Last news in Fakti

3 Септември, 2020 15:25 17 835 90

"Борисов се опитва да печели време": какво пишат в Германия за вчерашния протест в България

  • бойко борисов-
  • протести-
  • германия-
  • правителство-
  • оставка-
  • време-
  • велико народно събрание

Бедна страна, в която малцина олигарси контролират голяма част от икономиката

"Борисов се опитва да печели време": какво пишат в Германия за вчерашния протест в България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В кореспонденция на германския „Ди Велт“ за пореден път четем следните констатации: „България е смятана за най-бедната страна в ЕС, където корупцията е най-силно разпространена. И където малцина олигарси контролират голяма част от икономиката“.

"Заради предполагаеми връзки с могъщи олигарси"

Германският вестник преразказва случилото се през вчерашния ден, а по повод проекта за конституция пише: „Наблюдатели се съмняват, че правителството ще успее да събере необходимите 160 гласа, за да изкачи следващото стъпало на процедурата. Критиците упрекват Борисов, че конституционната реформа не предвижда по-строг контрол над главния прокурор. Към сегашния главен прокурор Иван Гешев също са отправени искания за оставка заради предполагаеми връзки с могъщи олигарси“.

За желаната от Борисов нова конституция пише и Клеменс Ференкоте, кореспондент на германската обществено-правна медия ARD: „С това предложение Борисов се опитва да печели време. Ще се обсъжда една конституция, която в еднаква степен се натъква на съпротива както сред демонстрантите, така и от страна на президента“.

Конфронтацията между Борисов и Радев присъства като тема и в редица други кореспонденции за положението в България, на което през последните 24 часа отделят внимание всички германски медии. Ето няколко заглавия. "Цайт": „Президентът Румен Радев иска разпускане на парламента“. ФАЦ: „Изстъпления по време на антиправителствена демонстрация в България“. „Дойчландфунк“: "Демонстрантите отново поискаха оставката на Борисов“.

В брюкселското електронно издание „Юрактив“ става дума и за някои европейски измерения на българската политическа криза. „Протести на българи, които живеят в чужбина, имаше на няколко континента. В Брюксел група протестиращи се опита да се срещне с председателя на Европейската народна партия (ЕНП), но не успя. Протестиращите оповестиха своето открито писмо срещу подкрепата, която ЕНП оказва на ГЕРБ.“ Авторът на статията Георги Готев пише още: „Сред европейските политически семейства с най-силен глас протестите на българите срещу Борисов поддържат Зелените. Изненадващо социалдемократите са се снишили. Българската социалистическа партия, най-влиятелната опозиционна сила, се държи на дистанция от протестите“.

"Тежки сблъсъци"

Разбира се, всички чуждестранни медии, които отразяват случващото се в България, излагат и фактите от вчерашния ден. Ето как ги обобщава германският „Ди Велт“: „В българската столица София се стигна до тежки сблъсъци между антиправителствени демонстранти и полицията пред сградата на парламента. По време на протестите в сряда бяха ранени най-малко 55 души, съобщават властите. Съобщава се още, че са арестувани най-малко 95 души. Протестите са насочени срещу министър-председателя Бойко Борисов, когото демонстрантите обвиняват в корупция и близост с олигарси“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Бил Геноцидис

    60 9 Отговор
    Чака НАТО солджърите с водоноските за ваксинация.
  • 2 Снайперист

    64 10 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Киро

    192 12 Отговор
    Бокича е много зле в момента.Ако не строи тръбите на Газпром, руснаците ще му гонят гарез.Ако подаде оставка американците ще му гонят гарез.Между чука и наковалнята.Дано някъде сбърка и да го отрепят, че ако разчитаме на гешеф да го съди...

    Коментиран от #8

  • 4 от Германия нищо добро!

    113 19 Отговор
    Германците са лицемери!

