Last news in Fakti

8 Август, 2020 10:39 1 747 10

Броят на заразените с коронавирус в Африка надхвърли един милион

  • африка-
  • заразени-
  • коронавирус

Най-много са потвърдените случаи и починалите в Република Южна Африка

Броят на заразените с коронавирус в Африка надхвърли един милион - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на заразените с коронавирус в Африка достигна 1 008 377 души, след като за денонощие бяха установени още 15 900 случая, съобщи Световната здравна организация, цитирана от ТАСС.

Новите починали на континента са 488, а общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията е 22 087. Оздравели са 690 000 души.

Най-много са потвърдените случаи и починалите в Република Южна Африка - съответно 538 184 и 9604 души.

В Египет са регистрирани 4951 смъртни случая от 95 006 заразени. В страните южно от Сахара по брой на заразените и починалите от Ковид-19 след РЮА се нареждат Нигерия (45 244 потвърдени случая и 930 починали) и Гана (съответно 39 642 и 199).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Та тя

    5 3 Отговор
    еболата им не е свършила , но за нея вече никой не говори !

    Коментиран от #6

  • 2 Бат Бойко

    3 6 Отговор
    Утре всички вкъщи с намордници.
  • 3 Хан Крум

    7 0 Отговор
    Най много са заразените в Южна Африка, тоест убийствата на бели там съдбата им го връща на африканците като сега те са повечето заразени и умрели в ЮАР , господ да пази белите хора на континента Африка

    Коментиран от #4

  • 4 Най-много заразени

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хан Крум":

    защото в Южна Африка се правят най-много тестове и се разбира, че умрелите са били с ковид-19.В другите държави тестовете, които се правят са изключително малко и затова умрели с ковид, почти не влизат в статистиките там. А в ЮАР по болниците все още има и доста компютърни томографи, а и бели лекари, които не са напуснали и може да бъде потвърдена диагнозата и по специфичната картина на белите дробове.Заразените с Африка със сигурност са много повече от 1 милион.
  • 5 В ЮАР правят

    2 1 Отговор
    повече тестове на милион население, отколкото в България. 53 000 на милион души срещу 43000 в България. Вижте колко мизерен е броят на тестовете в останалите африкански държави. Нормално е. Бедни са и нямат пари за тестове, а човешкият живот не е особена ценност. Населението въпреки болестите и мизерията е нараснало неконтролируемо за последните 50 години в Африка заради изключително високата раждаемост. Затова постоянно се опитват да се доберат до Европа в търсене на по-добър живот.

    Коментиран от #7

  • 6 Еболата е много

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Та тя":

    по-смъртоносна, но заразяването става доста по-трудно. Затова успяха да я локализират в няколко района в Западна Африка.И да я ограничат и почти е изчезнала. Появяват се много малки клъстъри и се справят. Ако беше плъзнала по целия свят щеше да е трагедия.
  • 7 Защо е минусът

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "В ЮАР правят":

    Заради истината ли?
  • 8 465678

    1 0 Отговор
    Значи от 1000000заразени почти 700000 излекувани,това се разбира от статията Брей,издържливи ше,беци,които се размножават като нашите цветните.За осем месеца пандемия само 22000 починали.Малко!
  • 9 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Мислят си че знаят броя на заразените в Африка
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    Проекта за намаляване броя на населението на земята върви с пълна пара особенно в АФРИКА . Сега като пуснат и ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ваксина всички ще се ОЗЪБИМ !!!