5 Август, 2020 14:43 1 639 3

Хиляди протестираха в Пакистан заради Кашмир

  • пакистан-
  • индия-
  • кашмир-
  • протест

Индийският ход в Кашмир е най-тежкото правонарушение

Хиляди протестираха в Пакистан заради Кашмир - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди хора излязоха на демонстрации в пакистански градове днес, за да отбележат една година от решението на Делхи да отмени специалния статут на индийската част на спорния регион Кашмир, предаде DPA.

В демонстрациите се включиха политически лидери, профсъюзи, адвокатски организации и правозащитници. Участниците осъдиха "репресивното решение на Индия", съобщи БТА. Пакистанският президент Ариф Алви и външният министър Шах Мaхмуд Куреши водеха най-голямата демонстрация в столицата Исламабад, където протестиращите скандираха антииндийски лозунги и призоваха световните сили да се намесят.

"Индийският ход в Кашмир е най-тежкото правонарушение", каза Алви. Министър-председателят Имран Хан призова света да се намеси. Пакистанското правителство одобри вчера нова карта, показваща целия регион Кашмир като част от Пакистан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво ни интересува Пакистан

    5 2 Отговор
    Имаме си наши протести.
  • 2 Туркофил

    2 0 Отговор
    Браво едно хубаво нещо от Британската империя, радвам се че ги разделиха на две и сега се трепят и мразят взаимно Британска Индия
  • 3 Джаму и Кашмир

    0 0 Отговор
    Кашмирците са мюсюлмани като пакистанците и въпреки това не искат да са част от Пакистан. Те искаха независима държава. А пакистанските политици продължават да наглеят да ги присъединяват. За каква справедливост лъжат сега собствения си народ!