    Коментиран от #72, #86

  • 5 1618

    225 20 Отговор
    Борисов направи тотална грешка! Той трябваше да си подаде оставката още при първите избори , но не го направи,защото се мислеше за незаменим и единствен! Обърна се срещу целият български народ включително и тези, които живеят в чужбина! Отнесе се пренебрежително към техните искания, употреби сила и направи грешен ход със заигравката с конституцията! Това го превърна в най- мразеният диктатор, който България и имала! Тотално се срина авторитета му в Европа и Америка! Целият свят разбра, че той и неговото правителство са корумпирани и свързани с мафията! От тук нататък Борисов ще пада все по- надолу!

    Коментиран от #50

  • 6 Свобода или смърт

    169 14 Отговор
    Времето на омразната мутра отдавна свърши! Това е неговата агония, а след нея следва справедливото възмездие!

    Коментиран от #9, #16

  • 7 ПАРИ И ВЛАСТ

    58 5 Отговор
    Еврейския комунизъм ще затрие планетата.Краят май наближава

    Коментиран от #21

  • 8 Ама на

    96 10 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Откога чакаме чука и наковалнята да се съберат и да му ударят "камбанките" !
  • 9 така ли е

    11 44 Отговор

    До коментар #6 от "Свобода или смърт":

    стъки каза ,че протестите са приключили ,в.24 часа

    Коментиран от #30

  • 10 Кой68

    68 7 Отговор
    ФРГ запали EU със призива към Африка че имигрантите от там -Са добре дошли....Как те спряха забранения протест? Защо чак сега разбраха за това какъв е Бойко? Или вече не им върши работа ?

    Коментиран от #82

  • 11 пройчо

    4 5 Отговор
    ONE SOT* ONE KILL* NO REMORSE * I DESIDE*.....това пише.

    Коментиран от #19

  • 12 баба Зоя

    112 5 Отговор
    Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: "Комунизмът си отива, спете спокойно деца." И ние спахме. А те не спаха...

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 СУЛТАНА

    81 11 Отговор
    БАЦЕЕ,БАЦЕ,КАК ТИ ГО НАБИ ТОЯ ГЕШИВ ПОНЕ С 300 БАЦЕ ,А КАК СИ ЖИВУЧКАШЕ.....
  • 16 Въпроси за невежи

    38 12 Отговор

    До коментар #6 от "Свобода или смърт":

    Какво е комунист?
    - Някой, който е прочел трудовете на Маркс и Ленин.
    - А какво е антикомунист?
    - Някой, който ги е разбрал...
  • 17 Реалност

    78 11 Отговор
    Този кухия от алчност и его се оплете сам в собствената си мрежа. Сега вече за него няма изход и маневри нито у нас, нито в чужбина.
  • 18 НАБЛЮДАТЕЛ

    13 89 Отговор
    ВРЕМЕ Е БОРИСОВ ДА ДЕЙСТВА КАТО АНДРЕЙ ЛЯПЧЕВ/БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ/– "СО БЛАГО СО КРОТЦЕ И С МАЛКО КЬОТЕК".НА ТОЗИ РОБСКИ НАРОД МУ ТРЯБВА КРЕНВИРШ И ТОЯГА!

    Коментиран от #41, #43, #44

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Недокърпен

    23 2 Отговор

    До коментар #12 от "баба Зоя":

    Той извини ли се въобще за тая песен
  • 21 Еврейски комунизъм

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "ПАРИ И ВЛАСТ":

    ... -нещо, като нищо!!!
  • 22 Само ГЕРБ

    16 107 Отговор
    20к човека на площата не са протест, мисля че за всички е пределно ясно, че банда кокошкари без работа в чужбина сега киснат по цял ден на площада и крещят мафия. Ако наистина хората бяха толкова недоволни щяха да са повече. Просто пречат на нормалните хора да работят и киснат по кръстовищата, крещят и пият и се друсат по цял ден и нощ...

    Коментиран от #28, #89

  • 23 NIC

    67 12 Отговор
    НAПРEД МOМЧEТA !!! ВCИЧКИ РAЗУМНИ БЪЛГAРИ CA C ВAC. OТВOРИХТE В CЪРЦEТO НA ТИРAНИНA - МУТРA РAНA, КOЯТO НИКOГA НЯМA ДA ЗAЗДРAВEE!!!! РAНO ИЛИ КЪCНO В ЖИВOТA КAКТO БE КAЗAЛ EДИН РИМCКИ ИМПEРAТOР ВCEКИ ПOЛУЧAВA ТOВA, КOEТO ЗACЛУЖAВA!!! УCПEХ !!!
  • 24 баба Зоя

    44 4 Отговор
    Най-трудно се свалят:
    - Комунизъм.
    - Умна жена.
    - Долната част на корема.
  • 25 Васил Левски

    63 12 Отговор
    Ето вижте лицето на мерзавецо който продаде България на ДПС за да се гуши с пари от данъците ни и от Евро фондовете. Лицето на мерзавецо който насъска полицията срещу суверена. Лицето Борисов което печели с гласовете на ДПС!
  • 26 Крис51

    55 14 Отговор
    Пълен игнор на герберските тролове, които явно смятат останалите хора за идиоти. Слепи са за реалността, или им плащат предостатъчно, за да си затварят очите и да сипят небивалици. Кой нормален човек иска да го управлява такова просто и цинично същество, трупащо пачки и кюлчета злато в чекмеджето си? С цяла свита некадърни и отчайващо некомпотентни хора /справка за върховна изцепка - английския на вицето Николова, това се запечата в ума ми за вечни времена/. В друга страна никой нямаше да го търпи и минута дори.

    Коментиран от #53

  • 27 Жоро

    69 12 Отговор
    Най кървавия министър председател на България ама какво може да очакваш от една мутра с мозък на пиле
  • 28 Обикновен българин

    34 8 Отговор

    До коментар #22 от "Само ГЕРБ":

    Ти очевидно не си добре с очите,пък и не можеш да броиш много.... както и някои от фурнаджийските лопати и келепирчета от "подкрепящите" Винету партии?
  • 29 На снимката

    33 8 Отговор
    Бою Кърлежът.
  • 30 ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР

    56 12 Отговор

    До коментар #9 от "така ли е":

    КОЙ В БГ ИСКА КРЪВ И ПРОВОКАЦИИ!!!!

    „В Бг единствено ТУЛУПА, ШАЙКАТА и КАСКЕТЯ искат кръв!!!!! ....само те са заинтересовани от насилие за да се разпашат и да се опитат със сила да задържат кокала и да потушат мирният протест, както и направиха!!!!
    Очаква се, а те вече снощи се появиха, в действие да влезнат и мутрите провокатори на ПИК, СИК и Делта гард на Каратиста с бомби, павета и т. н. мутренски арсенал!!!!

    А решението е простичко и само едно : ОСТАВКА и СЪД ЗА бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин и бързи и честни избори!!!!“
  • 31 Василев

    50 14 Отговор
    Крайно време е Светът да научи за мутренските методи, с които Тулупа и Шайката му 11 години управляват Територията.
  • 32 Karosel

    17 7 Отговор
    Абе стига сте ни занимавали, какво пишели германците...! Ние ли знаем по-добре където сме на место или някакви си измислени журналисти! Да пишат как пребиват крайно десните и то не за правителството, а за Covid-19.
  • 33 кърти и вози комунисти

    10 46 Отговор
    Борисов е най-добрия!

    Коментиран от #34

  • 34 гост

    25 1 Отговор

    До коментар #33 от "кърти и вози комунисти":

    Да. Като такъв ще го запомним всички. Успокой се!!!!!!
  • 35 Мис долни гащи

    52 8 Отговор
    Някой знаели в коя дупка се е скрил Боко МИШКАТА?! Къде мишкува? Защо не се появява пред народа и НС, за да се хвали?Да не е "болен", като Домуса?Дори и Хитлер не се е крил като ТИКВАТА.Срам и позор за ГЕРБавите страхливи мишки.

    Коментиран от #38

  • 36 СТАМЕН

    24 4 Отговор
    ЗНАЧИ ИМАМЕ ЗАДАЧКА!!!! ИСКАШ ДА СИ ПОЛИЦАЙ!!! ОК!!! ИЗРЯДЕН ВЪНШЕН ВИД.... ТАТУИРОВКИ САМО НА ГЪ ЗА.... УНИФОРМА ПО УСТАВ И ПРИЧЕСКА ДОСТОЙНА МЪЖКА. ТАКИВА БРЪСНАТИ, ПЕРЧЕМИ, ТУПЕТА ГЪ ЗЕТА...... ИМА ЛИ ИЗИСКВАНИЯ И ДРЕС КОД ЗА ВЪНШНИЯ ВИД НА ПОЛИЦАЯ!!???? ИМАМ ПРЕДВ
  • 37 Кочо Честименски

    43 5 Отговор
    Сега българската младеж ще разбере колко струват
    техните "любимци" от Западна Европа и Америка, които
    ни смятат за туземци и въобще не ги е еня за нас !
    Така както е било по време на кланетата в страната ни,
    след Априлското въстание от 1876 година !

    Коментиран от #39

  • 38 Next

    36 9 Отговор

    До коментар #35 от "Мис долни гащи":

    Скрил се е в дупката на мишата дупка, такова тиквено леке никога не е имало в историята на България.
  • 39 Българина

    13 2 Отговор

    До коментар #37 от "Кочо Честименски":

    Почти си прав, но има и някои изключения. Джанюариъс Алойшиъс Макгахан е американски журналист от XIX век. Изпратен е в България като специален военен кореспондент на лондонския вестник „Дейли нюз“ след Априлското въстание и по време на Руско-турската война. Ярък застъпник на българската национална кауза...........И още: През 1876 – 77 г. У. Гладстон е фигурата от най-голям мащаб в Англия и Европа, която привлича вниманието към България.Между 1881 и 1883 г. той защитава Търновската конституция и се противопоставя на нейната отмяна, защото смята българите за политически зрели и способни за демократично управление. През 1885 г. Гладстон подкрепя напълно акта на Съединението и предупреждава правителствата на съседните държави да не се противопоставят на „свободната волеизява“ на българския народ.
  • 40 Сандо

    43 7 Отговор
    Борисов обяви война на народа, защото този народ никога не е гласувал за него. Гласува ли са платените роми, мъртвите души и манипулациите в ЦИК.

    Коментиран от #70

  • 41 ПазарЖик

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    КЮТЕК бе неграмотник.
  • 42 ГЕРБ Победа пак

    10 37 Отговор
    Дават ли си сметка германските комунисти от този вестник, че Борисов е прогермански настроени и поровропейски, а протестиращите са за излизане от Европейския съюз и НАТО?Слава на Герб! ГЕРБ Победа пак и винаги! Недоволните от властта в Пирогов, в Орландовци, бакърената и в затвора! Бойко ще управлява България още 30 години, а жандармите наши ще ви млатят като боксови круши! 😀😀😀😀😀
  • 43 Дедо Гацо

    3 6 Отговор

    До коментар #18 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Е па да те фане и кремвиршо там дек сонце те не огрева, а с гьостерицата по кухата бръмбарица!
  • 44 НА ТЕБЕ КУР ТИ ТРЕБЕ ПЕДАЛ

    5 7 Отговор

    До коментар #18 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    И ПО ДЕБЕЛ ДА Е КАКТО ГО ОБИЧШ
  • 45 ИСТИНАТА

    29 7 Отговор
    Приятели! Вчера участвах в масовите много хилядни протести за оставка на крадливото и корумпирано управление и техния васал Иван Гешев! Но вътрешно в себе си не исках оставка защото главатаря на тежката организирана престъпност в България Буда трябва да изпие горчивата чаша до дъно! Рейтинга му след снощи не е 18% както преди дни а вече около 10 с тенденция към нула. Страната е опоскана от шайката изцяло. До преди няколко месеца ако имаше " мазнина" както я наричаше тиквун вече няма нищо. За да спечели време и отложи ареста си раздаде милиарди за пенсионери, ресторантьори,намали им ДДС на 9%( хората клиенти не усетиха намаление в цените), увеличи заплатите на администрация с 30%, раздаде на животновъди..Хазната е изпразнена до шушка. Дори и служебно правителство на президента да дойде нищо не може да предприеме при опоскана държава. С тази разлика че тогава Борисов ще бъде изправен пред правосъдието а сега като се инати за оставка само отлага възмездието. По добре да остане за да се срине още повече рейтинга на ГЕРБ и доверието към него а и от правосъдието пак няма да избяга.
  • 46 Ужасен

    35 8 Отговор
    Лицето Българоубиец Бойко Методиев Борисов е първия премиер на страната използвал сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестиращи Български граждани! Според независимата телевизия Евроком в която има кадри от протеста са участвали 150 Хил.души. Сега фактите- Декември 1990 г.когато започнаха протестите и блокадите срещу правителството на Луканов дори от БКП( Чийто член бе Борисов и заклеймяваше метежа) не си позволиха да използват сълзотворен газ. Луканов след месец подаде оставка. 1997 януари г.когато бяха протестите срещу Виденов и участваха около 60 хил.души и бяха обградили парламента полицията беше без щитове,боксове и палки и не докосна протестиращи. Помня че няколко протестиращи блъснаха полицай който счупи вратата на парламента с тяло. Вътрешния министър Николай Добрев тогава каза " Не искам да се бия със справедливо протестиращите" и те бяха допуснати да влязат в парламента от полицията. Депутатите на БСП скупчени пееха партизански песни а Жорж Ганчев се криеше под 1 маса. Протестиращите обиколиха парламента и сами излязоха. Да си спомним ноща на белия автобус 2013г.когато около 1500 протестиращи бяха обградили парламента и не допускаха депутатите да се качат. Тогава финансовия министър Чобанов бе получил почти инфаркт. Полицията пак не си позволи да използва сила макар с павета да чупеха прозорците на автобуса. А снощи Банкянския уродд и гoвeдoo заповяда да бъдат влачени,пръскани със сълзотворен газ и пребивани Български граждани. Присъдата ско

    Коментиран от #47, #59, #80

  • 47 Прав си

    33 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ужасен":

    Така е. Никога няма да забравя датата 27 януари 1997 г.когато според Канал 1( тогава имаше само 2 телевизии канал 1 и ефир 2) пред парламента се бяха събрали около 50-60 хил.човека и пристигна Николай Добрев ( баща на Кирил Добрев) вътрешен министър и под канонада от камъни и павета по него и 20 полицаи го прикриваха с тела и когато стигна входа на парламента каза това че не иска да се бие със справедливо протестиращите. И на 4 февруари Виденов и Първанов върнаха мандата и президента Стоянов направи служебно правителство с премиер Софиянски. А сега в пъти по продължителни и масови протести и тиквата изрooд от страх от възмездие предпочита да се пребиват хора но да остане на власт. Дори неговите учители от БКП не си позволиха да бият народа на протести.

    Коментиран от #62

  • 48 Лумпен

    20 4 Отговор
    Ако го пешеше в Дума или Сега да го подминеш, ама това е отзвук от сърцето и мозъка на Европа. Дано всички са видяли боксовоте, лютивите спрейове, летящите павета и всенародната любов.
  • 49 Ачо от Факултета

    10 16 Отговор
    Пак ще гласувам за Бойко, ако плаща по 50 лв.

    Коментиран от #52

  • 50 ха ха

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "1618":

    Едва ли има какво още да добавим към долното:
    Копирано от https://www.168chasa.bg/article/8970227 © www.168chasa.bg" - прочетете и се просветете! особено ми хареса частта за Борисов и Радев и сапунчето в банята и желанието на Радевда го изпусне още веднъж или да си мерят достойнството
    да паднеш от смях,ха ха
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Абе аре бе

    2 14 Отговор

    До коментар #49 от "Ачо от Факултета":

    Пъ мноо ясно. Ако не ми платят, няма пръста си да мръдна тоя път. Щото не ми дреме кой от тия ще се цопне там, като сънародниците ми не струват. Палатки ще ми свиват и на нормалния живот ще пречат. Българи 'юнаци'? Българи тъпаци!
  • 53 Този , който

    2 15 Отговор

    До коментар #26 от "Крис51":

    Не иска да го управлява още по- просто и по- цинично псевдоадвокатче, което ,мечтае да натрупа кюлчета злато и пачки , ближейки задниците на отявлени крадци и бандити.

    Коментиран от #54

  • 54 Абе аре бе

    5 11 Отговор

    До коментар #53 от "Този , който":

    Ъ. Ти пъ мноо знаеш какво точно се случва. Да не би да си некъв детектив случайно. Нали си знаем, че си има хора, дето биха натопили всякого за кеф. Като толкова се поддавате на провокации и съмнителни новини и ала-бала и си знаете вашта безполезна протестантска, мноо ви здраве. Ще гледам поне на 100 метра да съм от шествията и палатките ако ви видя празните протести да се мятят някъде наоколо.
  • 55 Електра

    7 14 Отговор
    Пишат, че Кауна Радеффф, ближе на Путин сладоледа...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Зайко Байко многознайко

    5 0 Отговор
    Хасан беэпеперудника си е эаминал, от петък до днес ми беше наложена эабрана! Тоя миэерник, който е редакторче, но повече обича да участва в чата, като Хасан и да манипулира плюсовете и минусите. Нали е беэ#ичник, го бичат да кара дежурствата по цели уикенди! Эатова го поэдравявам с една тлъста Българска попръжня от старовремските!
  • 58 Тиквун

    19 4 Отговор
    България е най-бедната страна и най-корумпираната ! Веднъж да сме първи !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Иван

    18 4 Отговор
    Европа да търси отговорност на Борисов къде са близо 300 милиарда дадени последните 10 год къде.? Там е заровено кучето
  • 61 Някой

    6 4 Отговор

    До коментар #56 от "Електра":

    Много ку... А и тъ... А лейка герберска помия
  • 62 а стига бе

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Прав си":

    Пак ли тролиш?
    На всеки копи пейст ли ти плащат а?
    Лъжи си лъжи си! Никой не ти вярва и без това!
  • 63 гошо

    17 2 Отговор
    Що не напишете,че криминалната мутра е на власт благодарение на дъртата фюрерка?
  • 64 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 4 Отговор
    оставка БОРИСОВ
  • 65 я бързо

    0 6 Отговор
    Влизай в реактора!
  • 66 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 3 Отговор
    вие сте мутри биячи съсипахте окрадохте БЪЛГАРИЯ това което построи соца демокрацията го разруши
  • 67 Тошко

    12 3 Отговор
    Комунистът Б.Методиев се омаза в огромни Л..НА.
  • 68 Васил Божков

    7 8 Отговор
    "Българското лято" - Всичко върви по план
    Поздрави: Васил Божков
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 костова

    11 1 Отговор

    До коментар #40 от "Сандо":

    Да и с нагласяне на протоколи и мъртви души
    той затова не търси народна любов защото знае как пак да нагласи резултатите
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 А добро утро

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "от Германия нищо добро!":

    сега ли го разбрахте.Така разбиха Югославия на времето.Швабите няма да допуснат България да си въстанови икономиката.Умишленно и целенасочено 30 години задкулистно поддържат разрухата в България.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Галина

    4 11 Отговор
    Много интересно, защо Факти не пишат какво пише в испанската преса,а именно,че протестите се дирижират от Божков с подкрепата на Радев!!!
    Нали сте"уж" справедлива медия,ами напишете го де....

    Коментиран от #76

  • 75 Ах чуждите медии

    4 4 Отговор
    А разбраха ли чуждите медии които блуждаят в някакъв техен измислен свят, че протестиращите са били едва 3000 или такива дребнави факти са им под нивото?
  • 76 Ами защото

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "Галина":

    са "уж , сама го казваш! Аз и това не бих казал. Колкото ПИК и Дневник са независими, толкова и Факти! Днес независими медии в БГ са само ушите и очите ни! Макар, че и те някой път чуват и виждат това, което ни се иска и после си патиме.
  • 77 Жестока разправа с млади хора

    5 1 Отговор
    Смятам, че адвокатите, защо не и адв.Хаджигенов, могат да се ангажират с въпроса по употребата вместо на лютив спрей в газообразна форма (затова му е и името Spray) на такъв , изпръскван в течна форма, в която концентрацията му е по-голяма. Второ - той буквално се изстрелва от пръскалката под налягане в течна фаза и силно действа на напръскания с капките човек: реално вместо спрея да люти в продължение на 5 мин., неговото въздействие продължава 20 мин. Нека адвокатите и българските евродепутати ангажират с това "произведение" евродепутатите от ЕП и европрокурорите на г-жа Кьовеши. Може към това нещо да прикрепят и изказването на бития журналист за побоя над него и младите хора онзи ден късно вечрта.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 баце

    7 0 Отговор
    Еми, това е положението. Разчекнали са го навън, обвинили са ЕНП, че поддържа корумпета и са го нарекли с меки думи мутра. Определено не си правят илюзии какво представляват т.н. олигарси. И всичкото това заради шайка от няколко боклука - Гешев, Пеевски, Доган, Борисов ....
  • 80 Ерих Фон Клинкерхофен

    2 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ужасен":

    150 хиляди души участвали в протеста??! Драги господине, сменете дилъра, от този материал получавате халцове....
  • 81 ДДД

    6 4 Отговор
    Фигуранта си мисли, че като вземе власта ще промени нещо.
    Болгария не е видяла добро от другарите, от както ни оправлява БСП-БКП сме най-бедната европейска нация и така ще бъде , зощото те са родоотстъпници и защитават чужди интереси. Мислят само за тях си не за народа и това го доказаха многократно...

    Коментиран от #90

  • 82 pasi

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Кой68":

    Монтерей го създадоха и трябва да отговарят за гнусния си избор ...

    Коментиран от #85

  • 83 маке

    6 0 Отговор
    Ке минат изборите и пак че се пулат червените кратуни на резултато че Боко пак ще спечели. НАРОДО НЕ ЩЕ агентурата московска повече, не сме живели по добре от сега, много бързо забравихте времето преди с танковете.
  • 84 стоян

    5 1 Отговор
    Тиквата се крие в момента.Този отпадък трябва да лежи до живот в централният софийски затвор.
  • 85 1903

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "pasi":

    Монтерейците с любезнто съдействие на Симеон Кобургготски го създадоха от нищото. Поставиха си шофьора да ни управлява държавата, ама този си е манталитет на шофьор и резултата е разбита държава. Неговите кукловоди сигурно са останали доволни от протежето си. Задължително трябва да се търси персонална отговорност от участниците в кръга "Монтерей" за случващото се в България. Може да се започне с Бригадир Аспсрухов.
  • 86 Манги

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "от Германия нищо добро!":

    Нищо добро за ББ
  • 87 Херой Мустафов

    1 1 Отговор
    До като не минат изборите в сащ никаква оставка!
  • 88 Бай Ставри

    1 0 Отговор
    Аре идвай, мутроооо!
  • 89 Болярин

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Само ГЕРБ":

    Браво, приятелю, червената измет огладня и започнаха да плачат на рамото на КГБ за помощ с компромати и смешници по кръстовищата - млади, красиви и умни ... КЛОШАРИ !!!
  • 90 Болярин

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "ДДД":

    Незнам какво означава "ДДД", но се сещам за "ДДТ"(квалитетна отрова срещу вредни насекоми и плевели!), която би помогнала срещу ЧервенаТа чума !
    Само трябва да помолим - учтиво ! - пилотчето от селскостопанската авиация Руменчо(НиновИЧ - РешетникоВ) да оздравява, че скоро катапултира и си повреди аналноТО отверстие и е на легло, а той с бръснещ полет ще поръси БСП - БКП - ВРЕДИТЕЛИТЕ ! Ще му заплатим, разбира се с няколко МИЛИОНА ... РУБЛИ !!!
Новини по държави: