25 Ноември, 2020 08:12 4 580 60

Джо Байдън: Америка се завърна!

  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Демократът заяви пред журналисти, че не иска да види охранявана граница между Република Ирландия и Северна Ирландия заради Брекзит

Джо Байдън: Америка се завърна! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новоизбраният президент Джо Байдън заяви днес, че Съединените щати са готови отново да бъдат глобален лидер, съобщиха световните агенции.

Той представи на брифинг в своя град Уилмингтън, щата Делауер, дипломатическия екип и екипа по националната сигурност в бъдещото правителство.

„Това е екип, който отразява факта, че Америка се завърна, готова да бъде водач на света, а не да се оттегля от него“, заяви Байдън.

Бъдещият държавен секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че никоя страна не може да реши сама световните проблеми и за целта е необходимо международно сътрудничество.

„Искам да ви кажа, че Америка се завърна, мултилатерализмът се завърна, дипломацията се завърна“, каза на свой ред избраната от Байдън за постоянна представителка на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд.

Избраната за вицепрезидент Камала Харис предупреди, че задачата ще бъде трудна. "Трябва да прегрупираме и подновим съюзите на Америка, да изградим отново и укрепим институциите на националната сигурност и външната политика, които гарантират нашата сигурност и защитават националните ни интереси“, каза тя.

Байдън припомни решимостта си да се бори срещу климатичните промени, представяйки бъдещия си специален пратеник в този ресор Джон Кери. „Не подценявам и за секунда факта колко ще е трудно да спазя смелите ангажименти, които поех в борбата срещу климатичните промени. Но същевременно никой не трябва да подценява и за секунда решимостта ми да го направя“, каза той.

Байдън заяви пред журналисти, че не иска да види охранявана граница между Република Ирландия и Северна Ирландия, съобщи Скай нюз.

В речта си в Уилмингтън Байдън каза, че е обсъдил въпроса с Борис Джонсън и други европeйски лидери. По-рано Байдън се бе намесил в споровете около границата с предупреждение, че нарушаване на Споразумението от Разпети петък застрашава перспективата за постигане на бъдеща търговска сделка между Съединените щати и Обединеното кралство. Тогава Байдън посочи, че Америка не може да позволи Споразумението от Разпети петък, довело до установяване на мира в Северна Ирландия, да стане жертва на Брекзит.

Байдън отбеляза, че още не е получил редовните доклади на разузнаването, но те са му били предложени. Така наричаният „президентски дневен брифинг“ представлява сводка от секретни доклади на разузнаването, изготвяна всеки ден за запознаване на американския лидер с последните заплахи за сигурността по света. Това, отбелязва Скай нюз, се приема като пореден знак, че Доналд Тръмп вероятно ще се откаже да оспорва предаването на властта в Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    38 6 Отговор
    Ще види той като Бай Дончо се завърне в Тексас на бял кон като първи президент.

    Коментиран от #13

  • 2 съвпадение

    56 3 Отговор
    Ужасът в Сирия и той се завърна, бежанците скоро и те.
  • 3 Аве Адолф Хайл

    55 9 Отговор
    Дeмoкрaтитe в CAЩ ca cъщитe дoлнoпрoбни кoмуниcти , кaтo тук, и cвeтa oт тoя cклeрoтик нищo хубaвo нямa дa види , a Aмeрикa щe ce ръкoвoди oт eдин жeнcки мeлeз кaтo вицeпрeзидeнт ......
  • 4 Смех !

    50 4 Отговор
    Изкуфял глупак !
  • 5 БАЙ Х@Й

    52 1 Отговор
    Не , просто ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА си върна контрола!
  • 6 Към то

    21 0 Отговор
    къде се връща ?
  • 7 Нямам срам

    35 1 Отговор
    КЪМ ПЕДОФИЛИЯ ЛИ ?
  • 8 ннсцбссбб

    35 3 Отговор
    Колкото и да налага техен си частен президент, частните медии на корпоративните олигарси спонсорирали Биден, последната дума има закона в САЩ.
    Това, че частните медии си пишат за Биден, си е техен частен медиен избор според частното им съобщаване на частното им преброяване на гражданските избори в САЩ.

    Биден може да си прави какъвто иска частен екип за нещо си в САЩ и частните медии на олигарсите да го налагат.

    Но в САЩ има закон, който определя кой е президент.

    Коментиран от #48

  • 9 От друга страна

    37 3 Отговор
    Сатанизма се завръща!🥴🥴🥴
  • 10 Хасан

    42 3 Отговор
    Един и същ дол дренки са ..Буш баща и син разбиха Иран и милиони убити цивилни ...Обама разби Либия и Сирия и пак хиляди убити ,тероризъм и милиони бежанци ..да видим тоя изкуфял какво ще направи ..

    Коментиран от #16

  • 11 Ха ха ха

    19 2 Отговор
    Към Америка плува Ленин с Аврора. Ще започне разкулачване поради гладни бунтове.
  • 12 Бачо Киро

    24 1 Отговор
    Ирландия ще си сложи каквато граница им харесва, Байдън да си гледа в паницата. Мексиканците също не искат да има граница между тях и старите им територии, ма туй е положението...
  • 13 Бай Байдън

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Америка се завърна,
    а комунистът Борисов и шайката му си заминават!
    Превозвачите стачкуват!
    Това вече не е като шматкането по жълтите павета и безплодно крещене ОСТАВКА!
    Сега вече Борисов и шайката му треска ги тресе!
    И няма да ги спаси дори корона-паниката!

    Коментиран от #17

  • 14 Фьен

    10 0 Отговор
    Въх кЪва радост! Ни съм спал, докът бяха иэборите!
  • 15 Хаджи Хаджи Българин

    22 1 Отговор
    И замириса на барут!
  • 16 провинциалист

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Ми, скоро не е имало нищо на Балканите...

    Коментиран от #21

  • 17 рекет

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Байдън":

    Ще тегли заем, ще запали жипката, ще хвърли чувалите и циркът свърши.

    Коментиран от #24

  • 18 1234

    30 2 Отговор
    След такива думи светът настръхва от ужас какъв терор го чака в буквален и преносен смисъл. Стискам палци на китайците и руснаците да разкарат тия изроди ит европа, защото явно европа е победена и продадена от продажни чиновници.
  • 19 Ужас

    30 3 Отговор
    Връща се войната, терора, дроновете, убийствата, узаконяването на педофилията, инцеста, извращенията. Местенето на огромни маси цветнокожи за разрушаване на европейските държави, с пълна сила се подновява пръскането от самолети, ползването на Хаарп и другите напредничави демократични американски практики спрямо света. Подновява се финансирането на соросоидните мрежи. Единствено Йелоустоун може да ни спаси!
  • 20 биденхамала

    14 2 Отговор
    Частното НПО- СЗО спонсорирано с 3 млрд. $ от частните биг фарма олигарси около фондацията на частния олигарх Гил Бейтс " налагат пандемия чрез частните медии на олигарсите спонсорирали Биден на държавните здравни системи и институции" чрез " политиците си в ЕС и тези от " цветните революции от времето на демократите Обама и Биден".

    Сега пък частните медии на частните олигарси спонсорирали кампанията на Биден го налагат за президент, след като само те са определили какви да бъдат резултатите от гласуването на американците.

    Има Върховен съд и върховенство на закона в САЩ, колкото и да го отричат частните олигарси, частните им фондации и частните им медии.

    Глесдайте в тубата разпита на частния олигарх Цункенгрубер пред Сената за незаконното следене, цензуриране и сговор за такова следене и цензуриране от социалните платформи и интернет търсачка на гражданите в САЩ. Има го в канала на Лисица нюз.
  • 21 Хасан

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "провинциалист":

    На Балканите сигурно ще предизвикат конфликт между косовари и сърби ..и цялаЕвропа пак ще си има проблем с който ще се занимават дърти пенсионирани никому непотребни политици ..
  • 22 Кирилов

    25 5 Отговор
    Абе, Бай-Дън, ти докога ще продължаваш да се правиш на президет, преди да са излязли официалните и крайни изборни резултати?

    Не разбра ли, че нищo нe e приключилo, и че Тръмп продължава бoрбaтa и щe прoдължи дoкрaй!

    Тoвa e прocтo мъдър хoд нa Тръмп, c цeл дa cъздaдe впeчaтлeниe, чe ce e oткaзaл и дa приcпи внимaниeтo нa "дeмoкрaтитe".

    Caмo, чe Бaй-Дън, глeдaй дa нe ce oкaжeш изнeнaдaн oт крaйния рeзултaт!

    Коментиран от #35

  • 23 Хасан

    11 5 Отговор
    В Кавказ ако не сменят Пашинян ще продължават да го навиват за реваншизъм ..и конфликта ще се възобнови
  • 24 Бай Байдън

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "рекет":

    Е да де, но...Къде ще се скрие комунистът Борисов от народното и Божието възмездие???

    Коментиран от #27

  • 25 Хасан

    11 6 Отговор
    В Сирия ще продължават да наливат оръжие на ПКК срещу измисления Франкенщайн ИДИЛ ....с една дума ..терор,разруха ,несвърщваши проблеми за целия свят далеч от Сащ за да стане Сащ велика ,по велика и най велика
  • 26 Наблюдател

    17 4 Отговор
    САЩ/Не Америка/ се "завръща" и войните отново започват, след като пуснахте Кови 19 какво още искате тъпанари......
  • 27 беглецът

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Байдън":

    В Рубльовка, или на Бахамите, а може и на Ориндж Каунти, 33 паралел.

    Коментиран от #33

  • 28 123

    14 3 Отговор
    Джон Кери е бил член на организацията "Череп и кости".Буш младши също е бил член.

    Коментиран от #29

  • 29 еми не е толкова

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "123":

    лесно колкото го описвате тук, сменя се президента и юруш на войната... Война бичиш ако можеш да биеш, ако не можеш лаеш от екрана...
  • 30 Слипи Джо

    0 0 Отговор
    Завръща се Планината Боукбек, каубой п.... !
  • 31 233

    4 0 Отговор
    Та те къде са ходили?!
  • 32 Се завръща

    5 2 Отговор
    Революционният износ на демонокрация се завръща. Килъри е новата Свобода,която води народа,нищо ,че вече се е сбръчкала в сравнение с френската Свобода.
  • 33 Бай Байдън

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "беглецът":

    Да, ама не!
    Няма как да се скрие, нито да се откупи комунистът Борисов, от справедливостта Божия!
    То и Поли Пантев с куфарчето искаше да се откупи на остров Аруба...
    Може би Сретан Йосич ще чака Борисов на о.Аруба...

    Неведоми са пътищата Господни!
  • 34 яко ни лъжат

    8 0 Отговор
    ДАВОЛИТЕ НА АДА СЕ ЗАВЪРНАХА. НИЩО ХУБАВО НЕ ЧАКАЙТЕ ОТ АМЕРИКА. ВОЙНИТЕ НА АМЕРИКА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ОТНОВО. ЧАКА НИ ГОЛЯМА СВЕТОВНА ВОЙНА. ИРАН,СИРИЯ,ЛИБИЯ, ВЕНЕСУЕЛА. ЩЕ ЗАПОЧНАТ ВОЙНИТЕ ЗА НЕФТА НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ.
  • 35 Наблюдател

    4 13 Отговор

    До коментар #22 от "Кирилов":

    Учудвам се на упоритостта с която браните една безнадеждна кауза, при това в името на един егоцентричен, вманячен извратеняк, който целия свободомислещ елит в света , мрази и ненавижда.
    Тръмп е минало, гласовете, които бюха дадени в полза на Байдън са 6 милиона в повече и бяха дадени по-скоро срещу Тръмп отколкото за Байдън.
    Безумието свърши! Крайно време е света да се върне към нормалността. Това ще стане и в България с известно закъднение.
    И още нещо, типичния профил на привържениците на Тръмп в Америка е слабообразован и неуспял човек .... да не продължавам.

    Коментиран от #37, #41, #46

  • 36 един от многото

    8 0 Отговор
    Къде сте ходили , че да се завръщате? Сигурно до закусвалнята за поредния мазен сандвич.
  • 37 Хасан

    11 3 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    И Тръмп и Байдън са един дол дренки ..Сащ се притеснява от военна развита Русия и икономически развит Китай

    Коментиран от #40

  • 38 1111

    11 0 Отговор
    Не знам дали Америка се е върнала отнякъде, ама на тоя, ако му боядисаш Белия дом в зелено, няма да знае къде да се върне.
  • 39 РИКИ

    9 0 Отговор
    БЕЗ БОМБИТЕ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЯТ ДОЛАРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ С НАД 24 ТРИЛИОНА БОРЧОВЕ ДО КОГА Е САМО МАЛКО ВРЕМЕ
  • 40 Наблюдател

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Абсолютно съм съгласен с теб, но Тръмп е от киселите дренки и гнилите...
  • 41 Sasho

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Рижавият клоун го чакат дела затова се чуди какви глупости да говори.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ван Хелзинг 🚁

    10 0 Отговор
    Америка се завръща към упадъка икономиката им става все по малка, скоро Китай ще ги бие на всякъде по успех
  • 46 Ето ти и още нещо...

    14 1 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    ...типичният профил на привържаниците на Байдън са чернокожи, BLM антирасисти, ЛГБТ-транссексуални и хомосексуалисти, еко-активисти, еманципирани мис-ки, YSC-феминистки, толерасти, вегани, радикализирани мюсулмани, нео-либерални медии и НПО-та, както и всички останали "различни" социални паразити, със всичките техни различни психически разстройства.
  • 47 ЦРУ

    5 3 Отговор
    Ха..ХА...ХА.......ДЖО си ПОИГРА на президент ! ....Пратени са съдий от ВЪРХОВНИЯТ СЪД ...да проверят на място за изборните измами ...в МИЧИГАН...УЙСКОНТИН...ДЖОРДЖИЯ и Пенсилвания ! Имат право да АНУЛИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ !!!!!!! И тогава в Конгреса се гласува за всеки щат по 1 глас от жури. В него ..РЕПУБЛИКАНЦИ = 26 ...демократи = 23....Либерал =1. ..И КАКВО ще стане на 6 ЯНУАРИ ( срока за обявяване на резултатите ) ?????????????...предаване властта ...ОТ СТАРАТА ...на новата администрация на Тръмп !!! И почват съд.преследвания и арести за мошениците .....МЪКАаааа ....а в някой щати има и смъртно наказание !
  • 48 барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "ннсцбссбб":

    Ами що се отнася до закона в САЩ, то явно той обслужда този който плаща повече и заплашва повече. В Щата Пенсилвания беше заведено дело за опорочаване на изборите, като доказателствените материали са поместени в 234 печатни страници. Там са описани такива случки, като 10000 бюлетини подадени по пощата, които са намерени в кофи за боклук. Дадени са и свитеделски показания на хазаин дал къщата си под наем на човек, който се оказва, че е от мафията и къщата се е ползвала като място, където са подменени 300 000 бюлетини. Не си спомням точната цифра, но около 10 000 гласоподаватели, които са отишли да гласуват, установяват, че вече някой е гласувал от тяхно име, прилагат и видеоматериали плюс свидетелски показания как републиканските наблюдатели не са допускани да наблюдават и т.н. и т.н. Съдът обаче казва, че нарушения няма и изборите са се провели по всички правила. Така Тръмп губи изцяло негов щат, който винаги е бил републикански.
  • 49 барчо

    4 2 Отговор
    Честно казано не бих имал доверие на държава от която зависи кой е в момента на власт. Сключвам договор тази година и дето се казва си залагам всичко в него, но след няколко години идва друг президент и договора се анулира, защото виждането му за нещата е по-различен.
  • 50 Риторика, която

    0 0 Отговор
    да вълнува масите. А в тази страна съществуват механизми и отношения, които безотказно функционират, независимо кой са инсталирали.
  • 51 волен сидеров

    2 0 Отговор
    АНАТОЛИ НАМЕРИ СИ ДРУГА РАБОТА...НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ДУПЕ ДА ИМ Е ЯКО
  • 52 Българин

    1 1 Отговор
    Америка се завърна в света на педофилите.
  • 53 Дядо Николай

    0 1 Отговор
    От къде се завърнахте, от клозета ли?
    Съгласен съм с коментар №3 но на половина. Демократичната партия не е комунистическа. Тя е създадена в Южните щати от бившите робовладелци, а сега е основния борец за расово равенство.
    ПАЗИ БОЖЕ АМЕРИКА.
  • 54 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗАЩО ЕВРЕИТЕ -СЕМИТИ - ЦИОНИСТИ ИЗБРАХА САЩ ЗА СВОЙ РАЗВЪДНИК И НАПРАВИХА ДОЛАРА" ЕКНВИВАЛЕНТ " !?!?!? ЛИДЕРИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА , НО ЗАЩО ИСКАТ ДА СА ГОСПОДАРИ НАД ДРУГИТЕ НАРОДИ ??????????????
  • 55 American Dream

    2 0 Отговор
    Българите които са в CAЩ ,сега пък имат Нова АМЕРИКАНСКА МЕЧТА която е, КАК да се завърнат в БЪЛГАРИЯ защото щатите вече не са това кoeтo бяхa прeди. CAЩ бяхa cупeр зa живoт прeз 50-тe, 60-тe, до към 70-тe и 80-тe гoрe-дoлу, Но от нaчaлoтo нa 2000 г. c мaлки изключeния вече не са свободно, приятнo и притегателно мяcтo зa живoт зa нормалните млaди хoрa ...!!!
  • 56 Куку

    0 0 Отговор
    Интересно ми е дали някой някога ще избие от американските глави манията за световно превъзходство.
  • 57 БРЦК

    1 0 Отговор
    Мумията се мисли за господар на света и живота. Проблемите в САЩ ще се решават с оръжие и то само след три месеца. Този е мъртвец
  • 58 кочо

    2 0 Отговор
    ОЩЕ ОТ СЕГА ТЕЗИ СЕ ПИШАТ ОРЛИ-ЯСТРЕБИ.ИСКАТ НОВИ ВОЙНИ-ДАЛИ МЛАДА АМЕРИКА БИ СИ ЖЕРТВАЛА ЖИВОТА И СВОБОДАТА ПАЖИВОМ УВИДИМ.
    .
  • 59 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    МЛАДИТЕ АМЕРИКАНЦИ ГЛАСУВАЛИ ЗА БАЙДЪН . ВЪПРЕКИ ИКОНОМИЧЕСКИЯТ РЪСТ, ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ СУПЕРЛАТИВИ , КОИТО НИЕ СЛУШАМЕ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ В ПОЛЗА НА ТРЪМП.
    НЯМА КАК ДА УСЕТИМ АМЕРИКАНСКАТА АТМОСФЕРА . КАК СА ГЛАСУВАЛИ , ТАКА ЩЕ ЖИВЕЯТ .И ТУК Е ТАКА .
    ``
  • 60 незнайко

    0 0 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: Съединените щати са готови отново да бъдат глобален лидер,) ДАЛИ ОСТАНАЛИЯ СВЯТ ГИ ИСКА ЗА САМОПРОВЪЗГЛАСИЛ СЕ ЛИДЕР ???