28 Октомври, 2020 08:45 11 084 44

Ердоган се тресе от яд

  • реджеп ердоган-
  • еманюел макрон-
  • франция

Нови карикатури с президента

Ердоган се тресе от яд - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на турския държавен глава осъдиха публикуването на негови карикатури в изданието „Шарли Ебдо“, съобщи агенция Анадола.

Говорителят на турската администрация Фахретин Алтън заяви, че подобни действия са следствие на изявленията на френския президент Еманюел Макрон. Държавният глава на Турция постоянно отправя упреци към френския представител.

Карикатурата изобразява Ердоган като полуоблечен, седнал на фотьойл с безалкохолна напитка в ръка. Турската администрация определя изображенията като обидни.

Смята се, че така се разпространява културна омраза. Алтън призовава всички европейски представители да се обявят срещу подобни действия.

Макрон вече обяви, че ще защитава свободата на словото в своята страна. Той получи подкрепа от европейски представители.

Темата ще бъде обсъдена на европейската среща на върха.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дервишово семе

    88 14 Отговор
    Мале, мале, мале. Този вече никой го няма за нищо. Ще то съсипят тоест той сам ще се съсипе и сам се докара до тук. Стана тема за всекидневен майтап и подбив от всички значими политици. Путин сега му взима паричките а утре ще му бие дузпата.
  • 3 Сух

    92 17 Отговор
    Франция не е Армения
  • 4 БАЙ Х@Й

    29 32 Отговор
    Странно звучи СВОБОДА НА СЛОВОТО !!! Значи може свободно да ругаят мюсюлмани и евреи НЕ всичките
    ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мразим ги културно

    69 10 Отговор
    "така се разпространява културна омраза" !?!? А тези примитиви, какво са направили, че културно някой да ги обичат ???

    Коментиран от #13

  • 7 Киро

    79 16 Отговор
    Първо го правят за смях. После го изолират. И накрая го приключват. Това става с всеки малък който е тръгнал да се надскача с батковците и големите. Ердоган няма да е изключение. Големите не допускат такива на масата. Щом не си на масата си в менюто. Жалко за турския народ който ще плати цената. Народа плаща греховете на политиците.

    Коментиран от #11, #31

  • 8 те го

    0 3 Отговор
    те ----

  • 9 в кратце

    38 13 Отговор
    Султанът се тресял от яд. "Един народ -в две държави." В Турция и в Азербайджан.-каза Тайип. АЗЕРИТЕ НЕ СА ТУРЦИ. МЮСЮЛМАНИ СА,НО НЕ СА ТУРЦИ.

    Коментиран от #16

  • 10 маската

    43 6 Отговор
    С цялата си неадекватност по други, особено външнополитически въпроси, поне се сети да нареди в Турция маските за лице да са БЕЗПЛАТНИ. Тяхната продажба е забранена. А у нас, големите специалисти, демократи и коментатори, как е ? Внасят се за по 2-3 ст. едната и се продават в аптеката за 2 лв. Някой станаха милиардери с този вирус. И никой не проверява кой, как и защо. Я си представете, че човек сменя маската си 3 пъти на ден, което е редно, защото иначе няма смисъл според лекарите. 180 лв. на месец на член от семейството. Четиричленносемейство - 720 лв. месечно - кой може да си го позволи - нали ще умрат от глад. Да не говорим за естествено изнесените, изпуснатите на земята, забравените, зацапаните или изгубените. Сумата набъбва. Ама иначе сме велики европейци да се хвалим. Тези маски трябва да ги има над път и под път безплатни или по 10-20 стотинки.

    Коментиран от #14, #20, #32, #33

  • 11 Хъш

    31 9 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Нищо жалко няма за турския народ, нека да плаща. Да не ние да сме го избрали за президент?
    Щом го избират значи го подкрепят, ами ще плащат.
  • 12 Stormtrooper

    19 21 Отговор
    Да направят карикатура как Йехова оноде Макрон, щом свободата на словото се свежда до това.

    Коментиран от #44

  • 13 Мутристан

    45 12 Отговор

    До коментар #6 от "мразим ги културно":

    Направиха църквата Света София тоалетна...
  • 14 гост

    16 4 Отговор

    До коментар #10 от "маската":

    Маските струват 0.80ст.Най-скъпите са така наречените маски KN95 са с доставна цена 3лв.но се продават от алчни аптекари па 6лв.
  • 15 Лексикон

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "чекмеджето":

    Б.Б. + Р.Е. = LOVE
  • 16 Хасан

    4 11 Отговор

    До коментар #9 от "в кратце":

    А защо се разбират през преводач ?

    Коментиран от #21

  • 17 Боли го

    10 15 Отговор
    ..........Ердо, как са го нарисували. Това само увеличава популярността му. Що се отнася до карикатуристите, току виж някой негов фен от Бангладеш е понамалил броя им.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Stormtrooper

    14 7 Отговор
    Заради карикатура Ердоган не може да се тресе. Тресът се Наполеон и Гитлер на оня свят, как Мамона с тази свобода превърна Франция в Халифат, а Германия в джамахирия. С тези карикатури Мамона се подиграва на всички, ама как да го разберът?
  • 20 доминото

    8 12 Отговор

    До коментар #10 от "маската":

    А защо на турчолята в Одрин им текат лигите като ни гледат как нагъваме дюнери

    Коментиран от #23, #36

  • 21 ххх

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Защото са една езикова група и ти прекрасно го знаеш! Също като сърбите и хърватите, холандците и немците, руснаците и украинците и т.н. Странно защо не го каже на казахстанците, нали и те са в същата езикова група и също се разнирате без превод или там Путин ще го нарита по кокалчетата на момента...
  • 22 $ и €

    8 0 Отговор
    8,25 и 9,70
  • 23 Бüyük kıtlık

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "доминото":

    Аааах...дюнери!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Истината

    17 3 Отговор
    Предлагам никоя държава да не отговаря на този мустак. Ако му отговаряте той само си вдига рейтинга при ислямистите в Турция и пак ще спечели през 2023г.
  • 26 Гост

    11 12 Отговор
    Тази свобода на словото всеки си я разбира как си му изнася.Ха някой да се подиграе с техните ценности и ще видите.
  • 27 О. Ч. З

    15 0 Отговор
    Всички такива водачи са стъпвал на власт благодарение на някоя силна държава със идеята да им вършат услуги. И по някое време тези бедни душици започват да си вярват че са големи и почват да хапят на ред и експеримента свършва. Имаше една поговорка когато си във Рим прави като римляните той как може да очаква да утидат няколко хиляди мюсолманина във християнска държава и държавата трябва автоматично да се съобразява със тяхните порядки и начин на живот. Мисля че е време да се променят някои еврогейски ценности и да започнат да се учат от Китай Япония и работата ще се оправи
  • 28 Тресял се от яд ..

    6 21 Отговор
    Макароня се тресе от злоба, че го изритват от пазарите, които Турция завзема :)
  • 29 Пърдон

    11 9 Отговор
    Те, франсетата са царе на двойните стандарти. Ако с тях се ебават правят фасони. Ама щом е на чужд гръб може!
  • 30 Русенец

    18 3 Отговор
    В България е имало карикатури на всички държавни глави, и какво от това. Но фанатикът не може да понесе такова нещо. Само по тоталитарно време гонеха за подобни работи. Ето какво е управлението на тоя мародер.
  • 31 Русенец

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Да, наистина е жалко, че един а6дал хвърля лоша сянка върху цял народ. Колкото и да се опитват младите турци, да поемат по по-демократичен път, да сформират по-цивилизовано, по-свободно, по-отворени за света общество, един такъв лидер затрива всички тези постижения.

    Коментиран от #34

  • 32 Прочети

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "маската":

    от закона за народното здраве член 64 , ал.3. Ставащото тука е пълна измама и всеки мълчи и се оставя да го дерат и здевателстват.
  • 33 Русенец

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "маската":

    Спокойно! Нали сега ще ни разрешат да полагаме още повече извънреден труд. Ще си изкараме и за маски и за каски. За всичко са помислили хората. Те винаги мислят за нас ;)
  • 34 Хохохи

    1 9 Отговор

    До коментар #31 от "Русенец":

    Абе ти нали тръгна по по-демократичният път, по по-отвореното за света, по по- цивилизованото, къде са ти постиженията? Знам, иска ти се и на турците да ги ограбят цивилизовано и демократично както ограбиха теб ама Ердоган не дава. Затова е цялата ти злоба :))

    Коментиран от #37

  • 35 ЪРП

    3 3 Отговор
    " Карикатурата изобразява Ердоган като полуоблечен, седнал на фотьойл с безалкохолна напитка в ръка."
    ТОВА Е ЛЪЖА
    СТАТИЯТА Е ЖАЛКА С МАНИПУЛАТИВНО СПЕСТЯВАНЕ НА ИСТИНАТА ОТ КАРИКАТУРАТА НА ШАРЛИ ЕБДО!!!!
    ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ Я ОТВОРИ В ГУГЪЛ И ДА Я ВИДИ!~

    Коментиран от #38

  • 36 Миии..!

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "доминото":

    Сигурно си мислят, че са ви "Асвабадили" от Освиенцим и Бухенвалд. Сигурно сте гълтали като невидими. Дюнерът в Турция е евтин, вкусен, но за съжелениене, не е здравословен.

    Коментиран от #39

  • 37 Русенец

    10 1 Отговор

    До коментар #34 от "Хохохи":

    Не, злобата ми е заради напъните ви пак да имате граница до Дунав. Заради мътенето на политиката ни. Заради непрестанното пледиране за права, докато си проповядвате неоосманизма. Заради желанието ви да отцепите българска земя и да я обявите за автономна, с обоснованието, че на нея живеят повече от вашите. Заради основателното, целенасочено изкупуване на български земи от ваши хора, финансирано от Анкара, с цел постигане на предишното твърдение. Заради оплюването на български революционери. За непрестанното заличаване на историята ни. За опитите за премахване на Под игото. За финансиране на параисторически продажници, като Мартина Балева, която се опита да омаловажи зверствата при Баташкото клане. Заради лъжите, насаждани в умовете на младите българи, че нямало славяни, че били мит. Заради непрестанната антиславянска пропаганда, целяща да разедини славянското единство. Заради още много и много неща, които до едно са ваше дело, ама си мислите, че не ви личи. А колкото до пътя на демокрацията, по който поехме...... На нас ни пробутаха менте демокрация. Пробутаха ни капитализъм. Такава демокрация, като в България, няма да видиш никъде в белия свят. Трай там, и се надявай на Ердовите обещания, да се веел байрака ви над Стара планина.

    Коментиран от #41, #43

  • 38 Русенец

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "ЪРП":

    Видях я. Надигнал парцалите на няква ханъма. Е, и....? Дори не ми прилича на Ердоган. Ако не беше надписа с името му, нямаше да разбера, че за него е рисувана.
  • 39 Русенец

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Миии..!":

    Да не си искал да кажеш "като невидяли"? Като невидими е съвсем различно нещо. А това, че дюнерът в Турция е евтин, вероятно е причината, да не е здравословен.

    Коментиран от #42

  • 40 ПЕНКО

    4 2 Отговор
    ТОЧНО ФРАНЦУЗИТЕ - СМАЧКАЛИ МОНАРХИЯТА - С ПРИЗИВА : ФРАТЕРНИТЕ ;ЕГАЛИТЕ ;ЛИБЕРТЕ - СА НАЙ ЖЕСТОКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ В БЛИЗКАТА ИСТОРИЯ !!! ТЕ СА НАПРАВИЛИ "ТИГРОВИТЕ КЛЕТКИ " В ПОРОБЕН ВИЕТНАМ - " СГЪВАТ ТЕ НА ТРИ В МЕТАЛНА КЛЕТКА- ЗА ВИНАГИ "--- И ДРУГИ ФРЕНСКИ "ИЗОБРЕТЕНИЯ " !!!!!!!!!!!!!
  • 41 Лея13

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Русенец":

    Браво! Подобаващо ги размаза :)
  • 42 Прав си

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Русенец":

    "Като невидяли "
  • 43 "Тих бял Дунав"

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Русенец":

    "Се вълнува" във всяко турско сърце. Ние малко ли бухахме плаца, съдирайки гърла с песента "Край Босфора шум се вдига, лъскат саби, щитове. Ето, Симеон пристига....Та лафът ми стига до- каквото сабя покаже.А след това, кеф ти Дунав, кеф ти Босфор. А България колко Сахиба е сменила, без да гръмне пушка? И от кого, какъв хаир е видяла? Затова, дайте да не се дърлим за Турция. НЕВОЛЯТА май, на нищо не у научила българите. "Господ е българин", но от веки веков храни нашия "юнак" не с мана небесна, а с .... виждате какво.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: