Last news in Fakti

14 Март, 2021 08:45 5 607 3

Край на данъчното убежище Гибралтар

  • гибралтар-
  • данъци-
  • испания

Ново споразумение за региона

Край на данъчното убежище Гибралтар - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес започва действието на Договорът за данъчно облагане между Испания и Великобритания за Гибралтар, съобщи Гардиън.

Договорът трябва да сложи край укриването на данъци чрез фирми, регистрирани в британската задморска територия. Споразумението беше одобрено още преди две години.

Парламентите на двете страни ратифицираха договора. Това обаче забави неговото въвеждане.

Испански представители заявиха, че това прекратява ситуацията, която е била негативна за страната. В същото време Гибралтар не отслабва своя суверенитет.

Това е първият международен договор, който Испания и Великобритания сключват за Гибралтар. Това прекратява данъчните облекчения.

Фирмите и лицата ще трябва да плащат данъците си в Испания, ако по-голямата част от техния бизнес е на испанска територия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    9 7 Отговор
    Как край бе, нали шефу като не ми плаща осигуровки ги слага там. Като остарея шефу ще ми ги изплати на куп, да си купя новию голф.
  • 2 Страхотна новина

    4 1 Отговор
    Това означава, че ще се отворят доста работни места в хазартния сектор в България.
  • 3 ТЕНЕРИФЕ

    4 2 Отговор
    ГЛУПОСТ РЕГИСТРИРАШ ФИРМА НА КАНАНАРИТЕ И БАЧКАШ СЛАДКИ ПРИКАЗКИ ЗА ПРАЗНОГЛАВЦИ ВЯРВАЩИ В КОРОНАВИРУСА ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.
Новини по държави: