Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 08:45 19 842 79

Руска журналистка каза, че Русия има право да стъпче арменците

  • маргарита симонян-
  • стъпче-
  • русия-
  • армения-
  • азербайджан-
  • журналистка-
  • благодарност

Провокативно изказване на руска журналистка

Руска журналистка каза, че Русия има право да стъпче арменците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руска журналистка предизвика политически скандал в Армения, след като заяви, че Русия има право да стъпче и да плюе по арменците. „След всичко, което направихте, Русия има пълното морално право да плюе по вас и да ви стъпче”, написа в социалните мрежи Маргарита Симонян, главен редактор на телевизия RT.

На фона на тлеещия от десетилетия конфликт между Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах, руската журналистка с арменски корени изрази остро мнение към Ереван, обвинявайки местните власти в провокиране на Русия. Според нея действията на властта са антируски, защото са арестували бившия президент Роберт Кочарян, а освен това отказват да признаят Крим за руски.

Украинският полуостров беше незаконно анексиран през 2014 година, и международната общност отказва да признае анексията. Думите на Симонян бяха остро разкритикувани в арменското общество и получиха широк политически отзвук. Журналистката от пропагандната машина RT напомни на арменците за „еничарските ножове”, използвани срещу тях от Османската империя, и поиска да покажат благодарността си към Русия.

Мнозина арменци реагираха остро в социалните мрежи. Междувременно в Нагорни Карабах се водят кървави сражения, при които загиват и невинни цивилни. Турция подкрепя Азербайджан, докато руското влияние над Ереван е голямо. Всяко арменско правителство знае, че без защитата на големия брат от Москва, сигурността на страната не може да се гарантира. Изказвания като това на Симонян повдигат въпроса дали в замяна Русия няма да поиска от Армения да признае Крим.

Русия често използва историята и напомня на страните, които са били под руската сфера на влияние, че не трябва да се обръщат срещу нейните интереси. България също е сред страните, които са подлагани на външен натиск под предлога на „дълбоките културни и исторически връзки”, макар че десетилетия наред в страната ни бе наложен тоталитарен репресивен режим на управление. За разлика от Армения обаче към момента руското влияние в България не е толкова силно, каквото и през 2020 г. остава в бившата съветска република

Самата Симонян, която е с арменски корени, преди години е казвала в интервю, че не говори арменски. И макар да не говори арменски, тя твърди, че нейните думи са били отправени към арменските власти, а не към хората, от които „тя е част” по думите ѝ. Ректорът на Руско-арменския университет Армен Дарбинян каза, че „независимо дали е добро или лошо, арменското правителство е избрано от арменския народ и той заслужава уважително отношение”.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 61 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    75 133 Отговор
    това не е журналистка нито човек

    Коментиран от #17, #31

  • 3 Среден Пол

    136 46 Отговор
    Соросите в Армения да викат Израел на помощ.
  • 4 Гербераси долни

    85 13 Отговор
    Лошото е че в съвременния живот демокрацията е стъпкана, след големи политически катаклизми всяка държава която ги преодолее изпада в периода на прехода които се точи доста години защото когато се налапат едните ,отстъпват мястото на следващите гладни за власт и пари ,а хората в низините си мислят че са свободни и има справедливост.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1234

    70 39 Отговор
    Поредния пасквил на русофобите! Възмутително!
  • 10 жжжж

    83 8 Отговор
    Така е в живота, подлогите са презирани дори от собствените си господари.
  • 11 КОНТРАТА

    110 35 Отговор
    Ама разбира се, че руснаците ще напомнят историята на неблагодарниците да не забравят на кого си дължат свободата когато мерзавстват срещу освободителите си!

    Коментиран от #75

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Jeik

    101 31 Отговор
    Краварския режим поддържа хуни навсякъде по света като се почне от Чили и Хондурас.... и се стигне сега до България и Украйна !

    Коментиран от #79

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Костова

    114 28 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Напротив, Маргарита Симонян е много умна, реална жена. Че и с превъзходно чувство за хумор. За разлика от Джамбазов, който не умело преразказва нейните думи. Слушалка съм много изказвания на Симонян. Е, не използува тя такава риторика, каквато Джамбазов ни е представил. Да, тя е винаги е директна, но едва ли би казала, че Русия има право да стъпче Армения. Арменците се доскачаха на техния си Майдан по арменски и сложиха пионка
    на Сорос да ги ръководи. Пашинян наистина има снимки, качени в Интернет със Сорос. В Армения руския език е забранен. А военните дела води 29
    годишен младеж, също от отбора на Сорос Вместо да се обиждат на Симонян арменците би трябвало да преразгледат досиетата на своите управляващи. Джамбазов нарича RT пропагандна машина, то аз бих го попитала коя медия в днешния свят не е пропагандна. И бих му припомнила популярността на RT по време на протестите на жълтите жилетки във Франция. Демонстрантите се съгласяваха на интервюта само със журналисти на RT защото те най-честно отразявали протеста.

    Коментиран от #43, #55, #68

  • 18 Афера

    18 68 Отговор
    Тя е арменка, работи в соросоидната телевизия раша тудей, ясно ли е сега

    Коментиран от #19, #21

  • 19 честен ционист

    18 43 Отговор

    До коментар #18 от "Афера":

    RT не е соросоидна медия, а ционистка.
  • 20 Костова

    76 16 Отговор

    До коментар #12 от "Братушки":

    Аз разбирам, че задачата на Джамбазов е да ни настрои против Симонян. RT имат все по-голяма популярност сред Западните зрители. Медия, която винаги представя няколко гледни точки при всяка една тема, с която се захване. Вчера гледах Мишел Обама с изказване за протестите в Америка. Тя няколко пъти повтори, че те са изключително мирни и справедливи. А виновника разбира се е Тръмп. Мисълта ми е, че Западните медии отдавна ни смятат за стадо не мислещи овце. Те ни представят свят, който много малко общо има с реалността. Като например лъжата, че всички емигранти в Европа едва съдържат напора си колкото се може по-бързо да се адаптират, да научат езика на страната, която ги е приела и да почнат да работят.
  • 21 Госг

    70 4 Отговор

    До коментар #18 от "Афера":

    Ти изпърдя най-голямата смешка за днес. Ако RT е соросоидна медия, питал ли си се защо на няколко пъти американските соросииди се опитаха да я забранят?

    Коментиран от #45

  • 22 Сливи за смет

    51 19 Отговор
    За съжаление, на времето кремълската върхушка ни хариза на американците. Това го казва Чакъров ( последният съветник на бай Тошо). Когато идва съветската делегация със Шеварнадзе в България, казват на наЩе полЮтици сами да се оправяме от сега нататък. На въпроса какво да правим, Шеварнадзе отговаря : -- Обърнете се към американското посолство. След това идва и разпадът на СССР. Всичко това е в следствие предателството на горбачов и шайката около него. Конфликтът в Нагорни Карабах е един от последиците на това. А по ирония на съдбата този, който ръководеше най - голямата държава на света и по сила равна на САЩ, после рекламираше пици...

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хаха

    20 59 Отговор
    Тази журналистка е най-голямата подлога на Путин.
  • 25 3,14К

    39 6 Отговор
    Джамбазов (Джамбазки) върви две седмици след събитията и това вече не е новина. Симонян действително се изказа по този начин. Изказването бе по повод въпрос дали Русия трябва да се намеси, съгласно договора за колективна отбрана. Пашинян за два дни се обади няколко пъти на Путин за помощ, но преди да извърши преврата категорично заяви, че е за излизане от ОНД и е за ориентация на запад. Просто Джамбазки ни предизвиква да отваряме материяла му и да спорим помежду си.
  • 26 Политолог

    17 39 Отговор
    Тази журналистка, прочете ли изследването на Руската НПО?
    След 50-60 г. в Русия мюсюлманите ще бъдат повече от християните. Да му мислят нейните внучки....
  • 27 Роки

    27 30 Отговор

    До коментар #1 от "пацан":

    Следващата военна намеса на Русия в района би трябвало да доведе до анексирането на Армения,да стане квартал на Русия,и да не може повече да има собствено мнение!

    Коментиран от #62

  • 28 свидетл

    24 37 Отговор

    До коментар #22 от "Сливи за смет":

    Точно, най-верния коментар досега. Само че братишките се опитват от много време да стоварят проблемите от болната глава на здравата.А сега , виждаш ли, страните от Варшавския договор ги били предали....А договорките в Малта и Рейкявик. Всъщност рашките излязоха по-големи глупаци, отколкото са. Бил съм по съветско време тама много пъти и съм виждал многократно един феномен- повечето от нашите стоки там, бяха с 30-40% по-евтини, от колкото тук. Ха сега да рупат пластмасови турски домати и да лижат за..ка на Ердоган. От най-голямата световна военна сила се превърнаха в шутове, дето ги правят диви и щастливи който от където ги хване..Та така и тая руско-арменска джурналистка..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Щмекериян

    34 10 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тази журналистка е от арменски произход и много добре знае що за утайки са !!!!

    Коментиран от #47

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Прости рашки

    17 35 Отговор
    Руските боклуци, най-големите боклуци

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ама чакайти

    27 3 Отговор

    До коментар #33 от "хахаха":

    Ама нали г-н Пащенян, оплю Русия още с идването си на власт. Той по принцип е проект на Сорос. Първо взе властта с преврат преди 2 години, забрани всички руски училища, искаше премахване на руската военна база в Армения, защото била окупационна, арестува и хвърли в затвора предишният проруски президент и правеше всичко възможно да провокира Азърбайджан с Нагорни Карабах и не признатата "република Артца". При това Пашенян не призна и Нагорни Карабах за територия на Армения и по всички закони в момента войната се води на международно признати територия на Азербайджан. Какво иска тоя дебил. Той както и Стефановски в Белорусия е никой. Блатер журналист, завършил някакви школи на Сорос. Хайде сега Сорос и САЩ да му помогнат. Да ама не. Едно е да плещиш по сайтовете ,а друго е да де случи. В САЩ на никой не му пука за Армения. Тя впрочем не е напаздана. Войната е в Карабах който Армения не признава за своя територия.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ГРОБ

    22 14 Отговор
    Който тръгне против Русия яде дръвцето!
  • 43 Сандо

    31 7 Отговор

    До коментар #17 от "Костова":

    Присъединявам се към написяното от Вас.Подобно нещо бях написал,но нещо на модератора не му харесва истината и редовно ме трие.Свобода на словото,няма що.И ще завърша с това,което завършвах в изтрития коментар:доста народи,между тях и арменците,дължат съществуването си днес на руснаците.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Аба

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госг":

    За заблуда.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 111

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Щмекериян":

    Съмнявам се да е вярно, все пак името не прави човека.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Сволач

    11 5 Отговор
    Ако искат помощ от Русия, рискуват пак да станат република. А хората си ценят идентичността.
    А пък Русия нито ще помага, нито ще позволи на някой друг да им помага, защото това е против нейните интереси.
    Кофти е да си арменец в този момент. Единственият, който може да ти помогне ще го направи само за де ти го отпори после отзад...
  • 50 сфсфс

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "ХАХАХА":

    И кой ти е големият брат и защо??
  • 51 Арни

    10 8 Отговор
    Глупости.Та самия Лавров е арменци.Я вижте кой е баща му.Карабах е бил,е и ще е арменски!!!!

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 vasik atanasova

    9 1 Отговор
    едно е да смачкаш народа

    друго е политиците
    и нашите политици кой ги обича ?
    тези думи са извадени от контекста
  • 54 васик атанасова

    8 4 Отговор

    До коментар #51 от "Арни":

    и двамата му родители са арменци от грузия
    а рода на баща му е от нагорни карабах
  • 55 Баварец

    7 14 Отговор

    До коментар #17 от "Костова":

    Както си написала, вероятно си слушалка :-) Но раз.бана! Тук водещото е, ХРИСТИЯНСТВОТО И ТО ПРАВОСЛАВИЕТО, защото без него, ние сме безлични, а геноцидът, който упражнява Турция към Армения от 105 години е факт. Факт са и топлите отношения сега между Ердоган и Путин, след като Ердоган удари едно коляно след сваленият самолет. А такива, като Путин, вероятно Господ ще ги съди, защото никой, ама никой, не изоставя братята си по вяра, нито католици, нито мюсюлмани! А за това нещо Симонян, нямам думи!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Едуард Петров-Едо

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "пацан":

    Нещата в ПОЛИТИКАТА не са най- добрия ДУХОВЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ! Човек е променливо същество! НО, ИМА И ОБЕКТИВНИ РЕАЛНОСТИ В СВЕТА! Кой, мислите, казва думите: ,,Аз Съм Лозата, а вие сте пръчките; И Отец ни Е Земеделеца! Всяка пръчка, която не дава Плод, отсича се и се хвърля в Огън! А всяка пръчка, която дава Плод, кастри се, за да дава повече Плод! Без Мене не можете да сторите нищо добро!" Изводът е: БЕЗБОЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ ВИНАГИ ВОДЯТ НАРОДИТЕ КЪМ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ, ЧАК ДО ИЗЧЕЗВАНЕ! А ЕДИН АТЕИСТ ВИНАГИ ЛИЧИ ПО ЛИПСАТА НА РЪКОВОДСТВО СВИШЕ! ТЕСНОГРЪД, НЕПРОСТИТЕЛЕН И ДРЕБНАВ Е! Питам: Не беше ли Християнска Русия, която ни Освободи от Ислямско Иго? И не беше ли Една Атеистична Русия СССР, която ни натрапи безбожната БКП, с всички трагични Духовни последици за Българския Народ, та до днес? ,,Народ и човек, без Иисус Христос, отиват към подивяване!" Ф.Достоевски
  • 59 НОРМАЛНА КОЧИНАл

    14 3 Отговор
    Нещо кото собственото мнение на Българите.Които са винаги съгласни с Краварските интереси.Наи-богатия чернозем в Европа зеленчуци внасяме от Турция.Наи-големите запаси от злато,Българите гладни Краварите блажат.Не е прост този които яде баница,а които му дава.
  • 60 НОРМАЛНА КОЧИНАл

    3 1 Отговор
    Сърбия също беше анексирана.
  • 61 НОРМАЛНА КОЧИНА

    5 1 Отговор
    Българските представители в Европарламента са винаги с вдигнати ръце.Нужно ли е да влизат там ,след като предварително са съгласни.
  • 62 Стуци

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Роки":

    Невероятен ГЛУПАК.

    Коментиран от #70

  • 63 petar svilenov

    5 1 Отговор
    Това не е арменски виц.Най-голямото посолство в Ереван със стотици служители познайте чие е.,...
  • 64 НОРМАЛНА КОЧИНА

    8 2 Отговор
    Краварската демокрация се гради върху правото на наи- силния.
  • 65 Пройчо

    11 2 Отговор
    В България бил наложен тоталитарен режим от страна на СССР. 🤣
    А в Гърция какъв бе наложен до 1976 година, мисля че беше. И от койй бе наложен!
    Та да поясня на незнаещите. В Гърция бе наложена хунтата на полковници те с помощта на войските на Великобритания, и десетки гърци бягат в България за да спасят живота си
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Абе

    8 3 Отговор
    Всеки има право да стъпче арменците и евреите, които паразитират върху останалите хора. Да сте чули за миньор арменец например?
  • 68 Ebter

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Костова":

    Джамбазов заедно с почти всичките евродепутати са масони и подчинени на вашингтон-затова дъвки глупости!От щатите по някаква тема ако пръснат таковата като джамбаза-направо се намират!!! Мисля, че дните им са преброени-до 2024 няма да ги има или ще са си променили резбите и ще говорят в обратен смисъл всичко!!!???

    Коментиран от #69

  • 69 Ебтер

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Ebter":

    Аз едно пиша- то друго излиза-ха ха- на телефона някой път така става!?
  • 70 Роки

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Стуци":

    Да не би да мислиш че на мен ми се искаше да го напиша,но това е истината! Докато някои се упражняват във водене на политики-нещата стават съвсем други, това важи и за Бг!
  • 71 Айде

    4 0 Отговор
    пак осрахте пейзажа .Нерде Армения и Азърбейджан нерде България.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Олга

    2 1 Отговор
    Това е лъжа.Дори абсурдна.Самата тя е арменка и много тачи своя род.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Коко

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "КОНТРАТА":

    Освобождение равно на доживотно раболепие!
  • 76 Комбина

    0 0 Отговор
    ГРОЗОТА!
  • 77 Комбина

    0 0 Отговор
    Грозна крепостна селянка!
  • 78 Тотално объркана

    1 0 Отговор
    Промити мозъци. Безродници.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.