 1 Отговор

    До коментар #152 от "БГ Турист":

    Закъснял си вероятно с десетилетие за Слънчака. Това е курорт за младежи, които искат да купонясват, не семеен курорт. Трябва да си изключително заблуден, за да се набуташ там със семейство. На младежите пасторалната идилия на гръцкото село няма да им хареса особено. По някаква причина младежите искат да обикалят клубовете до изгрев слънце, не да седят на някое спокойно място.
    И много хубаво автора пише за три лева за кафе с шезлонги в Гърция, но аз като седна на плажа с жената, изпивам 5 кафета и 5 бири за деня. Миналата година това беше 35 евро. Само за кафе и бира. Пак миналата година, в България на плажа 5 кафета и 5 бири ми бяха под 20лв. Заедно с масата, чадъра и прочее.
  • 155 criminal

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Ммммммм":

    Синеморец......
  • 156 Манталитет

    3 0 Отговор
    Сега съм на Слънчака. Сядам на плажен бар и сметката е около 7 лв съгласно менюто. Сметката идва на 11 лв. Давам 12лв и заминавам. С този манталитет туризъм няма да имаме.
  • 157 локомотива

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    жоро бе,ти в Гърция ходил ли си бе.
  • 158 Турист в Ситония

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Верно е че няма плажове по нашите български стандарти със златен, ситен пясък и широки с дюни. Гръцката плажна ивица е твърде тясна, поне така е на Сивири, Калитея и др. места, но пък не навсякъде е така, на Аспровалта си е широкичко, а пък и цяла Гърция в в плажове и море. Византийците са си тарикати, там където са сложили чадърите е най-доброто място, отстрани водата или ще е дълбока или ще е каманяк или ивицата на плажа ще е покрита с трънаци... Реално не си ли купиш място с чадър и шезлонг има риск да ме изпиташ гръцкия кеф. Пък и цените им не са баш ниски, колата 4-6 евро, кафето 2-3 евро. Излиза че трудно минавате двама възрастни и едно дете под 10евро на ден, ако се ползвате от облагородената част на плажа.