Last news in Fakti

31 Декември, 2012 17:15 4 824 1

Два милиона посрещат 2013 на Копакабана

  • 2013-
  • копакабана
Два милиона посрещат 2013 на Копакабана - 1
И миналата Нова година имаше 2 млн души на плажа...

С фойерверки, музика и бразилско настроение, повече от 2 млн. души ще се съберат на плажа Копакабана в Рио де Жанейро, за да посрещнат новата 2013 година, съобщи bTV.

По традиция местни хора и туристи, облечени в бяло, ще почетат Йеманжа, богинята на морето. Ритуалът е с афро-бразилски произход и се изпълнява в ритъма на барабани. Най-често празнуващите хвърлят рози и гладиоли в морето с надеждата, че пожеланията им ще се сбъднат.

Още от рано тази сутрин плажът започна да се пълни с хора преди температурата да достигне 30 градуса, предаде Франс прес. Синоптиците твърдят, че жегата в новогодишната нощ няма да е непоносима, след като миналата седмица температурите в Рио достигнаха рекордните 43 градуса.

Една трета от празнуващите на Копакабана са туристи. Тази година те са с 6% повече от миналата.

24 тона фойерверки ще бъдат изстреляни над световноизвестния плаж. Цветното шоу ще бъде управлявано чрез дигитален пулт в един от хотелите край Копакабана.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    tuka e mnogo veselo s moq sadruznik sme tam v momenta i igraem samba
Новини по държави: