28 Февруари, 2021 15:21 3 109 3

Хуан Карлос I иска да се върне в Испания

  • хуан карлос i-
  • връщане-
  • испания-
  • крал-
  • планове

Плановете му са това да стане до седмица

Хуан Карлос I иска да се върне в Испания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хуан Карлос I, който се отказа от испанския престол през 2014 г., би желал да се върне в родината в близката седмица, съобщи вестник El Mundo.

През август 2020 г. стана ясно, че Хуан Карлос, явяващ се глава на Испания в периода 1975-2014 г., е съобщил на своя син крал Филип VI за решението си да напусне страната. Предполага се, че от тогава той се намира в ОАЕ. Въпреки че към екс управляващия на Испания не са предявени никакви обвинения, прокуратурата води няколко разследвания, свързани с неговата дейност.

На 26 февруари стана ясно, че кралят е погасил данъчните си задължения в Испания в размер на 4.4 млн. EUR. По информация на вестник El Pais, става дума за декларирани доходи на обща стойност 8 млн. EUR, основно разходи за пътувания с частни самолети, които до 2018 г. са се плащали от фонд на роднините на Хуан Карлос.

Изчиствайки проблема с данъците Хуан Карлос I е казал на свои приятели, че се надява да се върне в родината „в близката седмица“. Една от пречките да се върне в Испания може да се превръне мястото, на което да отседне. Той иска да се установи в кралския дворец в Мадрид, но това е крайно неуместно, като се има предвид, че поддържането му се плаща от данъкоплатците. Освен това, засега испанското правителство не е съгласно с това, Хуан Карлос да се върне в страната, дори в „качеството на обикновен поданик“.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    4 2 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 2 Баскът.

    4 1 Отговор
    Това краставо , алчно, куче,да не се връща в Испания.!!!Ний баските,не го искаме!!!.Да върви по дяволите.!!
  • 3 последовател

    1 1 Отговор
    Ще се върна у дома, за да умра.
Новини по държави: